מה משך הלימודים?
הלימודים אורכים כחצי שנה במתכונת לימודי יום או קצת יותר משנה במתכונת לימודי ערב. שימו לב שקיימים קורסי אבטחת מידע הכוללים אבטחת סייבר או רשתות נתונים, קיימים קורסים המתאימים למי שמגיע מהייטק וקורסים המתאימים למי שמעוניין ללמוד את התחום מאפס.
תנאי הקבלה ומשך קורס אבטחת מידע
תנאי הקבלה בתחום זה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים.
לרוב המועמדים ידרשו לעבור ראיון קבלה ולהגיע עם נסיון והבנה בתחום המחשבים. בנוסף ישנה דרישה לידע בסיסי בשפה האנגלית. משך הלימוד ינוע בין קורסים של 200 שעות לימוד לקורסים נרחבים יותר אשר יגיעו גם ל-500 שעות לימוד.
בתחום זה קיימת אפשרות למסלול בוקר או למסלול ערב המיועד לאנשים עובדים. בתקופה האחרונה אנו עדים לאפשרות נוספת והיא קורס אבטחת מידע במסלול אונליין ללא צורך בהגעה למוסד הלימוד.
קיימים מוסדות המציעים קורס מקיף שלא מצריך ידע וניסיון קודם, מלבד אנגלית ברמה טובה.
מה לומדים בקורס אבטחת מידע?
במהלך הלימודים הסטודנטים יחשפו וילמדו נושאים רבים שמטרתם היא הכשרה להתמודדות יעילה ונכונה עם איומי הסייבר השונים. בין נושאי הלימוד: Cisco, סוגי התקפות והגנות על המערכת, מודל 7 השכבות, שרתים ופרוטוקולים, היכרות עם מוצרי התקשורת החדישים ביותר, סריקת פגיעות, VPN, סריקת רשתות וייצור מעקב, קידוד וייצוג מידע, פרטיות, הרשאות, ניתוח דינמי, שימוש בכלי תקיפה (Penetration) וטשטוש עקבות (House Cleaning), טכנולוגיות הצפנה, firewalls, היכרות עם פרוטוקולי תקשורת; Ethernet, ARP, IP, TCP, UDP, DNS, DHCP, SSH, HTTP ועוד.
במסגרת הקורס ילמדו המשתתפים להגן על מערכות הפעלה ביתיות, מערכות התקשורת, שרתי אינטרנט, שרתי ענן, VPS ועוד. כמו כן ילמדו הסטודנטים לנתח את דרכי הפעולה של האקרים על מנת לבנות מערכות אבטחה מותאמות אישית.
איזו הסמכה מקבלים בסיום הלימודים?
הסטודנטים אשר ישתתפו בשיעורים, יגישו את התרגילים, המשימות ופרויקט הגמר יהיו זכאים לקבלת תעודת גמר והסמכה "מומחה אבטחת מידע" מטעם המכללה בה סיימו את לימודיהם. תעודה נוספת שהם יהיו זכאים לה היא תעודה מטעם חברות המחשבים הגדולות אשר מתמחות בתחום אבטחת המידע כמו Cisco ומיקרוסופט.
בחלק מהמכללות מסלול אבטחת מידע נלמד יחד עם תחום נוסף כמו למשל ניהול רשתות או מסד נתונים. במקרה כזה הסטודנט יקבל תעודת הסמכה בכל תחום.
אפשרויות תעסוקה בתחום
לרוב, בוגרי קורס אבטחת מידע יתחילו את ההתמקצעות שלהם בתחום ע"י השתלבות בחברות הייטק אשר מספקות שירות למגוון רחב של חברות במשק. הגדרת התפקיד היא מנהלי אבטחת מידע. אפשרות נוספת היא להשתלב בחברות ציבוריות וממשלתיות. לאחר מספר שנים בהם תצברו ניסיון וותק תוכלו להציע את שירותיכם כפרילנסרים בתחום אבטחת המידע. דבר היאפשר לכם להגדיל את שכרכם בצורה משמעותית.
מגמה שאנו עדים לה בשנים האחרונות היא מכללות אשר מציעות לבוגרים הסבה לעבודה. לרוב מדובר בהתחייבות חוזית מול התלמידים כך שהתלמיד יודע שהוא משקיע, נותן מעצמו ובסיום הלימודים נכנס לעולם ההייטק, מתחיל לצבור ניסיון ולרוויח שכר.
כמה מרוויחים מנהלי אבטחת מידע?
השכר הממוצע בשנים הראשונות צפוי לעמוד על כ-7,500-11,000 ש"ח חודשי. כעבור חמש שנות נסיון ועם צבירה של ידע מקצועי ומומחיות בתחום צפוי השכר החודשי לעלות ולהתחיל מ כ-14,000 ש"ח ועד 40,000 ש"ח למומחי אבטחת מידע בעלי נסיון.
מה ההבדל בין אבטחת מידע ואבטחת סייבר?
אבטחת מידע היא בעצם אבטחת הנתונים המאוחסנים בחברה או בארגון ושמירה על שלמותם ועל סודיותם. אבטחת סייבר עוסקת בשמירה על הנתונים האלה מפני מתקפה אלקטרונית באמצעים טכנולוגיים שונים. מדובר בתחומים משיקים, שכן איש אבטחת המידע יכול יכול לספק לאיש אבטחת הסייבר את סדר העדיפויות מבחינת רגישות המידע, כדי שידע במה להשקיע יותר משאבים. שני התחומים ירוויחו משמירה פיזית על חדרי שרתים ומחשבים בארגון. כיום מחלקות וצוותי אבטחת המידע והסייבר לא מנותקים, ואף עושים את אותה עבודה, וגם הקורסים הנלמדים איחדו בין שני התחומים.