072-3300504

לימודי חינוך בלתי פורמלי

חוק הרשויות המקומיות ה-תשע"א (2011) מגדיר את החינוך הבלתי פורמלי כחינוך לילדים ולנערים ברשות חינוך מקומית, מחוץ לשעות הפעילות של מוסד חינוך, הכולל חינוך ערכי, חברתי וקהילתי אשר מיועד להשגת המטרות האמורות בסעיף 2 לחוק החינוך הממלכתי ה'תשי"ג (1953). בחוק זה, נקבע כי מנהל המחלקה לנוער הוא האחראי לחינוך הבלתי פורמלי ברשויות החינוך המקומיות ולקידומו.
 
בשנים האחרונות אנו עדים לביקוש ההולך וגדל למחנכים במוסדות החינוך הבלתי פורמלי. לימודי חינוך בלתי פורמלי מפתחים אצל הסטודנטים את המחויבות הנמצאת בהם, כל זאת על מנת שיוכלו לבטא את כישורי המנהיגות שלהם ולהוביל לשינוי חברתי. תכנית הלימודים נחשבת למרתקת ביותר ומושכת אליה צעירים רבים. במידה ואתם מתעניינים בעבודה חינוכית הכוללת הדרכת צעירים ובני נוער, עבודה במסגרות רבות בקהילה אשר כל מטרתם היא לקדם ולתרום לילדים - לימודי החינוך הבלתי פורמלי יוכלו להתאים עבורכם.
 

משך הלימודים, תעודות והכשרות

 
כמו לימודי חינוך רגילים, לימודי חינוך בלתי פורמלי לתואר ראשון נמשכים ארבע שנים. למסיימים בהצלחה תינתן תעודת תואר B.Ed ותעודת "עובד חינוך בקהילה" מטעם משרד החינוך. התעודה תאפשר לבוגרים לעסוק כמדריכי חינוך בלתי פורמלי במוסדות וארגונים רבים. שנה אפשרות לשלב את הלימודים עם תעודת הוראה מה שיאריך את הלימודים לחמש שנים או להמשיך ללימודי תואר שני בחינוך והוראה לנוער בסיכון.
 
מכללות רבות מציעות מסלולי ערב בתחום על מנת לאפשר לאנשים עובדים לשלב בין עבודה ללימודים.
 
 

תנאי קבלה ללימודי חינוך בלתי פורמלי

 
1. תעודת בגרות מלאה
2. פסיכומטרי - בכל מוסד מדובר ברף שונה אך לרוב הדרישה תעמוד על ציון שנע בין 520-580
3. ראיון קבלה
 
 

מה לומדים בלימודי חינוך בלתי פורמלי

 
תכנית הלימודים בתחום כוללת לימוד עיוני בשילוב עם עבודה מעשית. ההתנסות המתחילה כבר במהלך הלימודים מוגדרת כחובה ומדובר בחלק מתכנית הלימודים. במהלך הלימודים הסטודנטים ילמדו לא מעט כלים אשר יוכלו לשמש אותם בעבודה במסגרות בלתי פורמליות. בקורסים העיוניים הסטודנטים ירכשו ידע אקדמי נרחב. המטרה המרכזית של הלימודים היא להכשיר מחנכים מקצועיים אשר יוכלו להקנות ערכים לדור העתיד שלנו. בין נושאי הלימוד:

- הגירה ופשיעה
- סוציולוגיה ופסיכולוגיה
- התמודדות עם התמכרויות לסמים ואלכוהול
- חינוך לערכים
- נוער בסיכון
- שיטות התערבות בעבודה עם נוער
- הכרת החברה בישראל
- נערות במצוקה
- בעיות התנהגות בקרב בני נוער
- פילוסופיה ועוד.
 
ישנם מוסדות לימוד רבים אשר מציעים כחלק מהלימדודים התמחויות שונות. למשל התמחות בקידום נוער, חינוך אנתרופוסופי, חינוך חברתי ועוד.
 
 

אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי מחינוך בלתי פורמלי

 
בוגרי תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי יוכלו להשתלב במגוון רחב של משרות. ביניהם: עמותות, תנועות נוער, ארגוני מתנדבים, הדרכה וניהול במרכזים קהילתיים, הוראה בבתי ספר אנתרופוסופיים ודמוקרטיים, מוזיאונים חינוכיים, משרד החינוך, מועצות מקומיות ועוד. 

למידע על לימודי חינוך מיוחד - היכנסו

מעניין אותך לימודי חינוך בלתי פורמלי?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר ראשון בחינוך בלתי פורמלי בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד חינוך בלתי פורמלי לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד