קהל יעד למכינה טכנולוגית
מכינה טכנולוגית מתאימה לכל מי שאין לו בגרות או שיש לו בגרות חלקית והוא לא עומד בתנאי קבלה. המטרה של מכינה להנדסאים היא לתת הזדמנות שווה לכל המועמדים בלי להתחשב בהישגים שהיו בתיכון. ככה הקבלה של המועמדים ללימודיהם לא נקבעת לפי ההישגים שהיו בעבר אלא לפי התוצאות של המבחנים שמתקיימים בסיום המכינה הטכנולוגית.
לימודי מכינה להנדסאים
סטודנטים לומדים להכיר תחומים בסיסיים ומחזקים שליטה בתחומים הטכנולוגים והמדעים בכדי לאפשר להם להתקבל אל לימודיהם ללא חששות. שליטה בענפי ידע האלה מהווים אבני היסוד ללימודי הנדסאים. במסגרת מכינה להנדסאים לומדים מקצועות כמו מתמטיקה, אנגלית ועברית. בוגרי מכינה טכנולוגית להנדסאים מקבלים תעודה אשר מאפשרת קבלה במוסדות לימוד אחרים בלי קשר למוסד בו נעשתה המכינה. למרות זאת יש מוסדות לימוד בהם מכינה טכנולוגית מאפשרת לימודים רק באותו מוסד הלימודים. יש לבדוק זאת לפני תחילת המכינה.
סטודנטים אשר משלמים יותר ממקצוע אחד במכינה יהיו חייבים ללמוד מיומנויות למידה, לעומת זאת במידה ומשלמים מקצוע אחד כגון: אנגלית או עברית או מתמטיקה יהיו פטורים מלימודי מיומנויות למידה.
מכינה טכנולוגית נחשבת ללימודים אינטנסיביים אך יש בהן גם שיעורי עזר למי שלא עומד בקצב. בדרך כלל משך המכינה הוא סמסטר אך הכול תלוי בכמה מקצועות יש להשלים.
כמה עולה מכינה קדם הנדסאים?
התשלום של המכינה נקבע לפי מספר נושאי הלימוד. לפניכם רשימה של מחירי גג למקצוע אשר מפוקחים ע"י מה"ט:
אנגלית - 240 שעות (1120 ש"ח)
מתמטיקה - 270 שעות (1260)
לימודי עברית - 90 (420 ש"ח)
מיומנויות למידה - 60 שעות (280 ש"ח)
איפה יש מכינה טכנולוגית להנדסאים?
ניתן למצוא מכינות קדם הנדסאים במכללות שיש בהן לימודי הנדסאים, מטרתן להכשיר את הסטודנטים להמשך הלימודים במקום. עם זאת ישנן מכללות אשר מאפשרות מעבר עם התעודה שלהן למכללה אחרת. מומלץ לברר זאת לפני תחילת המכינה.