072-3300504

תואר שני בסיעוד

מערכת הבריאות בישראל זקוקה נואשות לאנשים מקצועיים שיוכלו לנהל ולהוביל אותה, לשפר את התהליכים ולעזור להתאים את המערכת לאתגרים הרבים שקיימים בעידן החדש. תכנית הלימודים לתואר שני בסיעוד שמה לה למטרה לפתח לתלמידיה מנהיגות ניהולית ומקצועית תחום הסיעוד ובמערכות הבריאות באופן כללי.
 
כל התחום של סיעוד הפך להיות בשנים האחרונות סופר מבוקש ללימודים.  עד לפני כמה שנים לא כל האחים והאחיות היו בעלי תואר ראשון – לעומת זאת כיום הסמכה של אחים ואחיות חדשים ניתנת בעיקר לכאלה שיש להם תואר ראשון בתחום, ורבים מעובדי הסיעוד בוחרים להשלים לימודים לתואר שני. לימודי תואר שני בסיעוד הכרחיים עבור הכשרת צוות סיעודי מקצועי ומיומן, שימלא תפקיד רבים וחיוניים בתחום. המטרה של הלימודים לתואר שני בסיעוד היא להכשיר אנשי מקצוע מקצועיים שישתלבו במגוון של תפקידים בתחום הסיעוד. 
 
תואר שני בסיעוד - תנאי קבלה
 
כמו בכל מקצוע, גם בתחום הסיעוד יידרשו המועמדים להגיע למוסד הלימודים בו הם רוצים ללמוד תואר שני כשהם אוחזים בידע רב וסיום בהצלחה של לימודים לתואר הראשון בממוצע של 80 ומעלה. כאלה שפונים ללימודים של תואר שני בסיעוד לא חייבים להיות בוגרי תואר ראשון בסיעוד דווקא, אבל עליהם להיות מוסמכים באופן רשמי כאחים או אחיות סיעודיים. למרות הנאמר לגבי תנאי הקבלה שמציבים מוסדות הלימוד, בחלק מהמקרים ניתן להתקבל ללימודים אלה גם אם לא עומדים בכל התנאים ולהגיש בקשות מיוחדת לקבלה ללימודים.
 
כמה זמן לומדים?
 
ברוב מוסדות הלימוד משך הלימודים לתואר שני בסיעוד הינו כשנתיים. בחלק מהמקרים יציעו מוסדות הלימוד מסלולים מותאמים לכאלה שרוצים לשלב עבודה ולהמשיך בשגרת חייהם במקביל ללימודים. במקרה זה סביר להניח שמשך הלימודים יהיה ארוך יותר משנתיים.
 
מה לומדים?
 
הלימודים לתואר שני בסיעוד יעניקו לבוגרים את הידע העדכני ביותר ואת כל המיומנויות הנדרשות לעבודה בתחום. הסטודנטים ללימודים לתואר זה יהנו מהכשרה עיונית ותיאורטית מקיפה ומעמיקה וכמו כן מהכשרה מעשית. בחלק ממוסדות הלימוד יציעו לסטודנטים את האופציה לבחור תחום התמחות ספציפי ולהתמקצע בתתי התחומים שהכי מעניינים אותם. ברוב המקרים מסלולי הלימוד המבוקשים ביותר בתחום יהיו - התמחות במינהל בסיעוד והתמחות קלינית.
 
ברוב המקרים לימודי סיעוד לתואר שני יכללו את נושאי הלימוד הבאים: אפידמיולוגיה וביוסטטיסטיקה, כלכלת בריאות, פסיכולוגיה, אבחון כאב, ליווי החולה ובני משפחתו, רפואת נשים, התמודדות עם מצבי משבר, סטטיסטיקה ושיטות שונות של מחקר, ניתוח מחקרים בתחום הסיעוד, אתיקה, מדיניות בריאות וסיעוד, איכות הטיפול הסיעודי, בטחון המטופל, ניהול ומנהיגות בתחום הסיעוד ועוד ועוד.
 
איפה עובדים?
 
בוגרי הלימודים לתואר שני בסיעוד שסיימו בהצלחה את לימודיהם ועמדו בכל דרישות התואר יוכלו לאייש תפקידים בכירים וניהוליים בתחום הסיעוד, כמו למשל תפקידים של אחראי מחלקת סיעוד או אח ראשי. בנוסף, יוכלו בוגרי התואר להדריך חולים ובני משפחותיהם בצורה מקצועית, או לחילופין להדריך סטודנטים, קולגות ו/או לנהל מחקרים שיעזרו משמעותית בשיפור העבודה הסיעודית בבתי החולים השונים. בנוסף, בוגרי הלימודים לתואר שני בסיעוד יוכלו גם לעבוד כמורים בבתי הספר לסיעוד הפזורים ברחבי הארץ. בנוסף, בוגרי הלימודים לתואר שני בסיעוד שסיימו בהצלחה מסלול עם תזה יוכלו לעסוק בתחום המחקר וההוראה במוסדות הלימוד השונים ברחבי הארץ.
 
כמה מרוויחים?
 
מטפל סיעודי שסיים את לימודיו צפוי להרוויח בשנים הראשונות סכומים שנעים על כ - 8,000 - 9,500 ש"ח חודשי. כעבור כמה שנים של נסיון ועם צבירת ותק ונסיון צפוי השכר לעלות משמעותית ולעמוד על כ - 10,000 - 12,500 ש"ח חודשי. 


מעניין אותך תואר שני בסיעוד?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בסיעוד בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד סיעוד לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד