לייעוץ אישי חינם, התקשרו:
072-3300504

תואר שני במתמטיקה

ייעוץ אישי חינם
//
מתעניין בתואר שני במתמטיקה
מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם
אנחנו חיים בעידן הטכנולוגי אשר לא מפסיק להתפתח ולהתקדם בתעשיות שונות ובמחקרים. בעקבות זאת עלה הביקוש והדרישה לבוגרי תואר שני במתמטיקה. לימודי מתמטיקה נחשבים ללימודים יוקרתיים ומוערכים בשוק העבודה ובעולם האקדמי. מטרת הלימודים להקנות ידע מעמיק בתחומים מגוונים ולספק כלים שיעזרו לסטודנטים להשתלב בשיטות המחקר החדשות, במסגרת החינוך וכן בתעשיות המובחרות.
 
 
תואר שני במתמטיקה
לימודים יוקרתיים | תמונה: shutterstock
 

למי מתאים ללמוד תואר שני במתמטיקה?

תואר שני במתמטיקה הוא מסלול מאתגר הדורש בסיס חזק במושגים מתמטיים ותשוקה לתחום. בדרך כלל, אנשים המעוניינים להמשיך לתואר שני במתמטיקה צריכים להיות בעלי תואר ראשון במתמטיקה או תחום קרוב כגון פיזיקה, הנדסה או מדעי המחשב. המטרה בלימודי מתמטיקה מתקדמים היא לרוב להמשיך בקריירה באקדמיה או במחקר בתחומים מתמטיים, כמו מדעי נתונים.

תנאי קבלה ללימודי מתמטיקה לתואר שני

יש מספר תנאים שיש לעמוד בהם בכדי להתקבל לימודים מתקדמים במתמטיקה, כגון:
  1. בוגרי תואר ראשון במתמטיקה ציון 80 ומעלה
  2. רמת פטור באנגלית
  3. לימודי השלמה לבוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים
  4. ראיון קבלה
*שימו לב תנאי קבלה משתנים ממוסד לימודים אחד למשנהו.

היכן לומדים תואר שני במתמטיקה?

 לימודי מתקדמים במתמטיקה לתואר שני תוכלו למצוא באוניברסיטת אריאל בשומרון, המכללה האקדמית בית ברל, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת תל-אביב, מכון ויצמן למדע ברחובות ובאוניברסיטה העברית בירושלים.


משך הלימודים, שכר לימוד ומלגות

לימודי תואר שני במתמטיקה אורכים בדרך כלל כ-4-6 סמסטרים המתפרשים על פני שנתיים. בסוף הלימודים, הבוגרים זכאים לתואר שני M.Sc- מוסמך במדעים. ברוב מוסדות הלימוד תשלמו שכר לימוד אוניברסיטאי, הנקבע מדי שנה על ידי המועצה להשכלה גבוהה. נכון לשנת תשפ"ג, שכר הלימוד לתכנית לימודים מלאה לתואר שני הוא 14,774 ש"ח לשנה אקדמית.
קיימות מלגות פנימיות וחיצוניות המעניקות לתלמידי תואר שני במתמטיקה עזרה עד מימון מלא של שכר הלימוד, לצד מלגות קיום. אלו לרוב מבוססות על הצטיינות בלימודים ודורשות עמידה בציונים מסוימים.
כך למשל, אוניברסיטת אריאל בשומרון מציעה את 'מלגת שמשון'- מלגת הצטיינות לתואר שני על בסיס ממוצע ציונים של תואר ראשון, כאשר סטודנטים שסיימו תואר ראשון בממוצע 92+ זכאים למלגה המכסה בין 40-80% מגובה שכר הלימוד.
ביה"ס למדעי המתמטיקה באוניברסיטת תל אביב מעניק מלגות קיום וכן פטור משכר לימוד המיועדות לתלמידים מצטיינים מכל החוגים והמסלולים במתמטיקה עיונית ומעשית, סטטיסטיקה, חקר ביצועים וביוסטטיסטיקה.

מסלולי הלימוד בתואר שני במתמטיקה

קיימים מגוון רחב של מסלולים בלימודי מתמטיקה לתואר שני, גם לבעלי סוגי התמחות שונים, כאשר רוב מוסדות הלימוד מציעים מסלולים עם תזה ומסלולים ללא תזה. בין נושאי הלימוד תמצאו: מתמטיקה עיונית, מתמטיקה מעשית, מתמטיקה ומדעי המחשב, הוראת מתמטיקה לתלמידי על-יסודי, תואר שני במתמטיקה עם התמחות בסטטיסטיקה. הסטודנטים יכולים לבחור בין מסלול עם תזה, שמאפשר להתקדם ללימודי דוקטורט, או מסלול יישומי ללא תזה. בין תכני הלימודי הנלמדים בתואר שני במתמטיקה תוכלו למצוא את הנושאים הבאים: פונקציה ואנליזה, גיאומטריה חישובית, מתמטיקה דיסקרטית, לוגיקה, תורת המספרים, סטטיסטיקה, קריפטוגרפיה, וכן קורסים מתקדמים בתחומים מעשיים כגון: בינה מלאכותית, רובוטיקה, אלגוריתמי ניווט, עיבוד אותות ותמונה, וזיהוי תבניות.

מוסדות לימוד רבים מציעים תוכניות העשרה כחלק אינטגרלי מהלימודים, כמו אוניברסיטת אריאל שמפגישה את הסטודנטים עם חוקרים בעלי ניסיון מעשי בתחום המתמטיקה, שנותנים הרצאות בנושאי מחקרי פרקטי בהם הם עוסקים.

 
בין תכני הלימוד הנלמדים בתואר שני במתמטיקה תמצאו נושאים הבאים:
  • פונקציה ואנליזה
  • גיאומטריה
  • מתמטיקה דיסקרטית
  • לוגיקה
  • תורת המספרים
  • הסתברות
  • סטטיסטיקה ועוד.

כמה מרוויח בוגר תואר שני במתמטיקה

השכר של בוגר תואר שני במתמטיקה משתנה בהתאם למספר גורמים, לרבות תחום ההתמחות של הפרט, רמת הניסיון וסוג התעשייה או הארגון בו הם עובדים. על פי נתוני הלשכה המרכזית הישראלית לסטטיסטיקה, השכר החודשי הממוצע לבוגר מתמטיקה עם תואר שני בישראל נע סביב 17,000-18,000 ₪ לחודש. עם זאת, חשוב לציין כי מדובר בממוצע וכי המשכורות יכולות להשתנות בהתאם לגורמים שהוזכרו. בוגרי תואר שני במתמטיקה שעובדים בתעשיות כמו הייטק, פינטק או ביטוח ירוויחו ככל הנראה משכורות גבוהות יותר מאלה שעובדים במוסדות ממשלתיים או אקדמיים. באופן כללי, תואר שני במתמטיקה מספק פוטנציאל השתכרות חזק, במיוחד בתעשיות וארגונים הדורשים אנשים עם כישורים אנליטיים ויכולות פתרון בעיות חזקות.

עבודתו בפועל של בוגר תואר שני במתמטיקה

כמה מסלולי קריירה פוטנציאליים לבוגר תואר שני במתמטיקה כוללים עבודה במחקר ופיתוח בתעשיות כמו הייטק, פיננסים או ביטוח. תעשיות אלה דורשות לעתים קרובות אנשים עם כישורים אנליטיים חזקים ויכולת לפתור בעיות מורכבות, שהן מיומנויות המפותחות באמצעות תכנית לתואר שני במתמטיקה.

מסלולי קריירה פוטנציאליים אחרים כוללים עבודה במוסדות ממשלתיים או אקדמיים, שבהם אנשים עשויים לעבוד כחוקרים, פרופסורים או יועצים. קיימות הזדמנויות לבוגרים לעבוד בניתוח נתונים ולמידת מכונה, אשר יש להם ביקוש גבוה בכלכלה המונעת על ידי הטכנולוגיה של ימינו.

בוגרים רבים של תכניות לתואר שני במתמטיקה בוחרים להמשיך באקדמיה ולעשות דוקטורט במתמטיקה או תחום קשור. בסך הכל, תואר שני במתמטיקה מספק לאנשים בסיס חזק במושגים וטכניקות מתמטיות, שיכולים לפתוח מגוון רחב של הזדמנויות קריירה בארץ ומעבר לים.

אפשרויות תעסוקה בתחום

בוגרי תואר שני במתמטיקה יכולים לפנות ללימודי תואר שלישי (במידה ועברו מסלול מחקרי), כמו כן הבוגרים יכולים להשתלב בחברות ההייטק, במפעלים הנדסיים, בחברות מחקר, במסגרות החינוך ועוד.

ייעוץ אישי חינם
//
מתעניין בתואר שני במתמטיקה
מלא פרטיך ונחזור אליך בהקדם

סטודנטים ממליצים על סטטיסטיקה

בואו להמליץ >
המידע בעמוד עזר לכם? דרגו אותנו
511 גולשים דירגו אותנו בציון ממוצע 4.47 מתוך 5

לימודי תואר שני בסטטיסטיקה בישראל

סינון מתקדם - בחר את האיזור או אזורים שלך
כלים שיעזרו לך לבחור מה ללמוד
המבדק
מחשבן סיכויי קבלה
מחשבון בגרויות
X
שירות אישי חינם
מחפש את מוסד הלימודים שהכי מתאים לך? השאר פרטים
באנר פירסומי
X
מחפש את מוסד הלימודים שהכי מתאים לך? השאר פרטים