מה זה עיצוב מוצר?
עיצוב מוצר הוא תת תחום של עיצוב תעשייתי, והוא עוסק במציאת פתרונות ללקוחות קצה באמצעות מוצרים תוך הבנת הצרכים והרצונות שלהם ובידול מהמתחרים.
עם המהפכה התעשייתית בתחום הייצור נוצר צורך ליצור המון מוצרים למיליוני לקוחות במחיר משתלם, וכאן נולד תחום העיצוב התעשייתי שחלק ממנו הוא ייעול תהליך הייצור. עיצוב מוצר לעומת זאת עוסק המוצרים ספציפיים וכולל גם מוצרים דיגיטליים כמו תוכנות ואפליקציות.
למעצב המוצר יש מיומנויות כמו עריכת מחקרים, מציאת פתרונות מהירים לבעיות, בניית אב טיפוס ועוד. העבודה של מעצב המוצר היא להיות בקשב לרחשי הלקוחות ולבצע שינויים במוצר בהתאם. בחברות מסוימות המעצב יכול לעסוק בכל אגפי מדרש עיצוב המוצר, ובאחרות דווקא להתמחות באחת ולהיות חלק מצוות עיצוב מוצר.
מדובר בתחום הנחשב ליוקרתי מאוד. הייחוד של המסלול טמון בכך שאומנות הופכת לדבר מעשי, והמעצב בעצם מביע את האמנות שלו ואת כשרונו על מנת להפיק רווח כלכלי. מעצב תעשייתי הוא תפקיד מרכזי בכל שלבי ייצור המוצר. על המעצב להיות יצירתי ובעל ידע רחב במגוון תחומים כמו טכנולוגיה, אסתטיקה הנדסת אנוש, סוציולוגיה, פסיכולוגיה ועוד. השאיפה של מוסדות הלימוד השונים היא להכשיר מעצבים בעלי מסוגלות לפתח מוצרים מקוריים וחדשניים. תפקיד המעצב לאתר צרכים אנושיים ע"י ביצוע מחקר של השטח.
למידע נוסף על אופי הלימודים תוכלו ליצור קשר עם מכללת סמינר הקיבוצים ולהתרשם ממוסד אקדמי מוכר שמלמדת את התחום כבר שנים רבות.
למי מתאימים לימודי עיצוב מוצר?
תחום עיצוב המוצר מתאים לאנשים יצירתיים אשר אוהבים לעסוק עם חומרים, לאפיין, לתכנן ולפתח עיצוב חדשני אך פרקטי ונוח למוצר. מתאים למי שחושב ששואף למצוא פתרונות עיצוביים לבעיות חברתיות וסביבתיות.
מה הם תנאי הקבלה ללימודי עיצוב מוצר?
1. בגרות מלאה
2. ראיון אישי
3. הצגת תיק עבודות ו/או תרגיל בית
4. בעלי ממוצע בגרות גבוה יכולים להתקבל ללא פסיכומטרי על פי תוצאות ועדת הקבלה והריאיון האישי.
5. סטודנטים וסטודנטיות בעלי נתונים גבוהים יכולים להיות מועמדים לתוכנית רג"ב למצטיינים של משרד החינוך ולזכות במלגת לימודים מלאה ובונוסים
* בחלק ממוסדות הלימוד ידרשו המועמדים להציג ציון פסיכומטרי.
מה משך הלימודים?
תואר ראשון בעיצוב מוצר אורך 4 שנים ויזכה את הבוגר בתואר ראשון B.Ed. Des.
מה הם נושאי הלימוד בעיצוב מוצר?
תואר ראשון בעיצוב B.Ed. Des - תכני הלימוד הם: עיצוב לקיימות, יסודות העיצוב, בניית דגמים, שיווק, הנדסת אנוש, רישום, איסוף וניתוח מידע, פיסול ועוד. במכללת סמינר הקיבוצים הסטודנטים לומדים עיצוב מוצר בתפיסה רב-תחומית לצד תקשורת חזותית ועיצוב לדיגיטל. בית הספר לעיצוב מציע גם מסלול ייחודי של עיצוב לבמה וארט למסך. כל הסטודנטים לומדים לקראת תואר ראשון B.Ed. Des. בעיצוב ותעודת הוראה.
לימודי תעודה בעיצוב תעשייתי - מסלול זה קיים במגוון מכללות, בתי ספר לעיצוב, סדנאות וחוגים.
הנדסאי עיצוב תעשייתי - מסלול הנמשך שנתיים וחצי. ניתן ללמוד במגוון רחב של מכללות ברחבי הארץ.
מה הם אפשרויות התעסוקה והשכר במקצוע?
בוגרי לימודי עיצוב מוצר יוכלו להשתלב במפעלים יצרניים, משרדי עיצוב, טקסטיל וחברות הייטק. כמו כן, מעצבי מוצר יכולים לפעול עצמאית ולעבוד על עיצוב מוצרים משלהם. מעצבי מוצר שילמדו במכללת סמינר הקיבוצים יוציאו גם תעודת הוראה ויוכלו לעסוק בחינוך דור העתיד.
בקרב המעצבים התעשייתיים עולה כי המשכורות הגבוהות ביותר נמצאות אצל המועסקים בחברות היי-טק. מדובר בפער של 30% בין חברות היי טק לחברות לואו טק בתחום.
מעצב תעשייתי בתחילת דרכו ירוויח בין 5,500 ל-6,500 שקלים בסטודיו, בין 6,500 ל-7,500 שקלים בחברת לואו טק, ובין 8,000 ל-9,000 בחברת הייטק.
מעצב בעל ותק של למעלה מחמש שנים ירוויח סביב ה-10,000 שקלים בסטודיו, 11,000 שקלים בחברת לואו טק, ואת השכר הגבוה ביותר בתחום תראו בהייטק כשהשכר יעמוד על סביב ה-14,000 שקלים. מעצב תעשייתי בעל ותק של למעלה מ-15 שנים יוכל להרוויח כ-15,000 שקלים בסטודיו לעיצוב ובהיי טק הוא יוכל להגיע גם ל-20,000 שקלים ויותר.