072-3300504

תואר שני במדעי החברה והרוח

לימודי תואר במדעי הרוח והחברה תורמים רבות לחברה בכלל ולאדם הלומד בפרט. תואר ראשון בתחום עוזר לנו לפתח את החשיבה, מרחיב את הידע ובעצם כל אלה יחד מעצבים את החברה בה אנו חיים כיום. מדובר בתחומים שהם הבסיס ממנו צומחים וגדלים מנהיגים חברתיים. העולם בו אנו חיים משתנה כל הזמן ומושפע מהמון גורמים כמו למשל התפתחות הטכנולוגיה אשר משפיעה על תרבויות שונות בחברה ועל אופן התקשורת בין בני אדם. מדעי הרוח והחברה עוזרים לנו להבין את אותם השינויים. למרות שכבר למעלה מעשור אנו רואים פחות התעניינות בחוג ומנגד עלייה בהתעניינות בתחומי לימוד אחרים, רבים מאנשי האקדמיה מדגישים את חשיבות התחום ואת תרומתו להתפתחות החברה.


אוניברסיטאות ומכללות רבות התחילו להשקיע במסלול זה מהסיבה שהבינו את החשיבות הרבה ולפי כך אנו עדים לתופעה בה חברות גדולות במשק מחפשות בוגרי תואר שני בתחום ומעסיקות אותם במשרות ניהול בכירות. 
 

מה בעצם לומדים בתואר שני במדעי הרוח והחברה ?

תואר שני במדעי הרוח והחברה הוא תכנית אקדמית מתקדמת המקנה לסטודנטים הבנה מקיפה של העולם הסובב אותם. הוא מתמקד בתחומים העיקריים של סוציולוגיה, אנתרופולוגיה, פסיכולוגיה ופוליטיקה. במסגרת התואר ישנם קורסים במגוון נושאים כמו: לימודי יהדות, היסטוריה, פילוסופיה, קרימינולוגיה, פסיכולוגיה, יחסים בינלאומיים, כלכלה, תקשורת, מדעי המדינה, ארכיאולוגיה, בלשנות, מנהל עסקים, חינוך ועוד.  באמצעות תוכנית זו, הסטודנטים צוברים ידע ומיומנויות כדי להפוך לאנשי מקצוע מצליחים בתחומים רבים ושונים כגון מדיניות ציבורית, מחקר, חינוך ועבודה סוציאלית. התלמידים יצברו גם ניסיון בעולם האמיתי באמצעות התמחות או הזדמנויות מחקר בשטח. עם תואר שני במדעי החברה תהיו מצוידים היטב להמשיך בקריירה בכל מגזר הקשור לחקר אנשים וחברה.

 

תנאי הקבלה ומשך הלימודים של תואר שני במדעי הרוח והחברה

 
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים אך לרוב תדרשו להציג ממוצע ציונים של 80 לכל הפחות בתואר הראשון. ישנם מוסדות לימוד אשר יסתפקו בתנאי זה וישנם כאלה שיבקשו מכם לעבור ראיון אישי, הצגת פטור מאנגלית או מעבר ועדת קבלה. כאשר נתייחס למשך הלימודים נוכל לראות שמדובר במסלול אשר זהה למסלולי תואר שני אחרים ועל כן הלימודים ימשכו כשנתיים. תלמידים אשר יבחרו במסלול עם תזה יוכלו להאריך את הלימודים בעוד שנה לצורך כתיבה התזה. 
 

אפשרויות תעסוקה עם תואר שני במדעי הרוח והחברה

במידה ואתם כבר נמצאים במקום עבודה מסודר לרוב לימודי התואר השני יביאו לשדרוג משמעותי בשכר. הבוגרים אשר יפנו לחפש עבודה בסיום הלימודים יוכלו להשתלב במגוון משרות ניהול בעיקר או להשתלב במשרות הקשורות לתחום ההתמחות אותו בחרו ללמוד. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים אשר למדו במסלול המחקרי היא להמשיך ללימודי דוקטורט אשר בסיומם יוכלו להשתלב בתפקידי הוראה באקדמיה בארץ ובעולם.


התמחויות בתואר שני במדעי הרוח והחברה

תואר שני במדעי הרוח והחברה והרוח מציע מגוון רחב של התמחויות ומסלולי לימוד מתקדמים. ההתמחויות האפשריות עשויות להיות שונות בהתאם לאוניברסיטה ולמידע הרלוונטי למסלול הלימודים. 

התמחויות נפוצות בתואר שני במדעי החברה והרוח:

תקשורת ומדיה: התמחות זו עוסקת בתפקיד והשפעת התקשורת והמדיה על החברה והתרבות. הסטודנטים במסלול זה ילמדו איך לקרוא ולנתח מגמות בתחום התקשורת והמדיה, ולהשתמש בכלי דיגיטליים ובמתודות מחקר כדי לחקור את השפעתן על הציבור.

פילוסופיה: התמחות זו עוסקת בתפקיד הפילוסופיה בחברה והתרבות ובתהליכי המחשבה המתרחשים בה. הסטודנטים במסלול זה ילמדו על התורה הפילוסופית, את הספרות הפילוסופית החשובה ואת התיאוריות הפילוסופיות המובילות של המאה ה-20 וה-21.

חינוך: התמחות זו עוסקת בחינוך ובמערכות החינוך המודרניות. הסטודנטים במסלול זה ילמדו איך לפתח מתודות חינוכיות מתקדמות, לפתח וליישם תכניות להעשרת הלימודים ופיתוח יכולות למידה לתלמידים ולמבוגרים. מדעי הפסיכולוגיה: התמחות זו מתמקדת במחקר הנפש ובחקר התהליכים המובילים אל מצבי רגש והתנהגות. הסטודנטים במסלול זה ילמדו על תהליכי הלמידה והלמידה החברתית, על תהליכי חשיבה והחלטה ועל מנגנוני התנהגות.

מדעי הפסיכולוגיה: התמחות זו מתמקדת במחקר הנפש ובחקר התהליכים המובילים אל מצבי רגש והתנהגות. הסטודנטים במסלול זה ילמדו על תהליכי הלמידה והלמידה החברתית, על תהליכי חשיבה והחלטה ועל מנגנוני התנהגות.

אלה הן רק כמה דוגמאות להתמחויות בתואר שני במדעי הרוח והחברה. ישנם עוד מגוון רחב של התמחויות ומסלולי לימוד מתקדמים בתחומים שונים כגון היסטוריה, ספרות, אנתרופולוגיה, ועוד. הבחירה בהתמחות נכונה יכולה להעניק לסטודנטים כלים וידע מתקדם שיוכלו להשתמש בהם בעתיד בקריירה שלהם.

 

איפה ניתן ללמוד תואר שני במדעי הרוח והחברה?

ישנם מגוון מוסדות לימוד בישראל המציעים לימודי תואר שני במדעי הרוח והחברה, בינהם: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, אוניברסיטת בר אילן, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, אוניברסיטת אריאל בשומרון, האוניברסיטה הפתוחה, המכללה האקדמית תל אביב יפו, המכללה למנהל, הקריה האקדמית אונו, המכללה האקדמית נתניה, המרכז האקדמי רופין, המכללה האקדמית תל חי.

מעניין אותך תואר שני במדעי החברה והרוח?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני ברב תחומי, מדעי הרוח והחברה בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד רב תחומי, מדעי הרוח והחברה לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד