אילו התמחויות קיימות בלימודי הנדסאי מכונות?
התמחות בתעשיית הרכב -
לימודי הנדסאי מכונות בהתמחות רכב עוסקים בתעשיית הרכב וכוללים לימודי התחומים הבאים: תחזוקת רכבים, תיקון ושיפור רכבים ועוד. ענף הרכב מתפתח ומשתכלל כל העת יחד עם ההתקדמות הטכנולוגית בעולם. דבר זה מצריך הנדסאי רכב משידע להתמודד עם מערכות מכניות והידראוליות וכן עם מערכות ממוחשבות.
תעשיית הרכב המודרנית כיום מציבה בפנינו סטנדרטים גבוהים של בטיחות ושל ביצועים טובים, ויחד עם זאת של ידע והבנה עמוקה של הפרקטיקה והתיאוריה. אלה יאפשרו להנדסאי מכונות-רכב להתמודד עם תקלות מצד אחד, ולעמוד בקצב השינויים הטכנולוגיים מצד שני. לימודי הנדסאי מכונות-רכב מאפשרים השתלבות בשוק העבודה כמנהלי מוסכים, מכונאים, דיאגנוסטיקאים, מנהלי תחזוקה ותפעול, מנהלי ויועצי שירות והדרכה, פיקוח במוסכים והפעלת הוראות טכניות במוסכי היבואנים המורשים.
התמחות בתכנון וייצור ממוחשב (תיב"ם) -
לימודי הנדסאי מכונות עם התמחות בתכנון וייצור ממוחשב מעניקים ידע בהנדסת מכונות, בקרה, מחשבים ואלקטרוניקה כמו גם ידע תיאורטי ומעשי בניתוח מערכות מכטרוניות. המטרה היא להקנות לסטודנט ידע שיאפשר לו לתפעל מערכות בקרה ורובוטים.
במהלך הלימודים הסטודנטים מתנסים בעבודה מול מערכות מכניות המכילות רכיבים המשלבים בין מערכות מבוקרות מחשב הכוללות רכיבים מכאניים ואלקטרוניים. עם סיום הלימודים הסטודנטים מתבקשים להכין פרויקט גמר שבו ניתן ליישם את כל החומר הנלמד ולרכוש ניסיון בתחום.
הבוגרים יוכלו להשתלב בשלל של אפשרויות תעסוקה בתעשיות מתקדמות כגון תעשיית המחשבים, האלקטרוניקה, ההייטק ועוד ארגונים מהמגזר הפרטי והציבורי. הבוגרים יכולו להשתלב בתפקידים של ייצור, ניהול ואחזקה, בניהול ממחושב, תכנות ותכנון.
התמחות במכטרוניקה - בהתמחות זו מתמקדים בתחום המכטרוניקה שזהו בעצם תחום העוסק במכונות אלקטרוניות. בסיום הלימודים הסטודנטים יוכלו להשתלב במגוון משרות בתעשיות המזון, פלסטיקה, עיבוד מתכות ועוד. ההתמחות משלבת ידע הנדסת מכונות, הנדסת התוכנה והנדסת אלקטרוניקה ומאפשרת לבוגר לץפעל מערכות בטחוניות ואזרחיות, מערכות תעשייתיות וביתיות, מערכות מכניות ומערכות רובוטיות (והשילוב של שתיהן).
התמחות בחומרים פלסטיים - בתחום זה עוסקים בייצור חומרים פלסטיים בתעשיית הפלסטיקה. תעשיית הפלסטיק נמצאת בסביבנו ונוגעת כמעט בכל תחומי התעשייה, מרפואה דרך הביטחון ועד התעופה. הנדסאי מכונות עם התמחות בעיבוד חומרים פלסטיים נדרש על מנת לתפעל ולבקר מכונות המעבדות ומייצרות את המוצרים הפלסטיים.
המטרה בהתמחות זאת היא להכשיר הנדסאים מקצועיים לעבודה בתעשיות הפלסטיקה בארץ ובעולם. ההתמחות בעיבוד חומרים פלסטיים מעניקה כלים וטכניקות להתמודדות עם מערכות וטכנולוגיות מתעשיית הפלסטיק.הלימודים כוללים קורסים בכימיה, מתמטיקה ופיזיקה, וכן למידה של חומרים פלסטיים ותהליכי הייצור והעיבוד שלהם.
אפשרויות תעסוקה לבוגרי לימודי הנדסאי מכונות והשכר
הנדסאי מכונות הוא מקצוע שהביקוש אליו בשוק רק הולך וגובר עם הזמן. ניתן לראות שהרבה פעמים הדרישה להנדסאי מכונות לא פחותה מהדרישה למהנדסים מהסיבה שהם עוברים הכשרה פרקטית ומדוייקת מאוד. הבוגרים יוכלו להשתלב במגוון משרות כמו תעשיית הרכב, צה"ל, חברת חשמל, תעשייה האווירית, תעשיית המזון ועוד. על מנת שהבוגרים יוכלו להתקבל למגוון המשרות בשוק עליהם לעבור בהצלחה את המבחן הממשלתי.
הנדסאי מכונות מתחיל ירוויח בתחילת דרכו שכר שנע בין 7,000-9,000 ש"ח. לאחר חמש שנות ותק המשכורת עולה משמעותית ותגיע ל10,000-15,000 ש"ח. בנוסף תוכלו לבחור להמשיך ללימודי תואר אקדמי, תואר ראשון בהנדסת מכונות, מה שישדרג לכם את השכר עוד יותר.
לימודי המשך של הנדסאי מכונות או כל הנדסאי אחר
בוגרי לימודי הנדסאי מכונות או כל הנדסאי אחר המעוניינים להמשיך ללימודי הנדסה יוכלו ליהנות מיתרונות לא מבוטלים לעומת סטודנטים חדשים להנדסה. לבוגרי לימודי הנדסאים, בדגש על הנדסאי תוכנה או הנדסאי תעשייה וניהול, ישנה אפשרות להמשך לימודי תואר ראשון במקצועות ההנדסה בתנאים יחסית מקלים, כשהם פטורים מקורסים אחדים בתואר, במיוחד להנדסאי מכונות הרוצים להמשיך ללימודי הנדסת מכונות, שכן בתחום המכונות אין הגבלות של משרדים ממשלתיים כמו בתחום הבניין והאדריכלות. השלמה ללימודי תואר ראשון בהנדסת מכונות מאפשרים לבוגר להשתלב בתפקידים בכירים ולשפר את שכרם.