הלימודים לתואר שני במדעי התזונה מיועדים לכאלה שסיימו בהצלחה לימודים לתואר ראשון במדעי התזונה או בחקלאות. חשוב להדגיש שרק בוגרי
תואר ראשון בתזונה יוכלו לעבור התמחות מעשית ולשמש כתזונאים בפועל.
במקרים מסויימים גם בוגרי תואר ראשון מתחומים אחרים יכולו להגיש את מועמדתם לתואר אבל ככל הנראה יצטרכו לעבור ועדת קבלה שתבחן את מידת התאמתם וכמו"כ יידרשו להשלמת קורסים שונים טרם תחילת הלימודים לתואר. בחלק ממוסדות הלימוד בתחום ישנה דרישה לניסיון מעשי בתחום או לחילופין הצגה של המלצות אקדמיות ומעבר של ראיון אישי, הבוחן את מידת התאמתם לתחום.
כמה זמן לומדים?
ברוב המקרים יימשכו הלימודים לתואר זה כשנתיים. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלולים מותאמים לאנשים עובדים שיעדיפו ללמוד במקביל לשגרת חייהם. במקרה הזה מן הסתם הלימודים יימשכו יותר זמן - תלוי במוסד הלימודים ובמסלול אותו יבחר הסטודנט.
איפה עובדים?
לימודים לתואר שני בתזונה מכשירים הלכה למעשה את הבוגרים לשמש כתזונאים פעילים במסגרות שונות כמו: מערכות שירותי הבריאות השונות – בתי-חולים או קופות חולים פרטיות. חשוב להדגיש שבמקרה הזה יש דרישה בתעודת הסמכה מעשית, שניתנת רק לאחר ביצוע סטאז'. ההצטרפות לביצוע סטאז' קיימת רק למי שאוחז בתואר ראשון בתחום. התואר השני לבדו אינו מאפשר ביצוע סטאז' במידה והתואר הראשון הינו בתחום אחר. כמו כן, יכולים התזונאים להשתלב במוסדות פרטיים שמעניקים שירותי ייעוץ תזונתיים, כגון מכוני כושר,קאנטרים, סטודיו פרטי וכו'. בנוסף, בוגרי הלימודים יכולים להשתלב בתפקידי מחקר במדעי התזונה או לחילופין בתפקידי הוראה במסגרת התוכניות האקדמיות השונות בהן הוא נלמד.
כמה מרוויחים?
תזונאי מתחיל שמחזיק בתואר שני וסיים סטאז' צפוי להרוויח שכר התחלתי שיעמוד על כ- 9,500 - 11,500 ש"ח חודשי. לאחר צבירת כמה שנות נסיון צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ- 12,000 - 15,000 ש"ח חודשי. חשוב להדגיש שהנאמר לעיל מדבר רק על כאלה שהפכו להיות שכירים אולם ישנם תזונאים/דיאטנים שבוחרים אחרי כמה שנים של עבודה תחת מסגרת פרטית או ציבורית לצאת לדרך עצמאית ולפתוח קליניקה פרטית. במקרה זה השכר הוא שעתי וצפוי לעמוד בשלב ההתחלתי על סכומים שנעים בין 250 - 350 ש"ח בשנים הראשונות, ולאחר מכן צפוי השכר השעתי לעלות משמעותית ולעמוד על כ - 400 - 500 ש"ח לשעת ייעוץ.