לימודי הנדסאי חשמל עוסקים בתפעול, תכנון, פיקוח ותחזוקה של מערכות חשמל, אם בתעשייה ואם במערכות ביתיות. לכן, הנדסאי חשמל הוא מהמקצועות החשובים והחיוניים במשק.
השימוש העצום בחשמל בכל תחומי החיים כמקור אנרגיה וכדרך להעביר אותות בקרה ופיקוד, מגדיל את הביקוש והתלות באנשי מקצוע מתחום החשמל. כמו כן, גדל גם הביקוש והעניין סביב אנרגיה מתחדשת - הפקת חשמל באמצעים טבעיים שאינם מתכלים כתוצאה מהתהליך - מה שמגדיל את הביקוש בקרב חברות לאנשים מתחום החשמל. בוגרים רבים של לימוד הנדסאי חשמל "נחטפים" למשרות בשוק והביקוש אליהם הוא עצום.
לימוד הנדסאי חשמל מכשירים את הסטודנטים להיות הסמכות המקצועית המגשרת בין כל התכנון לביצוע. מי שעומד בכל הדרישות של מוסד הלימודים זכאי לתעודת הנדסאי חשמל מטעם המה''ט. במוסדות שונים קיימת האפשרות להשלים את ללימודי הנדסת חשמל, כשתעודת הנדסאי היא אחד התנאים לזה.
הנדסאי חשמל מוסמך לתכנן ולתפעל מערכות חשמל עד לעוצמת זרם של 3*360 אמפר, לעומת מהנדס חשמל שמוסמך לתפעל מערכות חשמל עוצמתיות יותר.
הלימודים ברוב המוסדות יימשכו כשנתיים במסלול בוקר, מי שירצה לשלב לימודים אלו עם עבודה, הלימודים ייתקיימו בשעות ערב ויתפרסו בדרך כלל על פני 3 שנים.
למי מתאימים לימודי הנדסאי חשמל?
לימוד הנדסאי חשמל מתאימים לבעלי יכולות אנליטיות וזיקה למקצועות הריאליים. הלימודים מתאימים למי שרוצה להשתלב במגוון תעשיות שחשמל ואלקטרוניקה מניעים אותן, שזה כולל הייטק, בנייה ועוד. מדובר במקצוע עם אחריות גדולה וצורך לקבל החלטות מחושבות וזהירות.
חלקים מסילבוס של לימוד הנדסאי חשמל
במהלך לימודי הנדסאי חשמל תיחשפו למגוון רחב של נושאים, אשר חלקם דומים ללימודי הנדסאי בניין ביניהם: מתמטיקה, פיזיקה, תכנות מחשבים, שרטוט טכני, אלקטרוניקה תקבילית, מערכות ספרתיות, אלקטרוניקה ספרתית, בקרה, מכונות חשמל, מערכות הספק, מנועיים חשמליים, רשתות ומערכות, בקרים מתוכנתים, מערכות דיגיטליות ועוד.
תנאי הקבלה אל לימודי הנדסאי חשמל
דרישת הסף של רוב המוסדות כיום היא: בעלי תעודת בגרות מלאה עם ציון עובר במתמטיקה ברמה של 3 יח' לימוד.
מועמדים מעל גיל 35? בחלק מן המכללות ניתן להתקבל אל לימוד הנדסאי חשמל לאחר הצגת אישור סיום 12 שנות לימוד.
כמו כן, מועמדים שלא עומדים בתנאים אלו יוכלו לעבור מכינה ייעודית לפני תחילת הלימודים.
מה הן אפשרויות התעסוקה בסיום לימוד הנדסאי חשמל ומה השכר?
הביקוש בשוק של הנדסאי חשמל הוא גדול ואפשר בקלות למצוא עבודה או להתפתח כעצמאי. עם השנים חל שדרוג אוטומטי בתפקיד, דבר שמגדיל את תחום האחריות וכמובן את המשכורת. ויש כמובן אופציה תמיד להפוך את התואר של לימוד הנדסאי חשמל לתואר של מהנדס חשמל.
הנדסאי חשמל מאזור הצפון העוסק בתכנון מערכות ולוחות חשמל ואיתור ותיקון בעיות חשמל עם 4 שנות ניסיון אשר עובד 200 שעות בחודש מרוויח 10,000 ש'. בנוסף הוא זכאי גם לביטוח מנהלים, ארוחות מסובסדות והטבות סוציאליות נוספות.
הנדסאית חשמל מאזור ירושלים העוסקת בהארקת יסודות, עבודות סיטוט וצנרת, השחלות חוטים, הרכבה ובניית לוחות חשמל לרבות איתור תקלות וניהול עובדים עם 7 שנות ניסיון אשר עובדת כ-180 שעות בחודש משתכרת 9,500 ש''ח.
בוגר לימוד הנדסאי חשמל ומתח גבוה מאזור השפלה העוסק באחזקת מתקנים עם 14 שנות ניסיון העובד כ-185 שעות בחודש מרוויח 15,000 ש''ח ומקבל גם טלפון סלולארי, רכב צמוד, מחשב נייד, ותנאים סוציאליים נוספים. הסכום כמובן משתנה ממקום למקום וגם לאזורים הגיאוגרפים ולנסיון יש משקל אך בדרך כלל המשכורת תתחיל באיזור ה-10,000 שקל לחודש כשכמובן אפשר לטפס משם לשכר יותר גבוה.
מה עושה הנדסאי חשמל?