לימודי תואר שני, או לימודי מוסמך אוניברסיטה, מיועדים לכל מי שרוצה להרחיב את האופקים שלו מעבר לתואר ראשון, להתמחות בתחום מסוים או להמשיך את לימודיהם באקדמיה בשאיפה לקבל דוקטורט. התואר השני נקרא בשמות שונים ותלוי בתחום הנלמד.
מסלול מחקרי - מסלול מחקרי כשמו כן הוא, כולל מחקר של נושא מסוים. הסטודנט נצמד למנחה הוראה אשר עוזר לו בפרויקט התזה, במהלך שנת הלימודים נוצרת עבודת הגמר. רק עם תזה ניתן להמשיך ללימודי דוקטורט (תואר שלישי).
מסלול עיוני - המסלול העיוני הוא מסלול המעמיק את הלימודים בתחום מסוים ולא כולל בסופו תזה. מסיבה זו לא ניתן להמשיך לאחר לימודי תואר שני במסלול עיוני ללימודי דוקטורט. אולם, ניתן לעבור למסלול מחקרי על בסיס ציונים ורושם אישי.
מסלול דוקטורט - מסלול זה הינו המסלול הישיר לדוקטורט. מסלול זה מתאים לתלמידים אשר סיימו את לימודי התואר הראשון בהצטיינות או כאלה שמצטיינים בשנה הראשונה ללימודי התואר השני במסלול אחר. המסלול לדוקטורט הינו קצר ומהיר יותר מאשר תואר ראשון ותואר שלישי בנפרד.
מסלול אישי – מסלול זה נוצר בכדי לאפשר לסטודנטים לבצע מחקרים שונים שיוכלו לחדש דבר אחד או שניים בנושאי מסוימים ולהציג נקודות מבט שונות ומגוונות בתחום מסוים, כמו מחקר המשלב תחומי דעת ומדע מובילים לגילויים חדשים ומרתקים.
תנאי קבלה לתואר שני
אחד מתנאי הקבלה ההכרחיים בתואר שני הוא תואר אקדמאי, אומנם ניתן להצטרף למסלולי לימוד גם בלי תואר ראשון למרות שהרישום מותנה בלימודי השלמה שנקבע על ידי מוסד הלימודים. כמו כן ניתן להתקבל לחלק מהתחומים על בסיס ממוצע הציונים מהתואר הראשון (80 ומעלה), ולתחומים אחרים נדרשים מבחני כניסה כתנאי סף. בנוסף לכך ישנם דרישות נוספות כמו פרסום מאמרים בתחום הנלמד וביצוע מחקרים, עבודת תזה ועוד. הדרישות הן בהתאם לתואר הנבחר.
משך התואר
הלימודים לתואר שני נמשכים כשנתיים כאשר הלימודים מתקיימים בדרך כלל בין פעם אחת לפעמיים בשבוע. ישנם מסלולים שנלמדים בשנה אחת (כולל סמסטר קיץ) אך התוכניות האלו בדר''כ יקרות יותר.
כמה עולה תואר שני והיכן ניתן ללמוד?
לימודי תואר שני מתקיימים במכללות ובאוניברסיטאות שונות בארץ במגוון תחומי לימוד. הלימודים בדרך כלל אינם מסובסדים ונעים בין 10,000 - 30,000 ש"ח לשנת לימוד.
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
אנחנו ניתן לך את כל המידע שיחסוך לך הרבה זמן וכסף!