מידע כללי
לימודי בנקאות עוסקים בכל הקשור במימון והתנהלות בעולם הבנקאי, אפשרויות השקעה שונות, פעילויות עסקיות, הבנה כיצד פועלים שוק ההון ושוק הכספים. במסגרת לימודי בנקאות רוכשים הסטודנטים את המיומנויות לערוך את השיקולים הנכונים בנוגע לסוגיות כלכליות, לגבש תפיסה כלכלית המעניקה את הכלים להשתלב בשוק העבודה. השילוב בין לימודי מימון לבין לימודי בנקאות מאפשר להשתלב בעולם העסקים כשכירים או כעצמאים.
בעידן של היום בו חברות רבות מעניקות שירותים פיננסיים ונדרשות לקבל החלטות בתחום המימון קייימת דרישה לא קטנה לבוגרים בתחום. בוגרים אשר בידיהם כלים להצלחה כלכלית בארץ ובעולם. בבסיסם של הלימודים הבנה של תיאוריות מימוניות ומחקר. התמחות במימון תעניק לסטודנטים ידע רחב מאוד בתחום הכלכלי ותאפשר להם ללמוד על מכלול השיקולים הקיימים בהתייחסות להשקעה ומימון.
תנאי קבלה
- הצגת ממוצע משוקלל של ציוני הבגרות בציון 90 לפחות.
- מתמטיקה ברמת 4-5 יח"ל.
- פסיכומטרי בציון של 550 ומעלה.
תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד ולכן מומלץ לברר מה הם התנאים העדכניים במוסד הלימודים הרלוונטי עבורכם.
הלימודים נפרשים על פני כשלוש שנים בתומם זכאים הסטודנטים לתואר ראשון במנהל עסקים עם התמחות בבנקאות.
מה לומדים?
חומר הלימוד כולל נושאים מתחומי ראיית חשבון וכלכלה כמו מיסוי, תיקי השקעות, ניהול פיננבי, מוסדות פיננסים, בנקאות בין לאומית, בורסה, יסודות החשבונאות, יסודות הבנקאות, מתמטיקה, מבוא לביטוח, מבוא לשוקי מט"ח, ניהול תיקי השקעות, יסודות המשפט, ניהול, שימושי מחשב, ניהול סיכונים פיננסים, מסחר אלקטרוני ועוד.
הבוגרים יוכלו לבחור להמשיך ללימודים מתקדמים ובכך לפתוח את עצמם לאפשרויות תעסוקה נוספות, למשרות בכירות יותר ולתנאי העסקה נוחים וטובים יותר. האפשרויות ללימודי תואר שני שיוכלו להשתלב בצורה הטובה ביותר עם התואר הראשון הם:
תואר שני במנהל עסקים, תואר שני בכלכלה או תואר שני בניהול משאבי אנוש.
אפשרויות תעסוקה
הבוגרים יכולים להשתלב בשוק העבודה במסגרות שונות כגון בנקים, חברות ייעוץ, חברות ביטוח, קופות גמל, חברות המתמחות בניהול תיקים, השקעות בבורסה (ברוקרים), בנקים להשקעות, הרשות לניירות ערך ועוד. בוגרי התוכנית יוכלו להשתלב כיועצים פיננסיים בארגונים או לפתח קריירה בסקטור הבנקאי והפיננסי דרך התמחות בנושאים כמו תורת ההשקעות, מימון פירמה, ניתוח כדאיות והערכת חברות.
השכר בתחום
השכר תלוי רבות בסוג התפיק בו תתברגו בסיום הלימודים. במידה ותכנסו לעבודה בתור כלכלנים המשכורת ההתחלתית תעמוד על כ-7000 ש"ח. לאחר שתצברו נסיון של כשלוש שנים המשכורת תוכל לעלות לסביב ה-8000-10,000 ש"ח. במידה ותתחילו במשרות מעולם ההשקעות השכר ההתחלתי יעמוד על ממוצע של 8,000 שקלים. לאחר כשלוש שנות ותק השכר יעמוד על כ-12,000 שקלים.