מתמטיקה זוהי שפה שיוצרת בסיס למדעים מדויקים כגון: כימיה, פיזיקה, מדעי מחשב ועוד תחומים רבים. בנוסף לזה, שפה מתמטית מהווה חלק מרכזי ובלתי נפרד מהתפתחות הטכנולוגית אשר מהווה השפעה על כלכלה, פוליטיקה ואף על תהליכים החברתיים. מטרת הלימודים היא להכשיר מתמטיקאים שייפתחו את התחום. תואר ראשון במתמטיקה נחשב ללימודים לא קלים בכלל לכן הלימודים מתאימים לאנשים בעלי אוריינטציה למספרים, למדעים ויכולת ריאלית גבוהה.
תנאי קבלה לתואר במתמטיקה:
1. ציוני בגרות מעל 85
2. מבחן פסיכומטרי עם ציון משולב 600 ומעלה.
*תנאי קבלה משתנים בהתאם למסלולי הלימוד והמוסדות הלימוד.
מה לומדים בלימודי מתמטיקה לתואר ראשון
תכני הלימודי בתואר נותנים לסטודנטים היכרות מקיפה ומעמיקה עם תחומי המתמטיקה. תוכנית הלימודים עוסקת במתמטיקה היישומית והטהורה. במהלך הלימודים שמים דגש על חשיבה לוגית, חשיבה מופשטת ופתרון בעיות מתמטיות. בנוסף לכך הסטודנטים לומדים את תורת המספרים האלמנטארי, האנאליטי, החישובי ועוד. כמו כן הם נחשפים ללימודי גיאומטריה, אלגברה, מדעי המחשב, סטטיסטיקות, מתמטיקה שימושית וכללית, לוגיקה מתמטית ועוד מגוון רחב של נושאים.
במהלך תואר ראשון במתמטיקה ניתן להתמחות בתחומים הבאים:
- מתמטיקה שימושית או כללית
- מתמטיקה עיונית
- מדעי המחשב
- חקר ביצועים
- סטטיסטיקה
נושאי הלימוד וההתמחויות האלה מאפשרות לבוגרי התואר להשתלב בעבודה בתחומים מגוונים בפיתוח ומחקר, הוראה והדרכה, אם זה במגזר הציבורי או פרטי.
מסלולי לימוד בתואר
יש מגוון של מסלולים בתואר ראשון במתמטיקה כאשר הסטודנטים יכולים לבחור האם הם רוצים ללמוד במסלול חד חוגי או דו חוגי (שילוב של מקצוע אחר עם מקצוע של מתמטיקה).
להלן מספר מסלולים דו חוגיים שניתן לשלב עם לימודי תואר במתמטיקה:
- מדעי המחשב
- הנדסת חשמל
- כלכלה
- מדעים
- מדעי החיים
- מדעי הטבע
- הנדסת ביוטכנולוגיה
- פיזיקה
ועוד מסלולים רבים ומגוונים. בנוסף לכך ניתן לשלב מתמטיקה למסלול הוראה להוראת מתמטיקה לתיכוניים, המזכה את הבוגרים בתואר ראשון במתמטיקה ולתעודת הוראה.