072-3300504

תואר שני בביוטכנולוגיה

כאשר אנו מדברים על לימודי ביוטכנולוגיה צריך להבין שמדובר בתחום חדשני אשר רק הולך ומתפתח והדרישה אליו גדלה יותר ויותר. מדובר בתחום המאגד בתוכו את לימודי הביולוגיה בשילוב עם טכנולוגיה. ישנו ביקוש רב לבוגרי תואר ראשון בתחום וביקוש אף גדול יותר לבוגרי תואר שני בביוטכנולוגיה. המתעניינים בלימודי תואר שני בתחום צריכים לשים לב להבדל הקים בין שני מסלולי לימוד הקיימים היום. המסלול הראשון הוא תואר שני בביוטכנולוגיה. מטרתו של מסלול זה היא הכשרה רחבה ומקיפה יותר בעולם הביוטכנולוגיה ויצירת מומחים בתחום. המסלול הנוסף הוא תואר שני בהנדסת ביוטכנולוגיה.
 
 
תנאי קבלה ומשך לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה
 
ברוב מוסדות הלימוד תדרשו להגיע עם תואר ראשון באחד מהתחומים הבאים" הנדסה, מדעי הטבע, חקלאות או כמובן ביוטכנולוגיה. בנוסף תתבקשו להציג ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות. ישנם מוסדות לימוד אשר יזמנו אתכם לראיון אישי, יבקשו מכם להציג המלצות ואף יזמנו אתכם למפגש קבוצתי. לגבי משך הלימודים צריך לבדוק מול מוסדות הלימוד השונים שכן כל מוסד פורס את הלימודים על פני תקופה שונה. לרוב מדובר במסלול של שנתיים. מוסדות לימוד רבים מציעים לימודי תואר השני במסלול בוקר או ערב וכל סטודנט יוכל לבחור את מה שמתאים לו. בעזרת זה סטודנטים רבים יוכלו לשלב את הלימודים עם חיי היום יום שלהם והעבודה.
 
 
מה לומדים במהלך תואר שני בביוטכנולוגיה?
 
מגוון מוסדות לימוד יתנו לכם את האפשרות ללימודים עם תזה או ללא תזה. התואר בשילוב התז יתאים לאנשים אשר מעוניינים לעסוק בתחום המחקרי או להמשיך ללימודי דוקטורט. תואר ללא תזה יכול להתאים לבעלי תואר ראשון בתחום אשר מעוניינים להעמיק את הידע שלהם או לעובדים בתחום אשר רוצים לשדרג את המעמד שלהם בעבודה. במהלך הלימודים תחשפו למגוון רחב של נושאים כמו: תאי בעלי חיים, חיידקים, תאי צמח, שימוש באורגניזם ליצירת מוצרי צריכה לשימוש בתחום המזון, הרפואה, החקלאות ועוד.
 
 
אפשרות תעסוקה לאחר סיום תואר שני בביוטכנולוגיה
 
בפני בוגרים עומדות מספר אפשרויות. האפשרות הראשונה היא שדרוג מעמדם במקום העבודה הקיים. התואר השני יכול להגדיל את שכרם ולקדם אותם בתפקיד. אפשרות שניה היא להשתלב בתחומים רבים כמו: תעשיית הביטכנולוגיה, תעשיית המזון, התעשייה הביוכימית, תעשיית החקלאות, אוניברסיטאות, מכוני מחקר והתעשייה הכימית. אפשרות נוספית היא להמשיך בלמודי הדוקטורט ולפלס את דרככם באקדמיה, גם אפשרות זו תעזור לכם לשפר את השכר ותגדיל את אפשרויות התעסוקה שלכם.
 
 
איפה ניתן ללמוד תואר שני בביוטכנולוגיה?
 
ישנם לא מעט מוסדות לימוד בהם תוכלו ללמוד תואר שני בביוטכנולוגיה, ביניהם:
 
המכללה האקדמית להנדסה אורט בראודה 
על מנת להתקבל למסלול תתבקשו להציג תואר ראשון בהנדסת ביוטכנולוגיה, הנדסה ביו רפואית, הנדסה כימית, כימיה, מדעי החיים או מדעי הרפואה. הלימודים משכים שנתיים במתכונת של יום באמצע שבוע בשעות אחה"צ + ימי שישי. העומדים בהצלחה יהיו זכאים לתואר שני בביוטכנולוגיה. מטרת התכנית היא להקנות כלים בשני נושאים מרכזיים: מחקר, ניסויים קליניים ופיתוח מוצרים בתעשייה הביוטכנולוגית.
 
המכללה האקדמית תל חי
על מנת להתקבל למסלול תתבקשו להיות בוגרי תואר ראשון במדעי הטבע והחיים ולהציג ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות למסלול ללא תזה ו-85 למסלול עם תזה. משך הלימודים משתנה לפי המסלול בו תבחרו - ללא תזה ימשך שנתיים אקדמיות ( 4 סמסטרים) ועם תזה ימשך שנתיים מלאות. בוגרי המסלול יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט בארץ או בעולם. כמו כן, יפתחו בפניהם אפשרויות תעסוקה בתפקידים בכירים בתעשיית המזון, בתעשיית התרופות, במעבדות מחקר ופיתוח ובמעבדות בתי חולים.
מעניין אותך תואר שני בביוטכנולוגיה?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בביוטכנולוגיה בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד ביוטכנולוגיה לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד