הסטודנטים בלימודי תואר שני בפיזיותרפיה יעברו הכשרה מעשית ואיכותית לעבודות טיפוליות ושיקומיות, ועל ידי כך יוכלו לתרום באופן משמעותי להתפתחות הפיזיותרפיה בעולם הרפואי - טיפולי.
תחום הפיזיותרפיה הוא תחום פרא-רפואי ומדעי שעוסק ברובו באבחון של כאב, שיקום מעשי ומניעה אפקטיבית של בעיות במערכת התנועה של האדם. מטרת התואר השני היא להעמיק ולהרחיב את הידע המקצועי של הלומדים בו וכמו כן להקנות להם ידע מעשי וכלים אפקטיבים להצלחה בתחום.
כמה זמן לומדים?
משך הלימודים לתואר שני בפיזיותרפיה הינו בין שנתיים לשלוש שנים - תלוי במוסד הלימודים. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלולים מותאמים לאנשים עובדים שמעוניינים לא לוותר על עבודה במקביל לתואר וניתנת להם האפשרות לא לפגוע באיכות חייהם ובשכרם - גם במקביל ללימודים לתואר מבוקש זה.
תואר שני בפיזיותרפיה - תנאי קבלה
ברוב מוסדות הלימוד תנאי הקבלה יהיו: ממוצע לתואר ראשון בפיזיותרפיה של 80 לפחות. בחלק מהמקרים ידרשו מוסדות הלימוד ציון ממוצע גבוה יותר.
בחלק ממוסדות הלימוד ניתן למצוא מסלול לימודים שמותאם גם לבוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים, כל זאת בתנאי שהמועמד ישלים קורסי מבוא ובסיס בתחום.
בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד בתחום נדרשים המועמדים להוכיח נסיון מעשי רלוונטי, לפעמים גם יצטרכו המועמדים ללימודים לעבור ראיון קבלה אישי שיבחן את מידת התאמתם ללימודים.
בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד בתחום נדרשים המועמדים להוכיח נסיון מעשי רלוונטי, לפעמים גם יצטרכו המועמדים ללימודים לעבור ראיון קבלה אישי שיבחן את מידת התאמתם ללימודים.
מה לומדים?
מטרתו של התואר השני הוא להרחיב את הידע המעשי והמקצועי של הפיזיותרפיסטים, וכמובן לשפר משמעותית את הרמה המקצועית שלהם. הלימודים כוללים התמחויות במגוון של מסלולים כמו: נוירולוגיה ואורתופדיה. הלימודים כוללים נושאים כמו: שיקום נוירולוגי ואורתופדי, תפקודים של נפגעים פיזיים, שיקום ילדים ונוער ושיקום של מערכות תנועה. בנוסף, בין תכני הלימוד יילמדו הנושאים הבאים: ביומכניקה, בקרה מוטורית, שיקום פיזי, שיטות טיפול, שיטות להערכת מצב הנפגע ועוד.
איפה עובדים?
בוגרי שסיימו בהצלחה את המבחנים והמטלות לתואר שני בפיזיותרפיה ועמדו בכל תנאי התואר יוכלו להשתלב במגוון גדול של עבודות בעולם הטיפול, הייעוץ, ההדרכה – הן בבתי חולים ובמרפאות, והן במכוני השיקום ובתי האבות למיניהם. כמו כן, יוכלו להשתלב בתחומי ההדרכה או לחילופין במכוני מחקר ובמגוון של משרות הוראה. בנוסף, יכולים הבוגרים לעבוד כפיזיותרפיסטים עצמאיים בעלי קליניקה פרטית. חשוב להדגיש כי על מנת לעסוק בטיפול פיזיותרפי מעשי יהיה על המועמד לעבודה להיות בעל תואר ראשון בתחום. מי שאינו מחזיק בתואר ראשון רלוונטי יכול למצוא עצמו עובד בתחום המחקרי - אך לא כמטפל מן המניין.
כמה מרוויחים?
פיזיותרפיסט מתחיל צפוי להרוויח בשנים הראשונות לעבודתו סכומים שיעמדו על כ - 8,500 - 11,000 ש"ח חודשי. לאחר 3-5 שנות נסיון צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ - 11,000 - 13,000 ש"ח חודשי. בנוסף, לאחר כמה שנות נסיון ניתן לפתוח קליניקה באופן עצמאי. פיזיותרפיסט בעל קליניקה פרטית גובה בממוצע סכומים שנעים בין 300 - 700 ש"ח לטיפול - תלוי בתחום הספציפי בו בחר לט]ל ובשנות נסיונו וברקורד שלו.