מידע כללי
תחום התקשורת הפך בשנים האחרונות להיות אחד ממקצועות הלימוד המבוקשים ביותר ללמידה במסגרת לימודים אקדמאיים. בעקבות זאת לימודי תואר שני בתקשורת הפך לתואר מאד מבוקש ללמידה והרבה סטודנטים בוחרים לעשות אותו. התואר נותן לסטודנטים את הכלים הנחוצים כדי להתפתח ולהצליח בעולם התקשורת, הסטודנטים רוכשים בתואר ידע תיאורטי וניסיון מעשי בתחום כדי להבין את עולם התקשורת החדש ולהצליח להשתלב בו. תואר שני בתקשורת מלמד על כל סוגי המדיה השונים כמו תקשורת מודפסת, אלקטרונית ודיגיטאלית.
תמונה: shutterstock
למי מיועדים הלימודים?
מה לומדים?
התואר נועד לאנשים שעשו תואר ראשון בתקשורת (או תחום קרוב) שמתפקדים בתפקידי מפתח בתעשיות התקשורת, העיתונות המודפסת והפרסום, כמו כן בעלי ניסיון מעשי בתחום שמעוניינים לקבל הכשרה אקדמאית ורוצים להתקדם בתחום התקשורת ולהתברג לתפקידי מפתח בתוך עולם התקשורת בישראל. התואר מתאים לאנשים שרוצים לעסוק בתפקידים שונים כגון: מנהלי תקשורת שיווקית, רוכשי תוכניות ופורמטים, עובדי ציבור אשר עוסקים ברגולציה ועוד.
מה לומדים?
בתואר שני בתקשורת התלמידים לומדים המון קורסים אשר קשורים לעולם התקשורת על כל תחומיו וגם על תחומים חופפים שימושיים.
בין תכני הלימוד תמצאו נושאים הבאים:
- חדשות
- אקטואליה
- טלוויזיה
- שיווק
- יחסי ציור
- תקשורת המונים
- תוכניות בידור
- פרסומות
- דוקומנטרי
- תוכניות דרמה
- סיקור אירועים
- ייעוץ ארוגני
- משאבי אנוש
- ניהול
- רדיו
- דעת קהל על מנת להצליח להשתלב בתפקדי מפתח בתוך עולם התקשורת ועוד.
מה התנאי הקבלה לתואר שני בתקשורת?
סטודנטים חייבים להיות בוגרי תואר ראשון בתקשורת במסלול מחקרי עם ממוצע ציונים של 85 ומעלה או בוגרי מסלול התמחות עם ציון ממוצע של 80 ומעלה. שימו לב ישנם מוסדות לימוד שידרשו ראיון אישי או מבחני קבלה.
*** רוצים לדעת מה הסיכויי הקבלה שלכם ללימודי תואר שני בתקשורת? > גללו למטה ⇓ לסיכויי הקבלה ***
כמה זמן לומדים?
הלימודים נמשכים בין שנה לשלוש שנים, תלוי במסלול שבחרתם. מסלול ללא תזה נמשך בין שנה לשנתיים לעומת זאת מסלול עם תזה נמשך כ-3 שנים. בשני המסלולים האלו הלימודים מתקיימים פעם אחד בשבוע.
תחומי תעסוקה
בוגרי תואר שני בתקשורת יוכלו להשתלב בתפקידים מובחרים ביחסי ציבור, עיתונות, רדיו, ערוצי מדיה אלטרנטיביים, כמו כן ניתן להשתלב בארגונים ציבוריים או פרטיים.