072-3300504

תואר שני בקולנוע
 
מטרתם של הלימודים לתואר שני בקולנוע היא להעיק לסטודנטים הכשרה מקיפה ומעשית בכל תחומי הקולנוע. ברוב המקרים התלמידים יהיו כאלה שבאים עעם רקע קודם או אפילו תואר ראשון הקשור לתחום. במסגרת הלימודים לתואר בקולנוע יילמדו מגוון גדול של נושאים כמו: צילום, עריכה, מוזיקה ופס קול, עיצוב סאונד, שיווק, מדיה דיגיטלית ועוד ועוד.
 
ברוב מוסדות הלימוד המציעים לימודים בתחום זה ישנם שני מסלולים עיקריים לתואר שני: האופציה הראשונה היא לימודים תיאורטיים בלבד (תואר MA) ובעיקרם מכשירים מורים ומרצים בתחום הקולנוע. האופציה השניה לתואר זה היא אופציה מעשית יותר (תואר MFA). 
 
תואר שני בקולנוע - קהל היעד
 
התואר השני בקולנוע מכוון לסטודנטים בעלי תואר ראשון המעוניינים להרחיב את הידע וההסמכה שלהם גם לתחומי הקולנוע, התסריטאות והבימוי. במהלך הלימודים לתואר זה יילמדו גם נושאים כמו: צילום, עריכת וידאו, סאונד והפקה אשר ירחיבו ויקנו ידע משמעותי לתלמידים במגוון נושאים הקשורים לתחום זה.
 
תנאי קבלה
 
התואר מיועד לסטודנטים בעלי תואר ראשון שעמדו בכל דרישות התואר ועברו אותו בציון מינימלי של 80% לפחות. בחלק מהמקרים יידרשו הסטודנטים לעבור קורסי השלמה הקשורים לתחום הקולנוע, ובחלק מהמקרים ישנה דרישה מצד מוסדות הלימוד לעבור ראיון קבלה אישי הבוחן את יכולותיהם ואת מידת התאמתם לתחום זה.
 
תואר שני בקולנוע - כמה זמן לומדים?
 
ברוב מוסדות הלימוד המציעים תואר שני בקולנוע, משך הלימודים יהיה כשנתיים - סך הכל ארבעה סמסמטרים המתפרשים על שתי שנות לימוד אקדמיות.
 
איפה עובדים?
 
בוגרי תואר שני בקולנוע שסיימו את לימודיהם בהצלחה ועמדו בכל דרישות מוסד הלימודים יוכלו למצוא עבודה בהפקות טלוויזיה, תסריטאות, צלמים או מפיקים בכל הפקה בארץ או בעולם. בנוסף, ישנם כאלה שיעדיפו להיות עצמאיים בתחום. בוגרי המסלול העיוני יכולים למצוא עבודה כמרצים בכירים או לחילופין, להשתלב במשרות הוראה ברחבי בתי הספר והמכללות ברחבי הארץ. גם כאלה שסיימו את הלימודים במסלול המעשי יכולים למצוא עצמם משתלבים בתחום ההוראה או החינוך באחד מבתי הספר או האוניברסיטאות הפזורות ברחבי הארץ. חשוב להבין כי תחום זה רחב מאוד ותלוי באופן ישיר בכשרון וביצירתיות של הבוגרים. בחלק מהמקרים יכולים הבוגרים לכתוב סדרה עצמאית או סרט עצמאי משלהם ולנסות למכור אותו לחברות הפקה או טלוויזיה ובכך להרוויח סכומים לא מבוטלים על הפקת ויצירת סדרה או סרט עצמאי משלהם.
 
תואר שני בקולנוע - כמה מרוויחים?
 
השכר הממוצע לתום זה משתנה מאוד ותלוי בלא מעט גורמים. למשל: עצמאי בתחום ירוויח בהתאם להפקות שנמכרו והסכומים משתנים מאוד בהתאם לחברה לה מכר את היצירה, אורך הסדרה או הסרט שהפיק וכן הלאה. לעומת זאת, שכיר בתחום ירוויח בהתאם לשמו הטוב ולוותק שלו. למשל: בוגר התואר השני בקולנוע שיבחר להשתלב בעבודה כמפיק צפוי להרוויח בשנים הראשונות לעבודתו שכר ממוצע שיעמוד על כ- 7,000-9,000 ש"ח חודשי. כעבור כמה שנים של נסיון וצבירת ותק בתחום צפוי השכר לעלות באופן משמעותי ולעמוד על כ- 9,500-18,000 ש"ח חודשי. מי שיבחר ללכת לעבוד בתחום עריכת התוכן צפוי להרוויח בשנים הראשונות שכר ממוצע שיעמוד על כ- 7,000-9,500 ש"ח חודשי, ולחאר כמה שנים של נסיון צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ- 9,500-15,000 ש"ח חודשי.
 
לסיכום: השכר צפוי להשתנות בהתאם לתפקיד הספציפי בו יבחר הסטונדט שסיים את לימודיו ולכן מומלץ מאוד להבין בתום הלימודים לאיזה כיוון רוצים ללכת ואיזה תפקיד רוצים למלא, כל זאת לאור זה שנושא השכר הוא דינאמי ומשתנה בהתאם ליכולותיו ולטיב עבודתו של בוגר תואר זה.
 
 
מעניין אותך ?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בקולנוע וטלוויזיה - הפקה ובימוי בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד קולנוע וטלוויזיה - הפקה ובימוי לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד