072-3300504

תואר ראשון במידענות - לימודי מידע

קשה לתאר את כמויות המידע המגיעות לחברות בכל מיני דרכים: רשתות חברתיות (תגובות, לייקים, שיתופים, דיוור), מידע של לקוחות, מיקומים, שאילתות חיפושים ועוד. מדובר בספריית מידע ענקית המכילה נתונים רלוונטיים ונתונים לא רלוונטיים, מידע מסוגים שונים כאמור, ומאפיין נוסף - המידע ממשיך להצטבר בספרייה כל העת. ספריית הענק הזאת, המוחזקת על הארגון, יכולה להפוך לנכס יוצא דופן במידה וישתמשו בה באופן נכון. כאן נכנס הספרן, או המידען במקרה שלנו, שתפקידו הוא יותר מלעשות סדר בבלאגן, תפקידו הוא לאתר, לאסוף ולשלוף את המידע הרלוונטי והאקטואלי ביותר לביצוע משימות שיגדילו את תפוקת החברה, יחסכו לו הוצאות, ובכלל, יביאו ליעול תהלכיים.

מידענות עוסקת באיתור, הפקה, ארגון, עיבוד, איסוף, אחסון יצוא והפצה של מידע.

המידען עוסק יותר מכל באיתור מידע, מכיוון שמידע חדש ומזוקק עשוי לתת לארגון יתרון על פני המתחרים. למרות זאת, אנחנו חיים בעידן בו חלק מהמידע הקיים, בייחוד ברשתות החברתיות, עשוי להיות לא נכון, לא מדויק או שקרי. התפקיד של המידען, בנוסף לכל הנ"ל, היא לבדוק את מהימנות המידע המתקבל בחברה.  


מידע הוא מוצר בעל ערך. ניתוח מידע נכון יכול להגדיל את רווחיותם של חברות וארגונים, לסייע בקיצוץ עלויות ולהביא לפיתוח יעיל שלהם. תהליך פענוח המידע הוא בעצם עבודתו של המידען, והוא עושה זאת על ידי עיבוד של המידע הנאסף כדי שיהיה ניתן לעשות בו שימוש, להפוך אותו לידע.

לימודי המידענות עוסקים בהקניית כלים חיוניים לסטודנטים כמו ארגון ועיבוד אותם הזכרנו, יחד עם תרגול שלהם בסביבות עבודה וירטואליות, שם המידע קיים בכמויות עצומות (Big Data). הידע המזוקק שמתקבל לבסוף משמש ארגונים בקבלת החלטות מושכלות.


למי מתאימים לימודי מידענות?


עידן המידע הביא להיווצרותם והשתכללותם של תחומים רבים הקשורים בנתונים כמו מדעי הנתונים, מנתח נתונים ועוד, וכעת, עם הבינה המלאכותית, היכולת שלנו להשתלט על המידע הזה מהר הוא מדהים. אם אתם רוצים להשתלב בתחום שרק הולך ומתפתח, אולי מידענות היא בשבילכם. הלימודים יכולים להתאים לאנשים בעלי חשיבה אנליטית ועם זיקה כלשהי לעולם המידע. מקצוע המידענות דורש בעלי השכלה וידע בתחומים רבים,, וכמובן, ידע בעבודה בסביבה ממוחשבת ואינטרנטית.


תנאי הקבלה לתואר ראשון במידענות

תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד.
  • שימו לב: בחלק מהמוסדות מדובר בלימודים דו חוגיים.
  • ממוצע בגרויות של 95 ומעלה.
  • שליטה בשפה האנגלית (185 במבחן אמיר"ם)

כמה זמן נמשכים לימודי מידענות?


לימודי התואר הראשון נמשכים כ-3 שנים. 


מה לומדים בלימודי מידע?


תחום המידענות מתחלק בדרך כלל לשני תתי תחומים: מידענות וטכנולוגיות אינטרנט. טכנולוגיות אינטרנט עוסק בתכנות, פיתוח יישומים, ניהול אתרי אינטרנט ושיווק דיגיטלי. בדרך כלל המתמחים בתת תחום זה הם החולייה המקשרת בין הנהלת הארגון והמתכנתים. במידענות העיסוק הוא באיסוף, ניתוח, עיבוד המידע והצגתו בצורה נהירה לממונים או ללקוחות.  

עוד הסטודנטים ילמדו: סוגי יישומים באינטרנט וזיהוי מגמות, מנגנוני ואסטרטגיות חיפוש באינטרנט, מיומנויות אחזור מידע ועוד.

אפשרויות התעסוקה לבוגרי תואר ראשון במידענות - והשכר

במגזר הפרטי ובמגזר הציבורי מידענים מאיישים תפקידים מגוונים. ארגונים גדולים, בעיקר, מעסיקים אנשי מקצוע מתחום המידע והנתונים על מנת שיפיקו להם מזה ידע משמעותי באופן שוטף. בוגר תואר ראשון במידענות לומד גם על שיווק ותכנות, מה שיכול לפתוח לו עוד משרות בתום הלימודים.  


מעניין אותך תואר ראשון במידענות - לימודי מידע?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר ראשון במידענות בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד מידענות לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד