צלם הסטילס מתעד אירועים - כמו שאומרים - תמונה שווה אלף מילים וצלם הסטילס מקפיא רגעים מתוך האירוע ומבודד אותם מהרצף בו התרחשו. אופי העבודה משתנה בהתאם לתחום הנבחר - צלם עיתונות מצלם אירועים חדשותיים (ביטחון, פוליטיקה וכו') צריך להיות זמן כל הזמן. צלמי מגזין וצלמי אופנה מקבלים הוראות מרכז הצלמים, ומצלמים לרוב בסטודיו או בביתו של המרואיין, כך שלרוב הם יודעים מראש מה הולך לקרות בניגוד לצלם עיתונות. צלמי אירועים יוצאים לשטח ומביימים את מבנה התמונה ותנוחת המצולמים - צלמי חתונות וכו'.
צילום וידיאו הינו תיעוד המציאות שמולו ומנציח רגעים שנתפסים כחשובים. התיעוד משתנה בהתאם לתחום העיסוק, לדוגמה, צילום עיתונות יבחן את הפן החדשותי של אירועים בשטח ויתמקד במסר הויזואלי, צילום מגזין יהיה אחראי על צילום כתבות חוץ אך גם על צילום התכנית באמצעות מצלמה נייחת (סטדי-קאם), צילום קולנוע יתרגם את התסריט למונחים של צבע ויקבע את הקומפוזיציה של העמדת המצלמה, כמו גם יכין תכנית תאורה לצילומים ואילו צילום חתונות מדבר על מציאת הקטעים המרגשים והמשמחים ביותר. כאלו שפונים ללימודי צילום צריכים להיות הצלם בעלי חוש אסתטי ויכולת להעביר סיפור ולרוב גם יש צורך ביכולת עבודה בצוות. עבודה הצלם ושעות העבודה שלו משתנות גם בהתאם לתחום הנבחר: צלמי עיתונות צריכים להיות זמינים כל הזמן, צלמי אירועים עובדים בלילות ולעיתים גם בסופ"ש ובחגים.
תואר ראשון בצילום - מה לומדים?
במהלך לימודי תואר ראשון בצילום לומדים: קורסים בתולדות האמנות (כללי), קורסים באופטיקה, תורת האור, אמנות הצילום, תולדות הצילום, צילום דיגיטלי ועוד.
לימודי צילום קולנוע באוניברסיטאות מורכבים מחומר עיוני בנושא תולדות הקולנוע, כולל צפייה בסרטים רבים וניתוחם. בנוסף, ישנם קורסים עיוניים רבים העוסקים בתולדות הקולנוע והכרת ז'אנרים שונים, תוך הכרה של השפה הקולנועית. במהלך הלימודים ישנם גם שיעורים מעשיים שבהם לומדים כיצד לצלם, לערוך ולהקליט בציוד שמקבלים מהמוסד לימודים. תוך כדי הלימודים הצוותים (שהם קבועים) יוצרים סרט.