072-3300504

לימודי תואר ראשון | יורם | וואלה לימודים

לימודי תואר ראשון הם אבן דרך משמעותית שיכולה לפתוח הזדמנויות אקדמיות ומקצועיות רבות. עם זאת, יציאה למסע זה מצריכה התייחסות מדוקדקת של תנאי הקבלה של המוסד החינוכי ושל החוג אליו אתם מתכננים להירשם. תנאי הקבלה לתואר ראשון לכל מוסד וחוג הינם ייחודיים, והכרחי להכיר אותם בכדי שתדעו מה דרוש מכם על מנת להתחיל את המסע האקדמי שלכם, ולהתכונן בהתאם.

לימודי תואר ראשון הפכו לכמעט הכרחיים בשוק העבודה של היום, ומעסיקים רבים מעדיפים בעלי תואר ראשון ומציינים זאת בדרישות הקבלה לתפקיד. תואר ראשון לא בהכרח מבטיח מקצוע בסיומו. לדוגמא, בסיום לימודי תואר ראשון ביחסים בינלאומיים לא יהפכו את הבוגר לשגריר או לדיפלומט בהכרח, אלא יש צורך ברכישת ניסיון ובהתברגות בתפקידי מפתח.

בארץ ניתן להירשם במוסדות המוסמכים לכך כמו מכללות ואוניברסיטאות ברחבי הארץ. הם נמשכים בדרך כלל 3 שנות לימוד אקדמיות. כל שנת לימוד כוללת שני סמסטרים, בהנחה שהסטודנט עמד בכל שנה במחויבות הנדרשות ולא פרס את התואר לתקופה ארוכה יותר. ישנם לימודים שנמשכים יותר מ-4 שנות לימוד כמו לימודי אדריכלות (5 שנים) והנדסה (4 שנים).

הכלים של יורם לבחירת תואר
אנחנו ניתן לך את כל המידע שיחסוך
לך הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!

מסלולים מבוקשים לימודי תואר ראשון | יורם | וואלה לימודים

מה משפיע על תנאי הקבלה לתואר ראשון?


חשוב לציין שתנאי קבלה לתחום לימודים ספציפי יכולים להיות גבוהים יותר מאחרים בהתאם לביקוש אליו. לדוגמא, תחומים כמו מדעי המחשב, משפטים ורפואה נוטים להיות בעלי דרישות קבלה גבוהות יותר מאשר מקצועות אחרים. תנאי הקבלה אינם סטטיים, ויכולים להשתנות מדי שנה, כאשר דרישות מסוימות גדלות עקב עלייה בביקוש לתחומים מסוימים. לכן, גם אם ביררתם בעבר לגבי קבלה לחוג מסוים – ייתכן שתצטרכו לעשות זאת בשנית שכן תנאי הקבלה השתנו.


בנוסף לכך, לחוג זהה בשני מוסדות לימודים שונים יכולים להיות תנאי קבלה אחרים, שכן כל מוסד רשאי לקבוע באופן פרטי את תנאי הקבלה שלו. בחלק מהמקרים מכללות יציעו תנאי קבלה גמישים יותר לעומת אוניברסיטאות, אם כי לא ניתן להכליל ולומר שזה כך באופן גורף.


שני הקריטריונים החשובים ביותר בקבלה לתואר ראשון


כשזה נוגע לרוב התוכניות לתואר ראשון בישראל, תנאי הקבלה בדרך כלל מבוססים על שקלול ממוצע הבגרות והממוצע הפסיכומטרי. שקלול זה נקרא "סכם". ציון הסכם הנדרש לקבלה לתואר משתנה בין מוסדות הלימודים השונים ותוכנית הלימוד הרצויות.

שאלה נפוצה בקרב רבים, היא האם אפשר להתקבל לתואר ראשון ללא תעודת בגרות? במקרים מסוימים כן. האוניברסיטה הפתוחה, למשל, מקבלת לשורותיה מועמדים ללא תעודת בגרות. בנוסף, קיימים מסלולים ייחודיים למועמדים מעל גיל 30, שבתנאים מסוימים מאפשרים גם הם קבלה ללא תעודת בגרות. אך למעט מקרים אלו, כל מועמד שנרשם לתואר חייב להיות בעל תעודת בגרות ישראלית מלאה או בעל תעודה מקבילה מחו"ל. לעיתים, ניתן לשקול גם תעודת גמר ממכינה אוניברסיטאית.


מלבד תעודת הבגרות, תנאי הקבלה לתואר ראשון מחייבים בדרך כלל הצגת ציון פסיכומטרי, כאשר כמו שנאמר קודם, האוניברסיטאות מטילות בדרך כלל קריטריונים מחמירים יותר מהמכללות. עם זאת, חלק ממוסדות הלימודים מוותרים לעיתים על ציון פסיכומטרי, זאת לרוב כאשר מוצגת תעודת בגרות בציון משוקלל גבוה דיו, לפעמים לצד בחינת ידע באנגלית (כגון מבחן אמירם) מעל ציון מסוים. עוד יש לציין כי לוועדת החריגים של כל מוסד יש שיקול דעת לחרוג מתנאי הקבלה, בהתאם לגיל המועמד, לימודים קודמים, ניסיון או כישורים אישיים.


תנאי הקבלה לתואר ראשון כתלות בתוכנית הלימוד הנבחרת


למחלקה או לתכנית אליה נרשמת יש תפקיד משמעותי בקביעת תנאי הקבלה. למחלקות מסוימות כמו משפטים, רפואה, חשבונאות ומדעי המחשב יש דרישות קבלה גבוהות למדי. לדוגמה, כדי להתקבל לתכנית למדעי המחשב באוניברסיטאות בישראל, על המועמדים לעמוד בדרישות בגרות מחמירות, לרבות ציון של לפחות 80 ומעלה ב-5 יח''ל מתמטיקה או 85 ומעלה ב-4 יח"ל. זאת לצד הצגת ציון פסיכומטרי די גבוה; כ-630 לפחות.


מצד שני, תנאי הקבלה לתואר ראשון למחלקות כמו עבודה סוציאלית, הוראה, מדעי הרוח ושפות נמוכים בהרבה מאשר לתכניות אחרות. תנאי הקבלה המינימליים לתוכניות אלו עשויים לכלול ממוצע בגרות של 75 או 80 וציון פסיכומטרי של 500. במקרים מסוימים, ממוצע בין 90 ל-100 בבגרות עשוי להספיק ללא צורך בבחינה פסיכומטרית.


פרמטרים נוספים בקבלה לתואר


בנוסף לקריטריונים הנפוצים יותר לקבלה לתואר ראשון כמו ממוצע בגרויות וציוני פסיכומטרי, ישנם גם גורמים נוספים שעשויים להילקח בחשבון. אלה יכולים לכלול מבחנים פנימיים שעורכים המוסד החינוכי, הגשת תיק עבודות וראיון אישי. קריטריונים נוספים אלה עשויים להשתנות בהתאם למחלקה הספציפית ולמוסד החינוכי המדובר. חשוב להיות מודעים לכל תנאי הקבלה הפוטנציאליים ולהיערך בהתאם על מנת להגדיל את סיכויי הקבלה לתכנית הלימודים הרצויה.


דוגמאות לתנאי קבלה


תנאי קבלה לתואר ראשון במדעי המחשב


הקרייה האקדמית אונו: ממוצע בגרות בציון של 100 ומעלה, 5 יח"ל מתמטיקה בממוצע 75 או 4 יח"ל ממוצע 95, או פסיכומטרי 650 או שקלול של שניהם.

אוניברסיטת אריאל:
קבלה על סמך בגרות בלבד: ממוצע 107 + עמידה בדרישות הסף במתמטיקה, אנגלית וציון יעל.
קבלע על סמך ציון קבל המשולב: 650 לפחות + תת ציון כמותי 120 לפחות + עמידה בדירושת הסף במתמטיקה, אנגלית וציון יעל.
קבלה על סמך ציון פסיכומטרי בלבד: ציון פסיכומטרי 680 לפחות + תת ציון כמותי 130 לפחות + זכאות לבגרות ועמידה בדרישות הסף במתמטיקה, אנגלית וציון יעל.

אוניברסיטת חיפה:
ציון משוקלל 705  
יע"ל 120
בגרות במתמטיקה 5 יח"ל בציון 75 או 4 יח"ל בציון 90


תנאי קבלה לתואר ראשון במשפטים


הקרייה האקדמית אונו:
 - ממוצע בגרות בציון 95 לפחות.
- פסיכומטרי בציון של 650 לפחות או מעבר של מבחני מיון
- ריאיון אישי עם איש סגל אקדמי
* כמו כן, מועמדים בעלי אחד מהנתונים הבאים יתקבלו ללימודים באופן אוטומטי:
- תואר ראשון ממוסד מוכר בציון 80 לפחות
- תואר שני או שלישי ממוסד אקדמי מוכר ותואר דוקטור לרפואה


המכללה למנהל:
ממוצע בגרות בציון של 100 ומעלה, ועמידה בציון של 85 לפחות במבחן האמיר/אמיר"ם/חלק האנגלית של הפסיכומטרי.
- ממוצע בגרות של 90 וציון פסיכומטרי מעל 600 ועמידה בציון של 85 לפחות במבחן האמיר/אמיר"ם/חלק האנגלית של הפסיכומטרי.
- ממוצע בגרויות 98 ומעלה ועמידה בסף האנגלית 85 לפחות במבחן האמיר/אמיר"ם/חלק האנגלית של הפסיכומטרי ומעבר ראיון קבלה.
במידה והמועמדים אינם עומדים בתנאי הזכאות לבגרות ניתן להיכנס למסלול המכינה.


אוניברסיטת תל אביב:
ציון התאמה וגם ציון פסיכומטרי: ציון התאמה עומד ברף הנדרש (650) וגם ציון פסיכומטרי 600 לפחות.
או: ציון פסיכומטרי 700 ומעלה, וגם זכאות לבגרות.


תנאי קבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה


המכללה למנהל:
ממוצע בגרות בציון של 94 ומעלה, או מבחן פסיכומטרי בציון 590 לפחות עם ממוצע בגרות של 85 לפחות. במידה והמועמדים אינם עומדים בתנאים אלו ניתן להיכנס למסלול מכינות.


אוניברסיטת אריאל בשומרון:

1. קבלה על סמך ציון קבלה משולב (בגרות + פסיכומטרי) של 580 ומעלה.
2. קבלה על סמך בגרות בלבד בממוצע תיונים של 95 בנוסף ל- 4 יח"ל באנגלית בציון 80 ומעלה / 5 יח"ל בציון 70 ומעלה + 3 יח"ל במתמטיקה בציון 80 ומעלה/ 4-5 יח"ל עובר ומעלה.


אוניברסיטת בן גוריון:
סכם – 650 ומעלה
ציון פסיכומטרי\נתיב לאקדמיה – 650 ומעלה
קבלה על סמך ממוצע בגרויות בלבד: ממוצע בגרויות 113 ומעלה, בחינת בגרות באנגלית – ציון 80 ומעלה בהיקף 5 יח"ל
סיווג אנגלית – ציון 85 ומעלה
סיווג עברית  - ציון 85 בבחינת יע"ל



נקודות זכות של תואר ראשון


כל תואר מורכב מקורסים המקנים נקודות זכות אשר מצטברות ומזכות את הסטודנט בתואר הנכסף. בדרך כלל כמות נקודות זכות הסטנדרטית אשר מרכיבה לימודי תואר ראשון היא 120 נקודות, אך ישנם מקצועות שדורשות יותר נקודות זכות. לדוגמא בתחום ההנדסה יש צורך ב-150 נקודות זכות ואף יותר.

 

 הפקטורים המרכזיים אשר משפיעים על נקודות זכות של לימודי תואר ראשון הם:



  • אורך הקורס - שנתי או סמסטריאלי

  • מספר שעות הלימוד - שעות שבועיות

  • שעות תרגול

  • עבודת גמר או היקף בחינה 


איפה עדיף ללמוד תואר ראשון, במכללה או באוניברסיטה?


שאלת השאלות! לכל אחד מהמוסדות יתרונות וחסרונות, וכל מוסד מתאים לסוג אחר של סטודנטים. מכללות, למשל, מאופיינות ביחס אישי ותרגול רב. לעומת זאת, אוניברסיטה נחשבת כיותר יוקרתית ותיאורטית.

 

כמה עולים לימודי תואר ראשון ?


לימודי תואר ראשון עולים בין 10,000-35,000 לשנת לימוד, תלוי במוסד ובתחום הלימודים. שכר הלימוד למוסדות בהם המדינה משתתפת בתקציב הינו 10,391 ש''ח לשנה.


קיימים סוגים רבים ושונים של תארים וחשוב לציין כי לימודי מנהל עסקים הוא תואר שכדאי ללמוד, מנהל עסקים הוא תחום רחב המכסה את כל היבטי הניהול והארגון של חברה או מיזם, כמו תחום זה ישנם עוד תחומים רבים שיכולים לעניין אותכם.
לדוגמא תארי הנדסאים כמו הנדסאי חשמל, או הנדסאי מכונות הם בין המקצועות המבוקשים במשק תוכלו לקבל מידע רב אודות תחומים אלה באתר יורם לימודים.


חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
אנחנו ניתן לך את כל המידע שיחסוך לך הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד