לימודי הנדסת כימיה ניתן ללמוד באוניברסיטאות ובמכללות ללימודי הנדסה. הלימודים נמשכים כארבע שנות לימוד וכוללים שיעורים במתמטיקה שימושית, תכונות פיזיקליות והתמחות בתחום נבחר. בסיום הלימודים מוענק לבוגרים תואר ראשון במדעים .B.Sc (מהנדס). מהנדס כימי מלווה ומפתח תהליך כימי מתחילתו (פיתוח על ידי כימאי במעבדה) ועד סופו - ייצור המוצר כתהליך תעשייתי יעיל וכלכלי.
למי מתאימים לימודי הנדסה כימית?
הלימודים מתאימים לאנשים ריאליים ואנליטיים שיש להם זיקה גם למקצועות מדעי הטבע. הלימודים, כמו כל לימודי ההנדסה, הם תובעניים ודורשים השקעה רבה. תנאי קבלה ללימודי הנדסה כימית
תנאי הקבלה משתנים ממוסד למוסד. רוב המוסדות דורשות מועמדים בעלי ציון פסיכומטרי מינימלי של 550 וממצוע בגרויות של 75 לפחות, בדגש על מקצועות המתמטיקה, אנגלית ופיזיקה. מועמדים שלא עומדים בתנאי קבלה יוכלו ללמוד במכינה קדם הנדסית שבסיומה, במידה ועברו אותה בהצלחה, יוכלו להמשיך ללימודי תואר ראשון בהנדסה כימית.
נושאי לימוד בתואר ראשון בהנדסה כימית
לימודי הנדסה בתחום הכימיה כוללים את המקצועות המדעיים: פיזיקה, מתמטיקה, מחשבים וכימיה (כולל כימיה אנליטית). קורסי החובה משותפים לכל הסטודנטים, ונותנים רקע מקיף במקצוע. כמו כן, נלמדים בלימודי הנדסת כימיה קורסים במתמטיקה שימושית, תכונות פיסיקליות של גזים, נוזלים ומוצקים, ועוד.
עם התקדמות הלימודים יכול הסטודנט להתמחות בתחום מסוים (למשל: טכנולוגיות סביבתיות, ננו-טכנולוגיות, הנדסת מערכות תהליכיות וכו'). לימודי הנדסת חומרים, לעומת לימודי הנדסה כימית, עוסקים יותר בחומרים מוצקים ופחות בתהליכים כימיים.
אפשרויות התעסוקה לבוגרי הנדסה כימית - והשכר
בוגרים יוכלו להשתלב במגוון רחב של תעשיות כמו: תעשיית הפלסטיקה, דשנים, המיקרו -אלקטרוניקה, זכוכית ,מזון, ביוטכנולוגיה, תרופות, אווירית, המחצבים, הנפט וכו'. לגבי השכר, כמו במקצועות רבים גם אצל מהנדס הכימיה השכר משתנה בהתאם לניסיון ולוותק במקום העבודה. בשנים הראשונות הממוצע עומד על 9,000 ש"ח ובשנים מתקדמות יותר ניתן להגיע לשכר של 17,000 ש"ח ומעלה בממוצע.