קשה לתאר את כמויות המידע המגיעות לחברות בכל מיני דרכים: רשתות חברתיות (תגובות, לייקים, שיתופים, דיוור), מידע של לקוחות, מיקומים, שאילתות חיפושים ועוד. מדובר בספריית מידע ענקית המכילה נתונים רלוונטיים ונתונים לא רלוונטיים, מידע מסוגים שונים כאמור, ומאפיין נוסף - המידע ממשיך להצטבר בספרייה כל העת. ספריית הענק הזאת, המוחזקת על הארגון, יכולה להפוך לנכס יוצא דופן במידה וישתמשו בה באופן נכון. כאן נכנס הספרן, או המידען במקרה שלנו, שתפקידו הוא יותר מלעשות סדר בבלאגן, תפקידו הוא לאתר, לאסוף ולשלוף את המידע הרלוונטי והאקטואלי ביותר לביצוע משימות שיגדילו את תפוקת החברה, יחסכו לו הוצאות, ובכלל, יביאו ליעול תהלכיים.
מידענות עוסקת באיתור, הפקה, ארגון, עיבוד, איסוף, אחסון יצוא והפצה של מידע.
המידען עוסק יותר מכל באיתור מידע, מכיוון שמידע חדש ומזוקק עשוי לתת לארגון יתרון על פני המתחרים. למרות זאת, אנחנו חיים בעידן בו חלק מהמידע הקיים, בייחוד ברשתות החברתיות, עשוי להיות לא נכון, לא מדויק או שקרי. התפקיד של המידען, בנוסף לכל הנ"ל, היא לבדוק את מהימנות המידע המתקבל בחברה.
מידע הוא מוצר בעל ערך. ניתוח מידע נכון יכול להגדיל את רווחיותם של חברות וארגונים, לסייע בקיצוץ עלויות ולהביא לפיתוח יעיל שלהם. תהליך פענוח המידע הוא בעצם עבודתו של המידען, והוא עושה זאת על ידי עיבוד של המידע הנאסף כדי שיהיה ניתן לעשות בו שימוש, להפוך אותו לידע.
לימודי המידענות עוסקים בהקניית כלים חיוניים לסטודנטים כמו ארגון ועיבוד אותם הזכרנו, יחד עם תרגול שלהם בסביבות עבודה וירטואליות, שם המידע קיים בכמויות עצומות (Big Data). הידע המזוקק שמתקבל לבסוף משמש ארגונים בקבלת החלטות מושכלות.