המטרה של הלימודים לתואר שני בהנדסת תעשייה וניהול היא לאפשר הלכה למעשה (לאלה שסיימו בהצלחה לימודים של תואר ראשון בהנדסת תעשייה וניהול או בתחומים חופפים) לרכוש ידע עדכני ומעשי ומגוון של מיומנויות בתחום, וכל זאת במטרה שיוכלו להשתלב במגוון גדול של משרות ניהוליות בעולם התעשייה, ההייטק, או האקדמיה.
במסגרת הלימודים לתואר זה ילמדו הסטודנטים את כל מה שצריך כדי להתמקצע בשיטות שונות של הנדסה, טכנולוגיה, כלים ועוד מיומנויות רבות ונוספות. התואר השני מעניק לבוגרים שסיימו בהצלחה יתרון גדול מאוד בתחרות הקיימת על תפקידים בשוק העבודה. בנוסף, תואר שני בהנדסת תעשייה וניהול מאפשר כיוונים רבים של תעסוקה, ומעשיר בידע מעשי. מהנדסי תעשייה וניהול נהנים מענף רב תחומי, שמאפשר להם מגוון גדול של אפשרויות בשוק העבודה מיד עם תום הלימודים.
חשוב להדגיש שבשנים האחרונות ישנה מגמה בקרב מוסדות הלימוד להרחיב את הלימודים אל מעבר לתחומים ה"רגילים" בתחום, וישנה מגמה חזקה להכשיר סטודנטים גם בתחומים אחרים כמו: ניהול מערכות מידע, ניהול מערכות בריאות, תחבורה, ועוד. בחלק ממוסדות הלימוד מאפשרים לסטודנטים את האפשרות לבחור בין מסלול מחקרי לבין מסלול לא מחקרי(ללא תזה).
תואר שני בהנדסת תעשיה וניהול - מה לומדים?
במסגרת הלימודים ייגעו הסטודנטים במגוון גדול של תחומים כמו למשל: ניהול של מערכות לוגיסטיות מורכבות, ניהול מערכות ייצור, חקר לשיפור יעילות, הכרת טכנולוגיות מידע וייצור, שילוב מערכות תעשייה עם מחשב ועוד. תכני הלימוד מורכבים בדרך כלל מקורסים של בחירה וקורסים שהם חובה שנוגעים במגוון גדול של תחומים. חלק ממסלולי הלימוד ידרשו מהסטודנטים לעבור התנסות מעשית.
כמה זמן לומדים?
ברוב המקרים משך הלימודים יימשכו כשנתיים. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלולי לימוד שמתאימים גם לכאלה שרוצים לשלב עבודה במקביל ללימודיהם לתואר השני.
תנאי קבלה
ברוב מוסדות הלימוד הדרישה מהסטודנטים היא להחזיק בממוצע ציונים גבוה של 80 בתואר הראשון. בחלק מהמקרים יידרשו הסטודנטים לעבור ראיון אישי הבוחן את זיקתם והתאמתם לתחום הלימודים.
איפה עובדים?
התפקיד של מהנדס תעשייה וניהול הוא בעצם לשפר תהליכים פנים ארגוניים במקום העבודה שלו, לפעול באופן מתמיד לזה שהחברה תרוויח ובמקביל תחסוך בעלויות השוטפות שלה, כמו כן תפקידו לעשות הכל על מנת להגדיל כל הזמן את היעילות של הארגון בו הוא עובד. בין תחומי עיסוקו של מהנדס תעשייה וניהול ניתן למצוא בין היתר את התחומים הבאים: התנהגות ארגונית, רובוטיקה מתקדמת, ניהול פרויקטים, תכנון ארגוני, הנדסת הייצור, ארגון, ניהול פיננסי, ייעוץ פנים וחוץ ארגוני, מבנה ארגוני, ייעוץ אסטרטגי, ניהול מערכות מידע, שיטות לקביעת מדדים, מערכות ייצור משולבות טכנולוגיה מחשובית ועוד ועוד.
לאלה שסיימו את לימודיהם לתואר השני בהצלחה ועמדו בכל תנאי התואר יהיה מגוון רחב של אופציות למקום עבודה בתחומים רבים כמו למשל: תחום הניתוח ארגוני, תחום הנדסת הייצור, חקר זמן ותנועה, תכנון מערך בארגונים גדולים, תכנון הייצור, ניתוח ארגוני, ניהול איכות, ניהול ותפעול של מערכות גדולות, תכנון מלאי, חקר שיטות עבודה ועוד ועוד.
כמה מרוויחים?
מהנדס תעשייה וניהול שאוחז בתואר שני בתעשייה וניהול צפוי להרוויח שכר התחלתי של כ - 11,000 - 16,000 ש״ח חודשי. כעבור כמה שנות נסיון בתחום צפוי השכר לעלות בצורה משמעותית ולעמוד על כ - 25,000 - 32,000 ש״ח חודשי.