מסגרת לימודי חינוך היא מקיפה ויסודית והסטודנטים לומדים במהלך התואר את כל הדברים החשובים שצריכים ללמוד כדי להיות מקצועיים בתחום. בתואר שני לעומת זאת, הסטודנטים צריכים לבחור תחומי התמחות לפי מה שמעניין אותם או לחילופין לפי מה שהם עוסקים בפועל באותו הזמן. הלימודים לתואר שני בחינוך והוראה מיועדים לבוגרים שסיימו לימודי תואר ראשון בחינוך, או לחילופין למורים ולמי שכבר עוסק בחינוך ומעוניין להרחיב את תחום ההשכלה האקדמית שלהם ואת העבודה שלהם, וכמו"כ להעשיר בצורה ניכרת את הידע המקצועי שלהם ולעבור התמחות בתחום לימודים ספציפי.
ללימודי התואר השני בחינוך והוראה יש חשיבות רבה מאוד בקידום הקריירה של המועמדים, כשבמקביל לזה שהם מפיקים מהלימודים תועלת אישית, גם המערכת החינוכית כולה מרוויחה מזה בעקיפין כי מדובר ברווח ברור של המערכת ע"י זה שמורים ואנשי מקצוע הופכים להיות איכותיים יותר ובעלי השכלה רחבה הרבה יותר. מי שסיים בהצלחה את לימודי התואר השני ישפר משמעותית את השכר ואת הידע המקצועי שלו, ובנוסף, יהווה דלת כניסה חשובה לאופציה למעבר עתידי לתפקיד בכיר יותר ומרוויח יותר.
למי מתאימים לימודי תואר שני בחינוך והוראה?
לימודי תואר שני בחינוך והוראה הם אידיאליים עבור אנשים המחפשים לפתח את הידע והכישורים שלהם בתחום החינוך. תוכניות אלה מספקות לסטודנטים את ההזדמנות להשיג הבנה של תיאוריות, פרקטיקות ומדיניות חינוכית. הם גם מציידים את התלמידים בכלים הדרושים כדי להפוך למחנכים ומנהלים מצליחים. עם תואר שני בחינוך, בוגרים יכולים להמשיך במגוון מסלולי קריירה כגון הוראה, מחקר, ניהול, קביעת מדיניות או ייעוץ. בין אם אתה מחפש לקדם את הקריירה שלך או לעשות שינוי במקצוע הנוכחי שלך, תואר שני בחינוך הוא דרך מצוינת להשיג את הכישורים הדרושים להצלחה.
תואר שני בחינוך והוראה - מה לומדים?
ישנן לא מעט תכניות לימוד לתואר שני בתחום החינוך. האופציות למסלולי הלימוד הן רבת ומגוונות וביניהן ניתן למצוא מספר לא מבוטל של תחומים:
תארים הנותנים דגש על הפן התיאורטי-מחקרי – בין היתר ניתן למצוא את התחומים הבאים - חינוך ותרבות, חברה, מדעי המוח ומדעי ההתנהגות, תולדות החינוך, סוציולוגיה של החינוך, בנוסך ניתן למצוא תואר ללימודים משולבים במדעי החינוך, חינוך יהודי, פסיכולוגיה אקדמית, פסיכולוגיה חינוכית, היסטוריה ופילוסופיה של החינוך ועוד מגוון של נושאים.
תארים הנותנים דגש על הפן הניהולי – הוראה ולמידה, ניהול מערכת חינוך שתחתיו ניתן למצוא את התחומים הבאים: פיתוח מורים לתפקידי הדרכה וניהול, מנהיגות בתחום החינוך, ניהול בפועל של בתי ספר ומוסדות לימוד, מדיניות בחינוך, תכנית ספציפית למנהלים ולכל מי שמתכנן להגיע לתפקידי ניהול בחינוך, פיתוח של הסגל לתפקידי הדרכה, ועוד.
תארים הנותנים דגש על הפן הטיפולי – לדוגמא: טיפול באמנות, פסיכולוגיה בחינוך, פסיכולוגיה חינוכית וקלינית, ועוד.
תארים הנותנים דגש על הגיל הרך – לדוגמא: חינוך לגיל הרך, התפתחות הילד בשלבי הגיל הרך, חינוך מיוחד, התפתחות הילד.
תארים הנותנים דגש על הפן הייעוצי – לדוגמא: ייעוץ חינוכי, הנחיית קבוצות, הנחיית קבוצות במסגרות רב תרבותיות.
תארים הנותנים דגש על הפן של חינוך מיוחד – לדוגמא: חינוך והוראה לתלמידים בסיכון, חינות לבעלי לקויות למידה, חינוך לבעלי לקויות למידה במגזר ובשפה הערבית, חינוך מיוחד, חינוך ללקויי שמיעה, אוטיזם, וחינוך לבעלי הפרעות רגשיות ובעיות התנהגותיות, ועוד.
תנאי קבלה לתואר שני בחינוך והוראה
תנאי הקבלה ללימודים לתואר שני בחינוך והוראה יש מספר דרישות שמשתנות בין מוסדות הלימוד השונים שמציעים לימודי תואר שני בתחום. ברוב המקרים הדרישה תהיה סיום בהצלחה של לימודי תואר ראשון, פטור מאנגלית ומסטטיסטיקה, ממוצע ציונים, ובנוסף - ראיון אישי, ותק בתחום החינום וההוראה ותעודת הוראה.
תואר שני בחינוך והוראה - כמה זמן לומדים?
ברוב מוחץ של מוסדות הלימוד המציעים לימודי תואר שני בתחום משך הלימודים הם שנתיים. מדובר בלימודים דו שבועיים או לחילופין חד שבועיים במתכונת של יום לימוד מלא אחת לשבוע.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר שני בחינוך והוראה
עם תואר שני בחינוך והוראה, בוגרים יכולים לצפות למגוון רחב של הזדמנויות תעסוקה. הם יכולים לעבוד כמורים בבתי ספר יסודיים ותיכוניים, אוניברסיטאות, מרכזי חינוך מבוגרים ומוסדות חינוך אחרים. הם יכולים גם למצוא משרות בשירותי שיעורים פרטיים, תוכניות הכשרה ארגוניות או אפילו ארגונים ממשלתיים.
הם יכולים גם לעסוק בתפקידים כמו מעצבי תוכניות לימודים, חוקרים, יועצים חינוכיים, או אפילו להקים עסק משלהם. עם הכישורים והניסיון הנכונים, בוגרי תואר שני בחינוך והוראה יכולים לעשות צעדים גדולים בתחום החינוך.
סיכויי העבודה לבוגרי תואר שני בחינוך והוראה הולכים וגדלים ככל שהביקוש לאנשי חינוך מוסמכים ממשיך לעלות. עם הכישורים, הידע והניסיון הנכונים, בוגרי תואר שני בחינוך והוראה יכולים למצוא בקלות הזדמנויות תעסוקה שיעזרו להם להגיע ליעדי הקריירה שלהם.
כמה מרוויחים בוגרי תואר שני בחינוך והוראה?
לבוגרים עם תואר שני בחינוך והוראה יש פוטנציאל להרוויח משכורת משתלמת. המשכורת שהם יכולים להרוויח תלויה בתחום המומחיות שלהם, בשוק העבודה,בניסיונם וכישוריהם ובגורמים נוספים.
במערכת החינוך כיום, שיטת חישוב השכר של מורים שעובדים במסגרת הרפורמה של "אופק חדש" נותנת עדיפות ברורה ותגמול כספי למורים בעלי תארים מתקדמים.
מורה בעל תואר שני ירוויח בשנים הראשונות שכר ממוצע של 8,000 - 9,500 ש"ח חודשי. כעבור כמה שנות נסיון ועם צבירה של ותק ורקורד צפוי השכר לעלות משמעותית ולעמוד על כ- 10,000 - 14,000 ש"ח חודשי - כל זה בנוסף לימי חופשה מרובים והטבות לא מבוטלות המגיעות לעובדי ההוראה והחינוך.