072-3300504

הנדסאי עיצוב תעשייתי

תפקידו של הנדסאי עיצוב תעשייתי הוא לתכנן, לבקר ולתפעל את תהליך הייצור של מוצר בתעשייה באופן יעיל ויצירתי. המטרה היא ייצור מוצר מוגמר המותאם ללקוח עבורו הוא עובד או ולצרכני הקצה. ההנדסאי עוסק גם בשיפור מוצרים קיימים. 

עיצוב נכון של המוצר כמו צבעים, צורות, שקעים ותבניות יכול לשדרג, להקל ולשפר את המוצר ואת נוחות השימוש בו. לימודי הנדסאי תעשייתי מקנים לסטודנט ידע חיוני על תהליך פיתוח מוצרים ומיומנויות עבודה על כלים שיאפשרו לו לבצע צאת עבודתו. תהליך הפיתוח כולל חקר ואפיון המוצר מבחינת הצורך, השימוש, המראה ואם השיווק, לאחר מכן ללוות את תהליך הייצור עצמו ולבסוף לדאוג לשיווק שלו ולשיפור במידת הצורך. 

למידע על תואר ראשון בעיצוב מוצר - היכנסו

למי מתאימים לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?

תחום העיצוב בתעשייתי דורש מהסטודנטים להיות יצירתיים, בעלי ראש גדול, דמיון פורה ובעלי חזון והשראה. הנדסאי עיצוב תעשייתי צריך להיות בעל מיומנויות טכניות, עיצוביות (אומנותיות) ואסטרטגיות. מדובר במקצוע מאוד מספק התאפשר להנדסאי לראות פירות העבודה שלו בצורת מוצרים שישמשו אנשים רבים.
 

תנאי קבלה ללימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי

 
תנאי הקבלה משתנים ביו מוסד למוסד אך לרוב מדובר בקריטריונים הבאים:
  1.  בגרות מלאה
  2.  בגרות חלקית עם ציונים עוברים בתחום המתמטיקה, אנגלית והבעה עברית.
מועמדים שלא עומדים בתנאי הקבלה יוכלו לגשת למכינות קדם הנדסיות או טכנולוגיות, לשפר את הישגיהם ולהירשם ללימודים. מועמדים בגילאי 35 ומעלה יוכלו להירשם ללימודים כשבידיהם 12 שנות לימוד בלבד.
 

נושאי הלימוד בלימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי?

 
בלימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי לומדים את התחומים הבאים: יתרונות המוצר, מגבלותיו, שימוש המוצר, עיצוב מוצר, איתור תקלות, כשלים, אקולוגיה וסביבה, הבחנה בין מוצר טוב לרע, עיצוב בפלסטיק ועוד. הלימודים נמשכים כשנתיים ולכן מדובר בתוכנית לימודים ממוקדת מאוד ששמה דגש מרכזי על כלים ממעשיים ופרקטיים בעיצוב ותכנון של מוצרים. בסיום לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי יקבלו הבוגרים תעודה מטעם המכללה והמכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע וכן להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים.
 
בשנה האחרונה ללימודים ברוב מוסדות הלימוד יעבדו הסטודנטים על פרויקט גמר. הפרויקט יסכם את הידע והניסיון שהסטודנטים צברו במהלך הלימודים. דרך הפרויקט המסכם הסטודנטים עוברים וחווים את התהליך המלא של עיצוב המוצר. משלב הרעיון, סקרים, מחקר והעיצוב.
 

אפשרויות תעסוקה והשכר בתחום

 
בוגרי לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי יוכלו להשתלב במגוון משרות בתחום. לרוב הבוגרים משתלבים כמעצבי מוצר במשרדי אדריכלות ועיצוב, בחברות הייטק, במפעלים ועוד. ישנה אופציה גם להקמת עסק עצמאי בתחום. אופציה נוספת הקיימת לבוגרים היא להמשיך בלימודים לתואר ראשון בתחום. ברוב המוסדות ניתן יהיה לקבל פטורים והקלות.
שכר של הנדסאי עיצוב תעשייתי מתחיל תעמוד על ממוצע של 9,000 שקלים לחודש. לאחר שתצברו נסיון בתחום ותעבדו במקצוע למעלה מחמש נים השכר יעלה בהתאם ויעמוד על ממוצע של 14,500 ש"ח בחודש.

ההבדל בין לימודי תואר ראשון בעיצוב תעשייתי ולימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי


לימודי עיצוב תעשייתי הם לימודים מקיפים הכוללים תכנים תיאורטיים לא מעטים. הלימודים הם ארוכים יותר (3-4 שנים) ומאפשרים העמקה בנושאים כמו: אקולוגיה, אנתרופולוגיה וכו'. לימודי הנדסאי עיצוב תעשייתי הם לימודים קצרים, ועל אף שהם כוללים גם לימודים תיאורטיים, הם ממוקדים ומעשיים יותר. 


מעניין אותך הנדסאי עיצוב תעשייתי?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך הנדסאים בהנדסאי עיצוב תעשייתי בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד הנדסאי עיצוב תעשייתי לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד