לייעוץ אישי חינם, התקשרו:
072-3300504

לימוד פסיכולוגיה - תואר ראשון בפסיכולוגיה

ייעוץ אישי חינם
//
מתעניין בלימוד פסיכולוגיה - תואר ראשון בפסיכולוגיה
מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם
לימודי פסיכולוגיה מתעסקים בניתוח הנפש וההתנהגות האנושית. מחקרים פסיכולוגיים חוקרים את ההיבטים הפיזיים, הקוגנטיביים, הרגשיים והסוציאליים של ההתנהגות האנושית. פסיכולוגים פונים לתחומים המספקים טיפול מנטלי בבתי חולים, קליניקות, בתי ספר או במערכות פרטיות.

בדומה לאנשי מדע אחרים, פסיכולוגים מפתחים היפותזות ואוספים מידע על מנת לבחון את התקפות שלהם. פעמים רבות הפסיכולוגים אוספים מידע באמצעות ספריות, ניסויים ומבחנים הכוללים אבחון, ראיון, תשאול, סקרים ועוד. פסיכולוגים מיישמים את הידע שלהם על טווח רחב של שירותים הכוללים שירותי בריאות ומשאבי אנוש, ניהול, חינוך, משפטים וספורט.
 
לימוד פסיכולוגיה הינו אחד התחומים המבוקשים בעולם האקדמי, וניתן ללמוד את התואר הראשון בהמון מוסדות לימוד שונים בכל רחבי המדינה. התואר מתחלק לתחומים רבים ומעניינים המאפשרים לבוגרים לעסוק בתחום ולפתח קריירה במגוון מקומות. כמו כן, ניתן להמשיך ללימודי תואר שני ולמחקר.

למי מתאים לימודי פסיכולוגיה?

לימודי פסיכולוגיה יכולים להתאמים לאלו שיש להם עניין רב בהבנת התנהגות אנושית, רגשות ותהליכים נפשיים.
הלימודים דורשים מיומנויות של חשיבה ביקורתית, כך שמי שנהנה לנתח ולפרש מידע על מנת להבין סוגיות מורכבות עשוי להתעניין בלימודים במיוחד.
מיומנויות תקשורת אפקטיביות הן גם חיוניות, שכן פסיכולוגים או אנשי טיפול צריכים לתקשר עם מטופלים ועמיתים בצורה שוטפת. וכמובן, אמפתיה, והרבה ממנה.
שכן, פסיכולוגים עובדים לרוב עם אנשים שחווים מצוקה רגשית.

היכן לומדים פסיכולוגיה?

אוניברסיטאות ומכללות רבות הפרושות ברחבי הארץ מציעות לימודי פסיכולוגיה. הנה כמה מהן: אוניברסיטת רייכמן (הבינתחומי הרצליה), האוניברסיטה הפתוחה, המכללה למנהל, המרכז האקדמי למשפט ולעסקים, המכללה האקדמית תל חי, האקדמית תל אביב-יפו, אוניברסיטת אריאל בשומרון, המכללה האקדמית כנרת בעמק הירדן, המכללה האקדמית אחוה, המכללה האקדמית הדסה ירושלים, סמינר הקיבוצים, אוניברסיטת חיפה, המכללה האקדמית עמק יזרעאל, מרכז י.נ.ר, המכללה האקדמית רמת גן, המרכז האקדמי רופין, אוניברסיטת תל אביב, האוניברסיטה העברית בירושלים, אוניברסיטת בן גוריון בנגב ועוד.

עבודתו בפועל ואפשרויות תעסוקה של בוגר לימודי פסיכולוגיה

בוגרי מסלולי תואר ראשון בפסיכולוגיה אומנם לא יכולים להתחיל לעבוד בתור פסיכולוגים מן המניין אך הם יכולים להשתלב בחברות כ"א, מנהלי משאבי אנוש בחברות פרטיות, ציבוריות ועוד. בוגרים רבים משתלבים בתפקידים שונים במגזר השלישי – עמותות בתחום המעורבות החברתית והחינוך. אלו שממשיכים ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ועוברים הצלחה, יכולים לעבוד כפסיכולוגים קלינים, חינוכיים וארגוניים באופן פרטי או במערכות הציבוריות השונות.
 
מבט לעתיד: מספר המשרות של פסיכולוגים צפוי לעלות באופן מהיר בשנים הקרובות בכל התחומים. הדרישה לפסיכולוגים קליניים ככל הנראה תגדל, מהסיבה שטיפול פסיכולוגי הפך לשיטת טיפול נורמטיבית ונפוצה אצל אוכלוסיה גדולה, החל ממנהלים, עורכי דין ועד לאנשים צעירים. מספר המשרות של פסיכולוגים יעלה בבתי ספר, במשרדים של שירותים סוציאליים, מוסדות סיעוד ושירותי ייעוץ. חברות ישתמשו בניסיון של פסיכולוגים בעיצוב סקרים, ניתוח ומחקרים וזאת כדי לספק הערכת שוק וניתוחים סטטיסטיים.
הידע והכלים שמקבלים בוגרי לימודי פסיכולוגיה במהלך ההכשרה מספקים עבורם אפשרויות תעסוקה וקריירה רבות ומגוונות, גם אם הם בוחרים שלא לעבוד כפסיכולוגים קליניים (לאחר התמחות במסגרת תואר שני). הנה כמה אופציות:
משאבי אנוש: חברות שוכרות לעתים קרובות אנשים עם תארים בפסיכולוגיה לעבוד במשאבי אנוש, ענף העוסק בגיוס עובדים והובלת מהלכים בחברה, מכיוון שיש להם הבנה חזקה של התנהגות אנושית וכישורי תקשורת יעילים.
שיווק ופרסום: בוגרי פסיכולוגיה יכולים להשתמש בידע שלהם על התנהגות צרכנים כדי לעבוד בשיווק ופרסום, לעזור לחברות להבין מה מניע אנשים לקבל החלטות רכישה.
חינוך, טיפול והדרכה: בוגרי תואר בפסיכולוגיה יכולים לעבוד בחינוך, הן בבתי ספר והן במחקר חינוכי. הם יכולים להשתמש בהבנתם של התנהגות אנושית ולמידה כדי לעזור לשפר תוכניות חינוכיות ושיטות הוראה. כמו גם, הם יכולים לפנות לעולמות של ילדים ונוער, טיפול בתנועה, טיפול בעזרת בעלי חיים ועוד.
ארגונים ללא מטרות רווח: בוגרי פסיכולוגיה יכולים לעבוד בארגונים ללא מטרות רווח המתמקדים בנושאים כמו בריאות הנפש, התמכרות ואלימות במשפחה.

מה לומדים בתואר ראשון בפסיכולוגיה?

לימודי הפסיכולוגיה מתחילים בשנה ראשונה של לימודי חובה שביניהם: מבוא לסטטיקטיקה, שיטות מחקר במדעי החברה, פסיכולוגיה מחקרית, התנסות במחקר. לימודי החובה בפסיכולוגיה כוללים  מבוא לפסיכולוגיה, פסיכולוגיה קוגנטיבית, כפסיכולוגיה פיזיולוגית, פסיכופתולוגיה, היבטוריה של הפסיכולוגיה. ניתן לבחור ממגוון מקצועות בחירה כמו אינטליגנציה רגשית, קוגניציה חזותית, שינה והפרעות שינה בילדות , פסיכולוגיה בין תרבותית, ליקויי קריאה וכו'.

 

כמה זמן נמשכים לימודי פסיכולוגיה?

לימוד פסיכולוגיה ולימודי תואר הראשון נמשכים כשלוש שנים ובסופם מקבל התלמיד תואר BA בפסיכולוגיה. חשוב לדעת: תואר ראשון בפסיכולוגיה מקנה ידע בסיסי ותיאוריות ללא הכשרה מעשית לעבודה כפסיכולוג קליני. על מנת לעבוד כפסיכולוג קליני יש לסיים בהצלחה תואר שני, התמחות בתחום ומבחנים רלוונטים.

תנאי קבלה לתואר ראשון בפסיכולוגיה

תנאי הקבלה ללימודי פסיכולוגיה בארץ משתנים בין מוסד לימוד אחד למשנהו, ובין אם מדובר בלימודים באוניברסיטה או במכללה. לרוב, מדובר על ממוצע בגרויות גבוה ו\או פסיכומטרי מתאים. באוניברסיטת רייכמן למשל, מסלול הקבלה ללימודי פסיכולוגיה על בסיס בגרות עומד על ממוצע 100 ומעלה, ועל בסיס ציון פסיכומטרי (בנוסף לזכאות לבגרות) עומד על 640 לפחות. במכללה למנהל, דורשים מהמועמדים ממוצע בגרות בציון של 04 ומעלה, או מבחן פסיכומטרי בציון 590 לפחות עם ממוצע בגרות של 85 לפחות. באוניברסיטה הפתוחה, לא נדרשים תנאי קבלה אלא רק הפגנת מחויבות ועמידה בדרישות הקורסים. כמו כן, מוסדות לימוד אקדמיים רבים מציעים מסלולי קבלה מיוחדים עבור בני 30 ומעלה, או מכינות עבור מועמדים שלא עומדים בדרישות הרגילות ללימודי פסיכולוגיה.


תחומים ונושאי לימוד

לימודי הפסיכולוגיה נוגעים במגוון רחב של תחומים: למידה, חשיבה, התנהגות חברתית, מבחנים פסיכולוגים, אישיות האדם, התפתחות, פסיכו-פיזיולוגיה (יסודות פיזיולוגיים של ההתנהגות), ופסיכו-פתולוגיה (הפרעות שונות והטיפול בהן). תכנית הלימודים עוסקת בשאלות היסוד של הפסיכולוגיה, במודלים הבסיסיים של תחומי הפסיכולוגיה השונים ובמגוון הגישות המדעיות הנהוגות כיום במחקר הפסיכולוגי.
בין נושאי הלימוד:

שנה א'

שנה ב'

שנה ג'

מבוא לפסיכולוגיה

פסיכולוגיה חברתית

אינטיליגנציה אנושית

תיאוריות אישיות

פסיכולוגיה קוגניטיבית

פסיכולוגיה התפתחותית

פסיכולוגיה תעסוקתית

פסיכולוגיה של נשים

טיפול בפוסט טראומה

מבוא לסוציולוגיה

 

 


התמחויות בפסיכולוגיה 


ההתמחויות בפסיכולוגיה הן: פסיכולוגיה רפואית, פסיכולוגיה קלינית, פסיכולוגיה ארגונית, פסיכולוגיה חינוכית, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה שיקומית, פסיכולוגיה חברתית, עיסוק במחקר.
 
שכר הלימוד - שכר של לימודי פסיכולוגיה נע בין כ- 11,000 ש"ח לשנה באוניברסיטאות ועד כ- 22,000 ש"ח לשנה במכללות הפרטיות.
 

מבט על שוק העבודה

בוגרי מסלולי תואר ראשון בפסיכולוגיה אומנם לא יכולים להתחיל לעבוד בתור פסיכולוגים מן המניין אך הם יכולים להמשתלבים בחברות כ"א, מנהלי משאבי אנוש בחברות פרטיות, ציבוריות ועוד. בוגרים רבים משתלבים בתפקידים שונים במגזר השלישי – עמותות בתחום המעורבות החברתית והחינוך. אלו שממשיכים ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה ועוברים הצלחה, יכולים לעבוד כפסיכולוג קליני באופן פרטי או במערכות הציבוריות השונות.
 
מבט לעתיד: מספר המשרות של פסיכולוגים צפוי לעלות באופן מהיר בשנים הקרובות בכל התחומים. הדרישה לפסיכולוגים קליניים ככל הנראה תגדל, מהסיבה שטיפול פסיכולוגי הפך לשיטת טיפול נורמטיבית ונפוצה אצל אוכלוסיה גדולה, החל ממנהלים, עורכי דין ועד לאנשים צעירים. מספר המשרות של פסיכולוגים יעלה בבתי ספר, במשרדים של שירותים סוציאליים, מוסדות סיעוד ושירותי ייעוץ. חברות ישתמשו בניסיון של פסיכולוגים בעיצוב סקרים, ניתוח ומחקרים וזאת כדי לספק הערכת שוק וניתוחים סטטיסטיים.

הידע והכלים שמקבלים בוגרי לימודי פסיכולוגיה במהלך ההכשרה מספקים עבורם אפשרויות תעסוקה וקריירה רבות ומגוונות, גם אם הם בוחרים שלא לעבוד כפסיכולוגים קליניים (לאחר התמחות במסגרת תואר שני). הנה כמה אופציות:

משאבי אנוש: חברות שוכרות לעתים קרובות אנשים עם תארים בפסיכולוגיה לעבוד במשאבי אנוש, ענף העוסק בגיוס עובדים והובלת מהלכים בחברה, מכיוון שיש להם הבנה חזקה של התנהגות אנושית וכישורי תקשורת יעילים.

שיווק ופרסום: בוגרי פסיכולוגיה יכולים להשתמש בידע שלהם על התנהגות צרכנים כדי לעבוד בשיווק ופרסום, לעזור לחברות להבין מה מניע אנשים לקבל החלטות רכישה.

חינוך, טיפול והדרכה: בוגרי תואר בפסיכולוגיה יכולים לעבוד בחינוך, הן בבתי ספר והן במחקר חינוכי. הם יכולים להשתמש בהבנתם של התנהגות אנושית ולמידה כדי לעזור לשפר תוכניות חינוכיות ושיטות הוראה. כמו גם, הם יכולים לפנות לעולמות של ילדים ונוער, טיפול בתנועה, טיפול בעזרת בעלי חיים ועוד.

ארגונים ללא מטרות רווח: בוגרי פסיכולוגיה יכולים לעבוד בארגונים ללא מטרות רווח המתמקדים בנושאים כמו בריאות הנפש, התמכרות ואלימות במשפחה.

כמה מרוויח בוגר לימודי פסיכולוגיה?

החלום שלכם הוא להמשיך עם לימודי פסיכולוגיה לתואר שני ולהתמחות כפסיכולוגים קליניים. כמה תרוויחו בשוק העבודה? ובכן, השכר תלוי במספר פרמטרים, כמו סוג והיקף משרה, ותק, אזור בארץ, תחום ההתמחות ומקום העבודה. פסיכולוגים קליניים עם מעט שנות ניסיון ישתכרו כ-8 אלף ש"ח בממוצע ואילו כאלה עם ותק רב יותר ישתכרו כ-12 אלף ש"ח בממוצע. פסיכולוגים ארגוניים בחברות יכולים להגיע ל-15 אלף ש"ח בחודש ואף יותר, בעוד שפסיכולוגים עצמאיים המקבלים מטופלים בקליניקה שלהם נוהגים לגבות בין 300-100 ש"ח לשעת טיפול (50 דקות).


אפשרויות תעסוקה לבוגרי פסיכולוגיה

פסיכולוגים בבתי ספר

עובדים במשרדי בתי ספר יסודיים ותיכוניים וזאת כדי לפתור בעיות לימוד ובעיות התנהגות של תלמידים. הם משתפים פעולה עם מורים, הורים וצוות בית הספר וזאת כדי לשפר אסטרטגיות של ניהול הכיתה ואת המיומנויות ההוריות, מנסים לעלות על התעללות בתלמיד, עובדים עם סטודנטים עם מוגבלויות או תלמידים מחוננים ומשפרים אסטרטגיות הוראה של מורים. הם יכולים להעריך את האפקטיביות של התוכניות האקדמיות, התנהגות מערכת הניהול ושירותים אחרים שמערכות בית הספר מספקות.

פסיכולוגים ארגוניים תעשייתים

מיישמים נהלים פסיכולוגיים ומתודות מחקריות במקומות עבודה וזאת במגמה לשפר את התפוקה ואיכות העבודה של העובדים. בנוסף, הם מעורבים גם במחקרים על בעיות שוק, מיון מועמדים, ומתן ייעוץ וניתוח ארגוני. פסיכולוגים ארגוניים בדר''כ עובדים עם ההנהלה על מנת לייעל את מערכות העבודה בכדי לשפר תפוקה ורווחיות של עסק. 

טיפים ומידע נוסף

- תחום זה נמצא בתהליך גידול בשל ההכרה שמנהל טוב צריך להיות בעל גישה עסקית וגישה חברתית ותרבותית
 
- בעת הרישום ללימודים יש לשים לב שהרמה האקדמאית גבוהה, שקיים יחס אישי לסטודנט ושלמוסד יש קשר טוב לעולם העסקים
 
- המועמד המתאים לתחום צריך שיהיה בעל השכלה רחבה, דינאמי, סובלני וסבלני, אדם החושב פנימה לתוך עצמו וכלפי חוץ על אחרים
 
- התפקיד דורש מיומנות ביצירת יחסים בינאישיים, כושר ביטוי גבוה בע"פ ובכתב, מיומנויות של מו"מ והבניה אסטרטגית של ניהול אנושי

ייעוץ אישי חינם
//
מתעניין בלימוד פסיכולוגיה - תואר ראשון בפסיכולוגיה
מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם

סטודנטים ממליצים על לימודי פסיכולוגיה

  • 2023
    טל דהן
    תמיד נמשכתי לתחום של לימודי פסיכולוגיה, המכיל עזרה ועבודה עם אנשים. אני חושב שתחומים כמו פסיכולוגיה וכלכלה הם אבן הבסיס של כל החשיבה האנושית ואם היינו מבינים זאת, היינו יכולים להצליח להתנהל טוב יותר בעולם המודרני. אלו תחומים שלדעתי צריכים להילמד בכל רמה, אפילו בבתי הספר
    דירוג
  • 2023
    דנה מויסון
    התחלתי ללמוד פילוסופיה, ובמסגרת התואר הייתי צריכה לעשות קורס במבוא לפסיכולוגיה. אפשר להגיד שמאז הפסיכולוגיה בחרה אותי – נדלקתי על זה והמשכתי בכיוון הזה, ואני לא מסתכלת לאחור. היה לי קל מאוד לבצע את המהלך הזה, כי זה היה רק הקורס השלישי שלי בלימודים
    דירוג
  • 2023
    אביב כהן
    למדתי באקדמית תל אביב יפו תואר רשאון במדעי ההתנהגות במסלול פסיכולוגיה של הספורט. השילוב המרתק של התואר הכולל סמסטרים שלמים של הכרות עם ידע תיאורטי בפסיכולוגיה ורק אז לימוד ההשלכות לעולם הספורט מוסיפים הרבה. התחום שעדיין אינו מפותח בארץ מבוסס על הרבה מחקרים וספרות אקדמית מעבר לים. כמות המידע שלומדים עצומה. אך בסוף הדרך, לכל מי שאוהב ספורט ולא מוכן לוותר על העתיד האקדמי זה הנתיב הטוב ביותר.
    דירוג
בואו להמליץ >
המידע בעמוד עזר לכם? דרגו אותנו
547 גולשים דירגו אותנו בציון ממוצע 4.48 מתוך 5

לימודי תואר ראשון בלימודי פסיכולוגיה בישראל

סינון מתקדם - בחר את האיזור או אזורים שלך
כלים שיעזרו לך לבחור מה ללמוד
המבדק
מחשבן סיכויי קבלה
מחשבון בגרויות
X
שירות אישי חינם
מחפש את מוסד הלימודים שהכי מתאים לך? השאר פרטים
באנר פירסומי
X
מחפש את מוסד הלימודים שהכי מתאים לך? השאר פרטים