072-3300504

לימודי תקשורת חזותית - תואר בתקשורת חזותית (עיצוב גרפי)

מידע כללי על תואר בתקשורת חזותית

 
לימודי תקשורת חזותית עוסקים בכל הקשור בעיצוב חזותי והעברת מסרים באמצעי מדיה שונים – עיצוב ספר, עיצוב אתר אינטרנט, איור, פרסומות, טלוויזיה ועוד. בשנים האחרונות תקשורת חזותית הפכה לכלי מרכזי שבאמצעותו אפשר להביע את עצמנו ולהגיב במהירות למתרחש סביבנו בתחומים שונים כמו תרבות, פוליטיקה וחברה.

מטרת הלימודים היא להעניק לסטודנטים שפה חזותית ואת הכלים להביע מסרים ורעיונות בעזרת צבע, מילה ודימוי הקשורים לשפה החזותית. הלימודים משלבים בין שיעורים תיאורטיים בתולדות אמנות ועיצוב לבין שיעורים מעשיים המהווים בסיס ללמידת השפה החזותית וקבלת כלים פרקטיים כגון: תכנות מחשב, טיפוגרפיה, אפליקציות (UI,UX) ועוד. הלימודים נפרשים על פני ארבע שנים ומקנים תואר ראשון בעיצוב, מוסדות מסוימים, כמו מכללת סמינר הקיבוצים, אף מאפשרים שילוב תעודת הוראה, דבר שמגדיל את אפשרויות התעסוקה לאחר מכן ומאפשר לבוגרים להיות חלק מהכשרת דור העתיד.

למי מתאימים לימודי תקשורת חזותית?


לימודי תקשורת חזותית מתאימים לאנשים יצירתיים שרוצים להשפיע ולשנות את העולם באמצעות עיצוב ולפתח קריירה בתחום העיצוב הגרפי. בעלי חוש אומנותי וראייה פרקטית (UI,UX) ישתלבו בתחום מעולה. אנשים המעוניינים להשתלב בתחום החינוך וההוראה בנוסף לתואר הראשון בתקשורת חזותית, יוכלו למצוא מסלול מתאים במכללת סמינר הקיבוצים

 * רוצים לדעת אם דווקא תחום לימודי התקשורת מתאים לכם? היכנסו

לימודי תקשורת חזותית
תקשורת חזותית הינו תחום שעוסק בשילוב של טקסטים ותמונות לשם העברת מסר מסוים | תמונה: shutterstock
 

 מה הם תכני הלימוד בתואר ראשון בתקשורת חזותית?

לימודי תקשורת חזותית מעניקים כלים מקצועיים ומעשיים אשר יפתחו את החשיבה האומנותית שלכם וישמשו אתכם בעשייה המקצועית: עקרונות העיצוב, תורת הצבע, תורת הצורה, תורת הקומפוזיציה, טיפוגרפיה, צילום, טכניקות הדפס, חשיבה גרפית, יסודות האיור, יסודות השפה החזותית, אמנות פלסטית, הכרת תוכנות העיצוב והגרפיקה למחשב, טכניקות ודימוי חזותי, מולטימדיה, עיצוב לאינטרנט, עיצוב לטלוויזיה, עיצוב לפרסום, ממשק משתמש ועוד מקורסים על פי בחירה וצורך.

בלימודי תקשורת חזותית במכללת סמינר הקיבוצים, למשל, הסטודנטים לומדים כבר בשנה הראשונה להפעיל את כל המכשירים שבית הספר מספק, והם משתמשים בהם באופן עצמאי. שם תוכלו למצוא מכונות ומרחבים שונים כגון מדפסות תלת ממד, מכונה לחיתוך לייזר, סדנת עץ וסדנת מתכת, פלוטר לדפוס דיגיטלי, הדפס, תפירה וקרמיקה.

איפה לומדים? כמה זמן נמשך התואר? ומה מקבלים בסוף הלימודים?

לימודי תקשורת חזותית הם לימודים מבוקשים, וניתן למצוא מסלול לתואר ראשון בהרבה מוסדות לימוד אקדמיים בארץ. התואר נמשך כ- 4 שנים, והלימודים מזכים את הבוגר בתואר B.Des המבטיח כניסה אל עולם חדש, מאתגר, מעניין ומרתק.
 

מהם תנאי קבלה ללימודי תקשורת חזותית?

תנאי הקבלה לתואר ראשון בתקשורת חזותית כוללים:
 
1. תעודת בגרות מלאה
2. ראיון אישי או וועדת קבלה (תלוי במוסד הלימודים)
3. הצגת תיק עבודות ו/או תרגיל בית
4. בעלי ממוצע בגרויות גבוה יתקבלו ללא פסיכומטרי על פי ועדת קבלה וריאיון אישי
5. סטודנטים בעלי נתונים גבוהים יוכלו להגיש מועמדות לתוכנית רג"ב למצטיינים של משרד החינוך ולזכות במלגת לימודים מלאה
*שימו לב תנאי הקבלה משתנים מעט ממוסד למוסד.

האם ניתן לשלב תעודת הוראה בתואר בתקשורת חזותית?

כן, מוסדות שונים מאפשרים לשלב לימודי הוראה יחד עם התואר בעיצוב. בארבע שנות הלימודים בבית הספר לעיצוב במכללת סמינר הקיבוצים, הסטודנטים מתנסים במגוון תחומי עיצוב רב-תחומי המשלבים תקשורת חזותית, עיצוב מוצר ועיצוב במה. בית הספר הוא ייחודי מסוגו בארץ ומחבר בין עיצוב רב-תחומי לחינוך. חיבור זה מגדיר את תפיסת העיצוב של בית הספר. המרצות והמרצים במחלקה הם ברובם מעצבות.ים פעילים בשדה המקצועי שמאמינים ביכולת של עיצוב להניע שינויים לטובה בעולם.

 

מה הן אפשרויות התעסוקה, עבודה בתחום?

בתחום התקשורת החזותית אפשרויות התעסוקה הן רבות: ניתן להשתלב במחלקות העיצוב והשיווק במשרדי פרסום, או להיות מעצב (in-house) בתוך ארגון או חברה גדולה הדורשות את כישריו של מעצב גרפי באופן קבוע. זהו מקצוע מאד פרקטי ועם קבלת התואר אפשרויות העבודה והקשת הרחבה של סוגי עבודה בתוך המקצוע מאפשרות לכם להתעסק בדיוק במה שאתם אוהבים במגוון מקומות שונים.
כמובן שהאפשרות להתחיל בקריירה עצמאית כמעצב פרילנסר קורצת להרבה מבוגרי התואר, ועם תיק עבודות מרשים וחשיפה נכונה אפשר להשיג לקוחות רבים. כמו כן, בוגרי מוסדות המשלבים תעודת הוראה בתואר תקשורת חזותית ירחיבו את אפשרויות התעסוקה שלהם למסגרות החינוך הפורמלי והלא פורמלי.  
 

וכמה מרוויחים בוגרי התואר (שכר / משכורת לעובדים) ?

השכר משתנה בין התחומים השונים בהם יבחר המעצב הגרפי להשתלב:
  • בתחום ההדמיות - יתחיל בשכר ממוצע של 7,500 ש''ח בחודש. 
  • ביצועיסט - גרפיקאי שעוסק לרוב בהוצאה לפועל של עבודות גרפיקה אשר התקבלו ממעצבים גרפיים אחרים. בתחום זה המעצב הגרפי יתחיל בשכר שנע בין 6,500-7,500 ש"ח בחודש.
  • בתחום הטקסטיל - השכר יעמוד על ממוצע של 7,500 ש"ח.
  • בתחום האופנה - השכר יעמוד על ממוצע של 7,000 ש"ח.
  • בתחום האיור - השכר יעמוד על ממוצע של 10,000 ש"ח.
  • בחברות פרסום - ומיתוג השכר יעמוד על 7,500 ש"ח.
  • בתחום האינטרנט - השכר הממוצע יעמוד על 9,300 ש"ח.
 
כמו ברוב המקצועות, ככל שהזמן יעבור ותצברו יותר נסיון המשכורת שלכם תעלה בהתאם. אפשרות נוספת להגדלת השכר היא בעזרת עבודות פרילנס.

***מעוניינים בלימודים קצרים שלא כוללים תואר אקדמי בתקשורת חזותית? בדקו האם קורס עיצוב גרפי יכול להתאים לכם***
 

מה ההבדל בין תקשורת חזותית לעיצוב גרפי?


עיצוב גרפי הוא תחום בתוך תקשורת חזותית והוא נלמד בדרך כלל כקורס. המעצב הגרפי עוסק בעיצוב עבור ענף הדיגיטל (אפליקציות אתרים, לוגואים) וגם עבור ענף הדפוס. המעצב הגרפי מפתח על פי דרישת הלקוח עיצובים שונים, ונעזר בכלים דיגטליים כדי לעשות זאת. הכלים יכולים להיות פוטושופ, אילוסטרייטור, אינדיזיין. המטרה של המעצב הגרפי היא להתאים את העיצובים למותג החברה עבורה הוא מעצב. עם התפתחות הדיגיטל לשוק, המעצבים הגרפים נהיו לא רק פופולריים אלא גם מתוגמלים היטב, כשהביקוש למעצבי אתרים, אפליקציות וכדומה עלה, ועוד עולה. 

תקשורת חזותית, לעומת קורס עיצוב גרפי שנמשך כשנה, הם לימודים לתואר ראשון והם בני 4 שנים. הלימודים מכילים קורסים תיאורטיים ומעשיים, לעומת קורס עיצוב גרפי ששם דגש על הצד המעשי. תקשורת חזותית מקיפה הרבה יותר תתי תחומים כפי שניתן לראות למעלה, בעוד שעיצוב גרפי הוא תת תחום ספציפי. בוגר תואר ראשון בעיצוב גרפי יוכל לעסוק בעיצוב גרפי, וקבלתו למשרות תלויה בתיק העבודות עמו יסיים את הלימודים. זה נכון גם לגבי קורס עיצוב גרפי. מועמד לימודים המעוניין ללמוד עיצוב גרפי בלבד, כדאי שיעשה זאת בקורס הייעודי. בצורה זאת יוכל לסיים את הלימודים בתוך שנה, ולהתחיל לצבור ניסיון ולעבות את תיק העבודות שלו.  


מעניין אותך לימודי תקשורת חזותית - תואר בתקשורת חזותית (עיצוב גרפי)?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
רוצים לדעת האם אתם מתקבלים לעיצוב גרפי ותקשורת חזותית?
מעניין אותך לימודי תואר ראשון בעיצוב גרפי ותקשורת חזותית בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד עיצוב גרפי ותקשורת חזותית לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד