072-3300504

תואר שני בקלינאות תקשורת

למרות שכדי לעסוק בקלינאות תקשורת הדרישה היא רק לתואר ראשון בתחום ואין דרישה רשמית להחזיק בתואר שני על מנת לעבוד כמטפל בפועל, חלק גדול מקלינאי התקשורת בישראל ניגשים ללימודי תואר שני וחלקם אף בוחרים לגשת לתואר שלישי, כי בסופו של דבר איכות המטפל והשכר שלו נקבעים באופן ישיר על סמך התעודות והידע האקדמי. בנוסף חשוב להבין שבכל העולם המערבי על מנת לעסוק בתחום קלינאות תקשורת נדרש מהמועמדים להיות בעלי תואר שני.
 
מטרת הלימודים לתואר זה הינם הכשרה מעשית של מטפלים בתחום, וכמו כן פיתוח יכולת החשיבה שלהם. בנוסף, תוכנית הלימודים מותאמת להכשרת חוקרים בתחום מדעי השמיעה השפה והדיבור, תוך הרחבה משמעותית של הידע התיאורטי והקליני שלהם. שינויים טכנולוגיים רבים שקרו בשנים האחרונות תרמו רבות לפיתוח של אמצעי תקשורת טיפוליים לאוכלוסיות שסובלות מליקויי דיבור ושמיעה. לדוגמא: תוכנות שמאפשרות לילדים ומבוגרים שמתקשים בתהליך הדיבור. 


תנאי קבלה

 
תנאי הקבלה ללימודים לתואר שני בקלינאות תקשורת כוללים ברוב המקרים את הדרישות הבאות: על המועמד להיות בעל תואר ראשון בתקשורת בממוצע של 80 ומעלה. בחלק ממוסדות הלימוד המציעים תואר שני בתחום יידרשו המועמדים לעבור ראיון קבלה אישי שבוחן את מידת התאמתם ללימודים בתחום, וכמו כן עליהם להציג המלצות אקדמיות ממוסד הלימודים בו למדו לתואר הראשון. בחלק ממוסדות הלימוד ניתן להתקבל ללימודים גם לבוגרים של תואר ראשון מתחומים אחרים - אבל חשוב להדגיש שכאלה שירצו להתקבל ללימודים יתקבלו בפועל רק למסלול המחקרי. חשוב להבין כי אם למועמד אין תואר ראשון בהפרעות בתקשורת הוא לא יכול לעבוד כקלינאי תקשורת מן המניין, אלא רק לעסוק בתחומי המחקר או ההדרכה בתחום.
 
כמה זמן לומדים?
 
ברוב מוסדות הלימוד משך הלימודים לתואר זה יהיו כשנתיים. בחלק מהמקרים יציעו מוסדות הלימוד מסלולים מותאמים לכאלה שרוצים לעבוד במקביל ללימודיהם. במקרה זה ייתכםן כי הלימודים יימשכו יותר משנתיים.
 
מה לומדים?
 
ברוב מוסדות הלימוד, לימודים לתואר השני בקלינאות תקשורת נוגעים בנושאים רבים מתחומי המדע כמו: רפואה, פסיכולוגיה, מדעי ההתנהגות, נוירולוגיה, גנטיקה, סטטיסטיקה ועוד, יחד עם זאת בתואר גם נלמדים נושאים מתחום החינוך והטיפול כמו: חינוך מיוחד, ריפוי בעיסוק, טיפול באמנות ועוד.
הלימודים מעניקים לסטודנטים את הידע המדעי יחד עם הידע החינוכי בכדי שיוכלו לאבחן ולטפל ביעילות ובמקצועיות בכל סוגיה. כמו כן, ניתן בלימודי התואר להתנסות באופן מעשי בשיטות אבחון וטיפול.
 
איפה עובדים?

רבים מהקלינאים בוחרים לגשת ללימודי תואר שני בקלינאות תקשורת מכיוון שהתואר משדרג את המעמד המקצועי שלהם, את השכר (במיוחד במגזר הציבורי), ואת אופציות התעסוקה שיעמדו בפניהם. בוגרי תואר שני בתחום זה יוכלו למצוא עבודה במגוון של משרות בכירות במערכות החינוך השונות, מערכת הבריאות, במוסדות חינוך מיוחד, בבתי חולים, בקליניקות פרטיות או ציבוריות, בעמותות, במרפאות, כעצמאים בעלי קליניקה ועוד ועוד. 

 

כמה מרוויחים?

קלינאי תקשורת בתחילת דרכם שסיימו את לימודי התואר השני בהצלחה צפויים להרוויח בשנים הראשונות שכר ממוצע שיעמוד על כ - 7,000- 9,000 ש"ח חודשי. כעבור כמה שנות נסיון וצבירת וותק ורקורד צפוי השכר לעלות משמעותית ולעמוד על כ - 9,500 - 17,000 ש"ח חודשי. בחלק מהמקרים ניתן להרקוויח סכומים משמעותיים הרבה יותר - תלוי מאוד במקום העבודה ובנסיונו של המטפל. בנוסף, חלק מקינאי התקשורת מעדיפים לפתוח קליניקה עצמאית משלהם. במקרה הזה השכר הינו שעתי. השכר הממוצע לטיפול של קלינאי תקשורת עומד על כ - 150 -350 ש"ח לשעת טיפול - תלוי מאוד בנסיונו ובשמו הטוב של המטפל.

מעניין אותך תואר שני בקלינאות תקשורת?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בקלינאות תקשורת בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד קלינאות תקשורת לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד