העשור באחרון הוביל איתו להתקדמות והתפתחות הטכנולוגיה. לימודי התואר הראשון בתחום ההנדסה כבר לא מספיקים וישנה דרישה אשר הולכת וגוברת ללימודי תואר שני בתחום. תעשיית ההייטק בישראל מתמחה ומתמקדת בתחומים ספציפיים ולכן קיים צורך בהכשרה של מהנדסים מומחים בתחומם. במהלך התואר השני הסטודנט יוכל להתפתח ולהעמיק את הידע בתחום הספציפי, לקחת חלק בפרוייקטים וטכנולוגיות מתקדמות מעולם החשמל. מטרת הלימודים היא להשתלב בהצלחה בעבודה מקצועית בתחום המחקר והפיתוח הטכנולוגי.
תנאי קבלה לתואר שני בהנדסת חשמל
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים אך לרוב תדרשו להיות בוגרי תואר ראשון בהנדסת חשמל ואלקטרוניקה, פיזיקה, מדעי המחשב או מתמטיקה בציון מינימלי של 80. ישנם מוסדות לימוד אשר ידרשו מכם לעבור גם ראיון קבלה.
שימו ♥ - בגלל שמדובר במסלול מבוקש מאוד חשוב להבין כי לא כל מי שעומד בדרישות הסף יתקבל ללימודים. מוסדות הלימוד יוכלו לבחור את המתאימים ביותר עבורם מתוך כלל המועמדים.
משך הלימודים
לימודי תואר שני בהנדסת חשמל נפרסים על פני שנתיים. ישנם מוסדות לימוד אשר בוחרים בתלמידים המצטיינים בתואר הראשון ומאפשרים להם להמשיך למסלול תואר שני מקוצר. מסלול זה יסתכם בחמש שנים ויכלול בתוכו את התואר הראשון והתואר השני. הסטודנטים אשר יעברו בהצלחה את הלימודים יהיו זכאים לתואר שני M.Sc בהנדסת חשמל.
מה לומדים?
לימודי הנדסת חשמל כוללים בתוכם מספר התמחויות וכל סטודנט יוכל לבחור את הההתמחות שמתאימה לו. ההתמחויות הן: תקשורת, מיקרו וננו אלקטרוניקה, עיבוד אותות, מחשבים, בקרה, אנרגיה ומערכות הספק או תחום אלקטרואופטיקה ועיבוד תמונה. הלימודים כוללים תוכן עיוני בשילוב עם למידה מעשית במעבדות המכללות ומוסדות הלימוד. בנוסף הסטודנטים ילמדו את הנושאים הבים: שיטות תכנון מעגלים בטוחים, תורת הצפינה, אוטומטיים חישוביות, התקני ננו אלקטרוניקה, תורת האינפורמציה, מודל וניתוח מתמטי של רשתות, סטטיסטיקה וניתוח מידע, ביו הנדסה, אופטיקה ועוד.
אפשרויות תעסוקה ושכר בתחום
בוגרי תואר שני בהנדסת חשמל יוכלו להשתלב במגוון משרות בשוק. מדובר באנשים מבוקשים מאוד אשר יוכלו להשתלב בהייטק, תכנון ופיתוח של רכיבים אלקטרוניים, פיתוח ויישום מחשבים, מועצות מקומיות, חברות סלולר ועוד מגוון רחב של אפשרויות. השכר אותו ירוויחו ישתנה בהתאם לסוג התפקיד, מקום העבודה והנסיון שלכם בתחום. שכר התחלתי יעמוד על ממוצע של 11,000. לאחר כ-5 שנות נסיון השכר יגדל בהתאם ויעמוד על ממוצע של 20,000 ש"ח ואף יותר.
איפה אפשר ללמוד?
אוניברסיטת אריאל בשומרון - האוניברסיטה ממוקמת באריאל. לימודי התואר השני בהנדסת חשמל מיועד לבוגרי תואר ראשון במחלקות להנדסת חשמל ואלקטרוניקה, פיזיקה והנדסת מכונות אשר סיימו את התואר הראשון בהצלחה ועם ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות.תכנית הלימודים משלבת בין קורסים עיוניים לעבודת מחקר מעשי ותאורטי. חלק גדול מהמחקר נעשה לפי התחומים העדכניים ביותר בשוק העבודה. מה שמבטיח לכם להיות בקדמת הטכנולוגיה. ישנה אפשרות למסלול תזה ולמסלול ללא תזה. בוגרי התואר השני יוכלו לבחור להמשיך לתואר שלישי בארץ או בעולם.
SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון - למכללה שני קמפוסים - אשדוד ובאר שבע. הלימודים מתאימים לבוגרי תואר ראשון בהנדסת חשמל אשר סיימו את לימודיהם בממוצע של 80 ומעלה. הלימודים לתואר שני בהנדסת חשמל יאפשרו לסטודנטים לרכוש את הידע הנחוץ להשתלבות בעבודה מיד בסיום הלימודים. כחלק מהלימודים תבצעו עבודות מחקר בתחומי הובלה ושימוש באנרגיה, ייצור ועוד. בוגרי התכנית במכללת SCE מיועדים להיות אותם האנשים אשר יובילו את המחקרים ואת הפיתוחים העתידיים של משק.