בשנים האחרונות ישנה עלייה מתמדת ללימודים בתחום התזונה. השינוי נוצר בעיקר בעקבות המודעות הגבוהה שנוצרה לגבי זה שתזונה נכונה גורמת לתוחלת חיים ארוכה יותר ועוזרת בלא מעט בעיות רפואיות ובריאותיות. לאור הנאמר ובעקבות העלייה המתמדת במודעות הציבור בנושא של השפעות התזונה על בריאות האדם, נוצר ביקוש גבוה בשוק לתזונאים מיומנים ומקצועיים שצפויים להשתלב בתחום - בין אם מדובר במגזר הציבורי או במגזר הפרטי. הלימודים לתואר שני בתזונה נועדו להכשיר אנשי מקצוע שיחזיקו בידע רב ומקיף בתחום.
קהל היעד
הלימודים לתואר שני בתזונה מתאימים לכאלה שרוצים להפוך למטפלים מוסמכיפ בתחום התזונה. במהלך הלימדוים ילמדו הסטודנטים מגוון גדול של נושאים כמו: מדעי הבריאות, חקר המזון ועוד ועוד.
מה לומדים?
הלימודים כוללים בין היתר את הנושאים הבאים: הפרעות אכילה, השמנת יתר, תזונת ילדים ונוער, ביו-אתיקה, קשר בין תזונה וגנטיקה, הערכה תזונתית, אפידמיולוגיה תזונתית (הקשר בין תזונה לתחלואה), השפעות תזונתיות בתחום מחלת הסרטן, דלקות, מנגנון פעולה של מרכיבי מזון שונים ועוד.