כאשר אנו מדברים על לימודי ביוטכנולוגיה צריך להבין שמדובר בתחום חדשני אשר רק הולך ומתפתח והדרישה אליו גדלה יותר ויותר. מדובר בתחום המאגד בתוכו את לימודי הביולוגיה בשילוב עם טכנולוגיה. ישנו ביקוש רב לבוגרי תואר ראשון בתחום וביקוש אף גדול יותר לבוגרי תואר שני בביוטכנולוגיה. המתעניינים בלימודי תואר שני בתחום צריכים לשים לב להבדל הקים בין שני מסלולי לימוד הקיימים היום. המסלול הראשון הוא תואר שני בביוטכנולוגיה. מטרתו של מסלול זה היא הכשרה רחבה ומקיפה יותר בעולם הביוטכנולוגיה ויצירת מומחים בתחום. המסלול הנוסף הוא תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה.
תנאי קבלה ומשך לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה
ברוב מוסדות הלימוד תדרשו להגיע עם תואר ראשון באחד מהתחומים הבאים" הנדסה, מדעי הטבע, חקלאות או כמובן ביוטכנולוגיה. בנוסף תתבקשו להציג ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות. ישנם מוסדות לימוד אשר יזמנו אתכם לראיון אישי, יבקשו מכם להציג המלצות ואף יזמנו אתכם למפגש קבוצתי. לגבי משך הלימודים צריך לבדוק מול מוסדות הלימוד השונים שכן כל מוסד פורס את הלימודים על פני תקופה שונה. לרוב מדובר במסלול של שנתיים. מוסדות לימוד רבים מציעים לימודי תואר השני במסלול בוקר או ערב וכל סטודנט יוכל לבחור את מה שמתאים לו. בעזרת זה סטודנטים רבים יוכלו לשלב את הלימודים עם חיי היום יום שלהם והעבודה.
מה לומדים במהלך תואר שני בביוטכנולוגיה?
מגוון מוסדות לימוד יתנו לכם את האפשרות ללימודים עם תזה או ללא תזה. התואר בשילוב התז יתאים לאנשים אשר מעוניינים לעסוק בתחום המחקרי או להמשיך ללימודי דוקטורט. תואר ללא תזה יכול להתאים לבעלי תואר ראשון בתחום אשר מעוניינים להעמיק את הידע שלהם או לעובדים בתחום אשר רוצים לשדרג את המעמד שלהם בעבודה. במהלך הלימודים תחשפו למגוון רחב של נושאים כמו: תאי בעלי חיים, חיידקים, תאי צמח, שימוש באורגניזם ליצירת מוצרי צריכה לשימוש בתחום המזון, הרפואה, החקלאות ועוד.
אפשרות תעסוקה לאחר סיום תואר שני בביוטכנולוגיה
בפני בוגרים עומדות מספר אפשרויות. האפשרות הראשונה היא שדרוג מעמדם במקום העבודה הקיים. התואר השני יכול להגדיל את שכרם ולקדם אותם בתפקיד. אפשרות שניה היא להשתלב בתחומים רבים כמו: תעשיית הביטכנולוגיה, תעשיית המזון, התעשייה הביוכימית, תעשיית החקלאות, אוניברסיטאות, מכוני מחקר והתעשייה הכימית. אפשרות נוספית היא להמשיך בלמודי הדוקטורט ולפלס את דרככם באקדמיה, גם אפשרות זו תעזור לכם לשפר את השכר ותגדיל את אפשרויות התעסוקה שלכם.
איפה ניתן ללמוד תואר שני בביוטכנולוגיה?
ישנם לא מעט מוסדות לימוד בהם תוכלו ללמוד תואר שני בביוטכנולוגיה, ביניהם:
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה
על מנת להתקבל למסלול תתבקשו להציג תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסה ביו רפואית, הנדסה כימית, כימיה, מדעי החיים או מדעי הרפואה. הלימודים משכים שנתיים במתכונת של יום באמצע שבוע בשעות אחה"צ + ימי שישי. העומדים בהצלחה יהיו זכאים לתואר שני בביוטכנולוגיה. מטרת התכנית היא להקנות כלים בשני נושאים מרכזיים: מחקר, ניסויים קליניים ופיתוח מוצרים בתעשייה הביוטכנולוגית.
המכללה האקדמית תל חי
על מנת להתקבל למסלול תתבקשו להיות בוגרי תואר ראשון במדעי הטבע והחיים ולהציג ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות למסלול ללא תזה ו-85 למסלול עם תזה. משך הלימודים משתנה לפי המסלול בו תבחרו - ללא תזה ימשך שנתיים אקדמיות ( 4 סמסטרים) ועם תזה ימשך שנתיים מלאות. בוגרי המסלול יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט בארץ או בעולם. כמו כן, יפתחו בפניהם אפשרויות תעסוקה בתפקידים בכירים בתעשיית המזון, בתעשיית התרופות, במעבדות מחקר ופיתוח ובמעבדות בתי חולים.