לימודי תואר שני M.A במדעי הבריאות והשיקום

מדעי הבריאות והשיקום הוא תחום מתפתח ורב-תחומי המשלב ידע ממגוון דיסציפלינות רפואיות, פסיכולוגיות וחברתיות. מטרתו המרכזית היא לשפר את איכות החיים של אנשים המתמודדים עם מוגבלויות, פציעות או מחלות כרוניות, תוך שימוש בגישות טיפוליות מתקדמות ואינטגרטיביות. התחום מתבסס על ההבנה כי בריאות ותפקוד אינם רק היעדר מחלה, אלא מצב של רווחה פיזית, נפשית וחברתית מלאה. 

בשנים האחרונות, תחום הבריאות והשיקום עובר שינויים משמעותיים בעקבות התפתחויות טכנולוגיות ומחקריות. טכנולוגיות חדשניות כמו רובוטיקה שיקומית, מציאות מדומה ומערכות תמיכה ממוחשבות מאפשרות גישות טיפול מתקדמות ומותאמות אישית. במקביל, מחקרים בתחומי מדעי המוח, הגנטיקה והאפיגנטיקה מספקים תובנות חדשות על תהליכי החלמה ושיקום, ומובילים לפיתוח של התערבויות ממוקדות יותר. גישות חדשות בתחום מדגישות את חשיבות ההעצמה של המטופל, שיתוף הפעולה הבין-מקצועי, והתאמת הטיפול לסביבה התרבותית והחברתית של המטופל. כל אלה מובילים לשינוי בתפיסת תהליך השיקום, מגישה המתמקדת בטיפול בסימפטומים לגישה הוליסטית המתייחסת לאדם כמכלול.

אחד האתגרים המרכזיים בתחום הבריאות והשיקום הוא הצורך בשילוב ידע ממגוון תחומים ובעבודה בצוותים רב-מקצועיים. אנשי מקצוע נדרשים להבין ולשלב ידע מתחומים כמו רפואה, פיזיותרפיה, ריפוי בעיסוק ופסיכולוגיה, תוך התאמת הטיפול לצרכי המטופל ולהקשר החברתי והסביבתי. לימודי תואר שני במדעי הבריאות והשיקום מתמודדים עם אתגר זה על ידי הקניית בסיס ידע רחב ועמוק. התכניות משלבות תיאוריה עם התנסות מעשית, מפתחות חשיבה ביקורתית ומיומנויות פתרון בעיות, ומכשירות את הסטודנטים לנתח מקרים מורכבים ולתכנן התערבויות רב-תחומיות. זאת במטרה להכין אותם להתמודדות עם אתגרי התחום ולתרום לפיתוחו בעתיד.

מעניין אותך לימודי תואר שני M.A במדעי הבריאות והשיקום?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!

מוסדות לימוד M.A בין תחומי במדעי הבריאות והשיקום לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
אונליין
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
הכלים של יורם לבחירת תואר
הישארו מעודכנים בכל הימים
הפתוחים הקרובים
לכל הימים הפתוחים
הישארו מעודכנים בכל
הימים הפתוחים הקרובים
לכל ימים פתוחים

למי מתאימים לימודי תואר שני במדעי הבריאות והשיקום




לימודי תואר שני במדעי הבריאות והשיקום מתאימים במיוחד לאנשי מקצוע בתחומי הבריאות והרפואה המעוניינים להרחיב את הידע והמיומנויות שלהם. התכנית מיועדת לבעלי מקצועות כגון רופאים, אחיות, פיזיותרפיסטים, מרפאים בעיסוק, קלינאי תקשורת, תזונאים ועובדים סוציאליים.

התכנית מתאימה במיוחד לאלו השואפים לפתח קריירה בתחום השיקום או להתקדם בתפקידי ניהול במערכת הבריאות. היא מיועדת גם למי שמעוניין לרכוש כלים מתקדמים לטיפול ולהיכרות עם מגמות עתידיות בתחום הבריאות והשיקום.

בנוסף, התכנית מתאימה לאנשי מקצוע המעוניינים לפתח ראייה רחבה ואינטגרטיבית של תהליכי טיפול ושיקום, ולאלו הרוצים לשפר את יכולתם להעניק טיפול מותאם אישית ורב-תחומי למטופליהם.



תנאי קבלה




תנאי הקבלה לתואר שני במדעי הבריאות והשיקום כוללים בדרך כלל תואר ראשון במקצוע רפואי או טיפולי רלוונטי, כגון סיעוד, ריפוי בעיסוק, פיזיותרפיה, הפרעות בתקשורת, מדעי התזונה או עבודה סוציאלית. נדרש ציון ממוצע של 75 ומעלה בתואר הראשון.

בנוסף לתואר הראשון, נדרש ניסיון מקצועי של לפחות שלוש שנים בעבודה טיפולית רלוונטית לאחר סיום הלימודים. זאת כדי להבטיח שהמועמדים יוכלו לתרום מניסיונם המעשי לדיונים ולפרויקטים במהלך הלימודים.

חלק בלתי נפרד מתהליך הקבלה הוא ראיון אישי, שבו נבחנים הרקע המקצועי של המועמד, המוטיבציה שלו ללימודים, והתאמתו לתכנית. חשוב לציין כי תנאי הקבלה עשויים להשתנות ממוסד למוסד ומעת לעת.



כמה זמן נמשכים הלימודים 




לימודי תואר שני במדעי הבריאות והשיקום נמשכים בדרך כלל כשנתיים. זהו משך זמן המאפשר לסטודנטים לרכוש ידע מעמיק ומיומנויות מתקדמות, תוך שמירה על איזון בין הלימודים לבין המשך העבודה המקצועית.

התכנית מתוכננת בדרך כלל במתכונת המותאמת לאנשים עובדים, עם שיעורים המרוכזים ביום או יומיים בשבוע ובשעות הערב. זאת כדי לאפשר לסטודנטים להמשיך בעבודתם המקצועית במקביל ללימודים.

במהלך השנתיים, הסטודנטים משלימים את הקורסים העיוניים, מבצעים פרויקטים מעשיים, ובחלק מהתכניות גם מכינים עבודת גמר או תזה. חלוקה זו מאפשרת לסטודנטים לשלב בין למידה תיאורטית לבין יישום מעשי של הידע הנרכש



היכן לומדים




לימודי תואר שני במדעי הבריאות והשיקום מוצעים במספר מוסדות אקדמיים מוכרים בישראל. אחד המוסדות המובילים בתחום זה הוא הקריה האקדמית אונו - ONE, המציעה תכנית לימודים מקיפה ועדכנית בתחום.
מוסדות נוספים עשויים להציע תכניות דומות, כאשר כל מוסד מדגיש היבטים שונים של התחום ומציע התמחויות ייחודיות. חשוב לבדוק את התכניות השונות ולבחור את המוסד המתאים ביותר לצרכים ולשאיפות האישיות.



כמה עולים הלימודים 




עלות הלימודים לתואר שני במדעי הבריאות הינה בסביבות 15,000 ₪, אם כי הסכום איננו קבוע ונקבע על ידי המסגרת הלימודית עצמה ותלוי בפרמטרים שונים. יש לציין כי לרשות הסטודנטים המועמדים מוצעות מספר אפשרויות להוזלה, כמו מלגה, מימון חלקי, חלוקה לתשלומים ועוד.



אפשרויות תעסוקה לבוגרי הלימודים




בוגרי תואר שני במדעי הבריאות והשיקום יכולים למצוא מגוון הזדמנויות תעסוקה בתחום הבריאות והשיקום. הם יכולים להשתלב בתפקידים בכירים במערכת הבריאות, כגון ניהול מחלקות שיקום בבתי חולים או מרכזי שיקום קהילתיים.

בוגרי התכנית יכולים גם לפתח קריירה בתחום המחקר והפיתוח של שיטות טיפול חדשניות. הם עשויים להשתלב במוסדות אקדמיים או מכוני מחקר העוסקים בקידום תחום השיקום.

בנוסף, הבוגרים יכולים להשתמש בידע הנרכש כדי לשפר ולהרחיב את הפרקטיקה הטיפולית שלהם, ולהציע שירותי ייעוץ מתקדמים בתחום השיקום. חלקם עשויים לבחור לפתוח קליניקות פרטיות המתמחות בגישות שיקום אינטגרטיביות ומתקדמות.


אנחנו ניתן לך את כל המידע שיחסוך לך הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד