072-3300504

תואר ראשון בצילום

את לימודי צילום לתואר ראשון ניתן למצוא כתואר חד חוגי או כהתמחות בחוג לתקשורת במוסדות השונים. תחום הצילום הוא תחום נרחב מאוד שכולל: צילום סטילס, צילום וידיאו לקולנוע וטלוויזיה. לימודי תואר ראשון בצילום נמשכים בין שלוש לארבע שנים (תלוי במסלול הנבחר). הלימודים כוללים קורסים תיאורטיים בנוסף למעשיים וסדנאות צילום שונות.

צלם הסטילס מתעד אירועים - כמו שאומרים - תמונה שווה אלף מילים וצלם הסטילס מקפיא רגעים מתוך האירוע ומבודד אותם מהרצף בו התרחשו. אופי העבודה משתנה בהתאם לתחום הנבחר - צלם עיתונות מצלם אירועים חדשותיים (ביטחון, פוליטיקה וכו') צריך להיות זמן כל הזמן. צלמי מגזין וצלמי אופנה מקבלים הוראות מרכז הצלמים, ומצלמים לרוב בסטודיו או בביתו של המרואיין, כך שלרוב הם יודעים מראש מה הולך לקרות בניגוד לצלם עיתונות. צלמי אירועים יוצאים לשטח ומביימים את מבנה התמונה ותנוחת המצולמים - צלמי חתונות וכו'.

צילום וידיאו הינו תיעוד המציאות שמולו ומנציח רגעים שנתפסים כחשובים. התיעוד משתנה בהתאם לתחום העיסוק, לדוגמה, צילום עיתונות יבחן את הפן החדשותי של אירועים בשטח ויתמקד במסר הויזואלי, צילום מגזין יהיה אחראי על צילום כתבות חוץ אך גם על צילום התכנית באמצעות מצלמה נייחת (סטדי-קאם), צילום קולנוע יתרגם את התסריט למונחים של צבע ויקבע את הקומפוזיציה של העמדת המצלמה, כמו גם יכין תכנית תאורה לצילומים ואילו צילום חתונות מדבר על מציאת הקטעים המרגשים והמשמחים ביותר. כאלו שפונים ללימודי צילום צריכים להיות הצלם בעלי חוש אסתטי ויכולת להעביר סיפור ולרוב גם יש צורך ביכולת עבודה בצוות. עבודה הצלם ושעות העבודה שלו משתנות גם בהתאם לתחום הנבחר: צלמי עיתונות צריכים להיות זמינים כל הזמן, צלמי אירועים עובדים בלילות ולעיתים גם בסופ"ש ובחגים.

תואר ראשון בצילום - מה לומדים?

במהלך לימודי תואר ראשון בצילום לומדים: קורסים בתולדות האמנות (כללי), קורסים באופטיקה, תורת האור, אמנות הצילום, תולדות הצילום, צילום דיגיטלי ועוד.

לימודי צילום קולנוע באוניברסיטאות מורכבים מחומר עיוני בנושא תולדות הקולנוע, כולל צפייה בסרטים רבים וניתוחם. בנוסף, ישנם קורסים עיוניים רבים העוסקים בתולדות הקולנוע והכרת ז'אנרים שונים, תוך הכרה של השפה הקולנועית. במהלך הלימודים ישנם גם שיעורים מעשיים שבהם לומדים כיצד לצלם, לערוך ולהקליט בציוד שמקבלים מהמוסד לימודים. תוך כדי הלימודים הצוותים (שהם קבועים) יוצרים סרט.

 

איפה עובדים בסיום תואר ראשון בצילום ?

בוגרים של תואר ראשון בצילום יכולים לעסוק בתום הלימודים בתחומים כמו: צילום עיתונות או צילום אופנה, או לחילופין להתפתח כאמנים מן השורה שמציגים את יצירותיהם בגלריות בארץ ובחו"ל.  בנוסף,  יוכלו הבוגרים לפנות לעיסוק עצמאי בתחום הצילום  ולעבוד עם לקוחות רבים, לפתוח סטודיו פרטי, לצלם תמונות משפחתיות, צילום אירועים וכו'. בנוסף, תמיד תהיה להם את האופציה לבחור בתחום החינוך - הדרכות בתחום הצילום וכדו'. 
 
 

כמה מרוויחים עם תואר ראשון בצילום?

 
נושא השכר בתחום מתשנה מאוד ותלוי בשנות הנסיון, סוג העבודה, האם מדובר על צלם עצמאי או שכיר וכו'. צלם מתחיל יכול לגבות על יום צילום כ-450 ש"ח ובהמשך הסכום גם יכול לטפס ל-1200 ש"ח ליום צילומים - הכל תלוי בשם שצבר במהלך השנים וכו'. צלם שיבחר להיות שכיר ירוויח בהתאם לממוצע בשוק בו בחר לעבוד. לדוגמא - צלם שיבחר לעבוד במשרד פרסום ירוויח את הממוצע שמרוויח עובד במשרד פרסום.
מעניין אותך תואר ראשון בצילום?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר ראשון בצילום בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד צילום לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד