072-3300504

תואר שני במדעי המחשב

מה תנאי הקבלה? מה הדרישות האקדמיות? מי יכול ללכת למסלול עם תזה? ומה עושים עם זה ביום שאחרי? • כל מה שרציתם לדעת על תוכנית הלימודים היוקרתית לתואר M.Sc. באוניברסיטה הפתוחה

 

מדעי המחשב הפכו בעידן הדיגיטלי לאחד התחומים המבוקשים והמשפיעים ביותר – הן בעולם האקדמי והן בשוק התעסוקה. התוכנית לתואר שני במדעי המחשב מציעה לכם להצטיין בתחום שמניע את חיינו, לרכוש ידע אקדמי מתקדם וליהנות מכלים שיקפיצו את הקריירה שלכם.

במהלך הלימודים תוכשרו לביצוע עבודה מחקרית ותגישו חיבור מדעי שיהווה חלק אינטגרלי מתוכנית הלימוד. בסיום הלימודים תזכו להסמכה במדעים מדויקים (M.Sc.), תואר שמהווה תו איכות ויפתח עבורכם דלתות בגופים המובילים במשק, בעולם התאגידי ובמוסדות הציבור – או לחלופין, ישמש כאבן דרך לקריירה אקדמית עתידית.

 

 
תואר שני במדעי המחשב
 
 
 
 

איך מתקבלים?

 

התואר השני במדעי המחשב מיועד לבוגרי תואר ראשון במדעי המחשב, שממוצע ציוניהם עומד על 80 ומעלה. גם בעלי תואר דו-חוגי המשלב לימודי מדעי המחשב יכולים להגיש מועמדות, אולם ייתכן שיידרשו לקורסי השלמה. בעלי תואר ראשון בתחומים אחרים ידרשו להשתלם בלימודי תעודה במדעי המחשב.

 

בוגרי תואר ראשון שלא עומדים בתנאי הסף יכולים להגיש מועמדות לוועדה לתואר שני, שתחליט אם לקבלם "על תנאי", לדרוש השלמות או שיפור בהישגים - או לדחות את בקשת המועמדות.

 

עם או בלי תזה?

 

לימודי התואר שני במדעי המחשב מתקיימים בשני מסלולי לימוד - עם וללא תזה, כאשר הסטודנטים משובצים תחילה למסלול עבודת הגמר (ללא תזה). במסגרת הלימודים נדרשים הסטודנטים ללמוד כמות מינימלית של 11 קורסים, תוך הקפדה על שילוב של שני קורסים לפחות מאשכול הלימודים התיאורטי לבין שני קורסים לפחות בעלי אופי יישומי. עבודת הגמר תידרש להיות תיאורטית ברובה, והיקפה מקביל לזה של שתי עבודות סמינריוניות. משקלה הוא 15% מהציון הכולל לתואר.

 

המצטיינים בכל מחזור יוכלו במהלך לימודיהם להמיר את כתיבת העבודה בהגשת תזה שמשקלה 30% מהציון הסופי – מסלול המתאים במיוחד למי ששוקלים בהמשך קריירה אקדמית ובלימודי דוקטורט. במקרה כזה יידרשו הסטודנטים ללמוד מינימום של תשעה קורסים בלבד, כשגם במקרה זה יהיה צורך לשלב גם לימודים תיאורטיים וגם לימודים בעלי אופי יישומי.

 

לתזה יהיה אופי מחקרי חדשני. לצד סקירה ביקורתית של מחקרים בתחום, התזה אמורה לשקף את יכולותיהם המחקריות של הסטודנטים ואת שליטתם בכלים המדעיים המקובלים. הסטודנטים יידרשו להדגים מחשבה עצמאית ומקורית, כושר הבנה, ניתוח ועיבוד חומר מדעי.

 

כמה זמן עד התואר?

 

שיטת הלימוד  שמה דגש על הוראה מרחוק ולמידה אישית, תוך הקניית שורה של כלים שיסייעו לסטודנטים לצלוח את התואר בהצלחה. תקופת הקורונה המחישה לתלמידי האוניברסיטה הפתוחה את היתרונות הרבים של לימודים במוסד אקדמי שעבר התאמה לעידן הממוחשב, עם מערך שיעורים מותאם ללימוד מרחוק ועורף פדגוגי תומך אונליין. לכשתסתיים תקופת הקורונה צפויים חלק ניכר מהקורסים לאפשר המשך לימוד באמצעות הוראה מרחוק, אם כי ייתכן שבמסגרת לימודי התואר השני יידרשו סטודנטים גם לנוכחות פרונטלית.

 

תוכנית הלימודים נהנית מגמישות ניכרת ומהתאמה אופטימלית גם לסטודנטים עובדים ובעלי משפחות שאינם יכולים להקדיש את כל זמנם ללימודים. עם זאת, חשוב לציין כי כדי לעמוד בדרישות הזכאות לתואר יש לסיים את הלימודים לא יאוחר משש שנים לאחר תחילת הסמסטר שבו נלמד הקורס הראשון.

 

ומה עושים עם זה ביום שאחרי?

 

לצד אפשרויות ההשתלבות בתחום המחקר האקדמי, מהווה התואר השני במדעי המחשב כרטיס כניסה יוקרתי לעולם התעסוקה. במהלך הלימודים יזכו הסטודנטים להשתלם במגוון רחב של קורסים הנוגעים באופן ממוקד בתחומי העיסוק המבוקשים ביותר במשק.

 

כך, למשל:

  • הקורס "ניהול מיזמי תוכנה" עוסק בניהול פיתוח תוכנה הן במישור הפרויקטלי והן במישור הארגוני. הסטודנטים שמעוניינים להתקדם לשדרת ההנהלה יזכו לצבור מידע במגוון רחב של נושאי ליבה מעולם הניהול, החל מניהול זמן ותקציב ועד לניהול משאבי אנוש.
 
  • הקורס "אלגוריתמים לנתוני עתק"‏ מספק לסטודנטים כלים להתמודדות עם אחד האתגרים המשמעותיים של מהפכת האינטרנט: הגישה הבלתי מוגבלת למידע. בקורס ילמדו הסטודנטים להכיר את עולם ה-Big Data ויתוודעו לשיטות אלוגריתמיות – שטח תיאורטי שמהווה כלי יישומי משמעותי בעיסוק במאגרי מידע בעולם התאגידי והמוסדי ובתחום ניתוח ההתנהגות ברשתות החברתיות.
 
  • בקורס "אבטחת מערכות תוכנה" ילמדו הסטודנטים כיצד משתלב נושא אבטח המידע במערכות הפעלה, במערכות בסיסי נתונים, בשפות תכנות וברשתות תקשורת – צעד משמעותי למי שמעוניין להתקדם בתחום לוחמת הסייבר בעולם שמחוץ לאקדמיה.
 

קורסים אלו משקפים רק חלק קטן מתוך שורה ארוכה של קורסים המספקים מבט מקיף על שלל תחומי העשייה הרלוונטיים לעולם מדעי המחשב. הבסיס התיאורטי שתרכשו בלימודים, לצד כלים פרקטיים, יעמידו אתכם בעמדת יתרון בבואכם להתמודד על משרות ניהוליות בשוק העבודה.

 

מעניין אותך תואר שני במדעי המחשב?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
רוצים לדעת האם אתם מתקבלים למדעי המחשב?
מעניין אותך לימודי תואר שני במדעי המחשב בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד מדעי המחשב לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד