לימודי הנדסאים מאפשרים לימוד מעשי של תחום מדעי לעומקו והשתלבות בשוק העבודה לאחר מכן. בין מגוון אפשרויות הלימוד במסגרת לימודי הנדסאים ניתן לבחור גם בלימודים מדעיים כמו הנדסאי כימיה או הנדסאי ביוטכנולוגיה. בעוד שלימודי הנדסאי כימיה מכשירים את בוגרי התואר לתעסוקה בתעשיית התרופות ותעשיית המזון, לימודי הנדסאי ביוטכנולוגיה מעניקה לבוגרי הלימודים כלים לשימוש באורגניזמים על מנת לשפר תהליכים בענפי התרופות, המזון ועוד.
תנאי קבלה
תנאי הקבלה הדרושים הם בדרך כלל בגרות מלאה. ניתנת אופציה בחלק גדול מהמוסדות ללמוד גם ללא תעודת בגרות מלאה במידה שישנם ציונים עוברים במקצועות אנגלית, מתמטיקה ולשון. מועמדים אשר לא עומדים שדרישות יוכלו להרשם למכינה קדם אקדמית או למכינה טכנולוגית. לאחר השלמות שיבצעו הם יוכלו להתקבל ללימודים.
תחומי לימוד
הנדסאי כימיה מתמחה באחת מבין מגוון אפשרויות ההתמחויות השונות: טכנולוגיות מזון, כימיה תרופתית, כימיה מעבדתית וכדומה. במהלך הלימודים נלמדים נושאים כמו פיזיקה, כימיה כללית ואנליטית, כימיה פיזיקאלית ותרופתית, הנדסה כימית, מיקרוביולוגיה, מטבוליזם וטכנולוגיות מזון ופרמקולוגיה. הלימודים בתחום זה נחשבים רחבים במיוחד וכוללים קורסים מנושאים משיקים כמו הנדסה, ביולוגיה, ומתמטיקה. הלימודים המגוונים אמורים להכשיר את הבוגרים לעסוק בתעשיות רבות כגון תעשיית המזון, התרופות, תעשייה כימית וכיוצא בזאת.
עם סיום לימודי הנדסאים מקבלי הבוגרים תעודה מטעם המוסד האקדמי בו למדו וכן ממה"ט, המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ומדע. התעודה תאפשר להירשם בפנקס ההנדסאים והטכנאים הארצי, וכך להיכנס לשוק העבודה בתחום.
אפשרויות תעסוקה
להנדסאי כימיה ניתנת האפשרות להשתלב במגוון רחב של תעשיות במשק הישראלי. עסקים רבים אשר מתעסקים כמו ענפי הכימיה יזדקקו להנדסאי כימיה מנוחה: בין היתר חברות תרופות וכן מפעלי כימיקלים מפרסמים מדי יום מודעות דרושים בחיפוש אחר הנדסאי כימיה. כמו כן, ניתן גם להשתלב בתעשיית הברום והאשלג, להשתלב בצוות העובדים של בתי חולים, ואף במגזר הציבורי דרך חברת כימיקלים לישראל. הנדסאי ביוטכנולוגיה יוכל למצוא עבודה בעסקים הדורשים ידע ביולוגי על מנת לפתח פתרונות טכנולוגיים שונים. במגזר הציבורי יוכל הנדסאי ביוטכנולוגיה למצוא תעסוקה בחברת החשמל ומקורות, וכן במגזר הציבורי יכול הנדסאי ביוטכנולוגיה למצוא תעסוקה בתעשיית המזון, הכימיה, החקלאות והתרופות, וכן בחברות כגון אסם, טבע, אינטל ועוד.
מסלולי המשך
בוגרי לימודי הנדסאי בכימיה יוכלו במידה וירצו לעשות השלמה לתואר ראשון בכימיה. או השלמה לתחומי ההנדסה במגוון תחומים כמו: הנדסה כימית, הנדסה ביוטכנולוגית, הנדסת חומרים, הנדסת תרופות עוד. לימודי ההנדסאי הקודמים יחשבו ויקצרו את משך הלימודים.
כמה מרוויח הנדסאי כימיה?
בשנים האחרונות הולך וגדל מספר ההנדסאים בארץ עקב הביקוש הגדול להנדסאים בכלל התחומים. השכר ההתחלתי עשוי להיות נמוך, בניגוד לבוגרי תואר ראשון בהנדסה ויעמוד על 7,000-9,000 ש''ח כשכר ההתחלתי. כמובן שעם הותק השכר יעלה ויכול להגיע גם ל13,000 שקלים.