לימודי תואר שני בהנדסה רפואית

הנדסה רפואית משלבת בין עולמות ההנדסה והרפואה, והיא תחום דינמי ומתפתח, המתמקד בפיתוח טכנולוגיות חדשניות לאבחון, טיפול ושיקום רפואי. מהנדסים רפואיים עוסקים במגוון רחב של נושאים, החל מפיתוח מכשור רפואי מתקדם ועד לתכנון שתלים ופרוטזות מתוחכמות. תחום ההנדסה הרפואית משלב ידע ממגוון תחומים כמו הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, מדעי המחשב, כימיה וביולוגיה. זהו תחום המצוי בחזית הטכנולוגיה הרפואית, ומהווה גורם מפתח בשיפור איכות הטיפול הרפואי ואיכות החיים של מטופלים ברחבי העולם.

 לימודי תואר שני בהנדסה רפואית מעמיקים את הידע והמיומנויות שנרכשו בתואר הראשון, כאשר התכנית כוללת קורסים מתקדמים בנושאים כמו ביומכניקה, עיבוד אותות רפואיים, הדמיה רפואית, ביו-חומרים ועוד. בנוסף, הסטודנטים מתנסים במחקר מתקדם ובפרויקטים מעשיים, המכינים אותם לקריירה בתעשייה או באקדמיה.

מעניין אותך לימודי תואר שני בהנדסה רפואית?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!

מוסדות לימוד הנדסה רפואית לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
אונליין
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
הכלים של יורם לבחירת תואר
הישארו מעודכנים בכל הימים
הפתוחים הקרובים
לכל הימים הפתוחים
הישארו מעודכנים בכל
הימים הפתוחים הקרובים
לכל ימים פתוחים

למי מתאימים לימודי תואר שני בהנדסה רפואית


הנדסה רפואית משלבת בין עולמות ההנדסה והרפואה, והיא תחום דינמי ומתפתח, המתמקד בפיתוח טכנולוגיות חדשניות לאבחון, טיפול ושיקום רפואי. מהנדסים רפואיים עוסקים במגוון רחב של נושאים, החל מפיתוח מכשור רפואי מתקדם ועד לתכנון שתלים ופרוטזות מתוחכמות. תחום ההנדסה הרפואית משלב ידע ממגוון תחומים כמו הנדסת חשמל, הנדסת מכונות, מדעי המחשב, כימיה וביולוגיה. זהו תחום המצוי בחזית הטכנולוגיה הרפואית, ומהווה גורם מפתח בשיפור איכות הטיפול הרפואי ואיכות החיים של מטופלים ברחבי העולם.

תנאי קבלה


תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בהנדסה רפואית משתנים בין מוסדות הלימוד, אך בדרך כלל כוללים את הדרישות הבאות: תואר ראשון בהנדסה או במדעים מדויקים ממוסד מוכר להשכלה גבוהה, עם ממוצע ציונים של 80 לפחות. חלק מהמוסדות עשויים לדרוש ציון גבוה יותר. יחד עם זאת, מועמדים בעלי תואר ראשון בתחומים אחרים, כמו מדעי החיים או רפואה, עשויים להתקבל בכפוף להשלמת קורסי יסוד בהנדסה. היקף קורסי ההשלמה נקבע על ידי ועדת הקבלה של כל מוסד, בהתאם לרקע האקדמי של המועמד. ידע באנגלית ברמה גבוהה הוא גם דרישה נפוצה, שכן רבים מחומרי הלימוד והמחקר בתחום הם באנגלית.

כמה זמן נמשכים הלימודים 


משך הלימודים לתואר שני בהנדסה רפואית משתנה בין מסלולי הלימוד השונים ובין המוסדות האקדמיים. ככלל, מסלול לימודים מלא עם תזה נמשך בין שנתיים לשלוש שנים, כאשר המסלול ללא תזה עשוי להיות קצר יותר, ולהימשך כשנתיים. בשנה הראשונה, מתמקדים הסטודנטים בדרך כלל בקורסי חובה ובחירה, הכוללים לימודים תיאורטיים ומעבדות. בשנה השנייה, במסלול עם תזה, הסטודנטים מתחילים לעבוד על פרויקט המחקר שלהם, תוך המשך לקיחת קורסים. במסלול ללא תזה, השנה השנייה כוללת בדרך כלל פרויקט גמר ויותר קורסי בחירה.

חשוב לציין כי ישנם מסלולים גמישים המאפשרים ללמוד במקביל לעבודה במשרה חלקית, כאשר במקרה זה, משך הלימודים עשוי להתארך לארבע שנים או יותר, בהתאם לקצב הלימודים של הסטודנט.

היכן לומדים


ניתן ללמוד כיום תואר שני בהנדסה רפואית במספר מוסדות אקדמיים מובילים וליהנות מרמה לימודית גבוהה. הטכניון בחיפה מציע תוכנית מקיפה המשלבת למידה מרחוק, מה שמאפשר גמישות רבה לסטודנטים עובדים. התוכנית מתמקדת בנושאים כמו הדמיה רפואית, ביומכניקה ועיבוד אותות רפואיים. אוניברסיטת תל אביב מציעה תוכנית לתואר שני עם אפשרות לבחור בין מסלול עם תזה או ללא תזה, כאשר תחומי המחקר כוללים ביו-חומרים, ביולוגיה סינטטית ואלגוריתמיקה רפואית. באוניברסיטת בן-גוריון בבאר שבע, הסטודנטים יכולים להשתתף במחקרים מתקדמים ולקבל מלגות ופרסים, ובנוסף, גם המכללה האקדמית להנדסה אפקה בתל אביב מציעה תוכנית ייחודית המתמקדת בשני תחומים מבוקשים: מכניקה של מערכות פיזיולוגיות ורפואה דיגיטלית. תוכנית זו מכשירה את הסטודנטים להתמודד עם האתגרים העכשוויים בתחום ההנדסה הרפואית.

כמה עולים הלימודים 


עלות הלימודים לתואר שני בהנדסה רפואית משתנה בין המוסדות השונים ותלויה גם במסלול הלימודים (עם תזה או ללא תזה). באופן כללי, שכר הלימוד השנתי נע בין 13,000 ל-20,000 ₪, כאשר התואר המלא עשוי לעלות בין 26,000 ל-60,000 ₪, תלוי במשך הלימודים ובמוסד הנבחר. יחד עם זאת, ישנן אפשרויות מימון שונות. סטודנטים מצטיינים עשויים לזכות במלגות מטעם המוסד האקדמי או מגופים חיצוניים, ובנוסף, חלק מהסטודנטים משתלבים כעוזרי מחקר או הוראה, מה שמאפשר להם לקבל מלגת קיום ולעתים אף פטור משכר לימוד. לסטודנטים העובדים במקביל ללימודים, ישנן לעתים אפשרויות למימון חלקי של הלימודים על ידי המעסיק, במיוחד אם הלימודים רלוונטיים לתפקידם. כדאי לבדוק אפשרויות אלו מול המעסיק ומול מדור שכר הלימוד במוסד הלימודים.

אפשרויות תעסוקה לבוגרי הלימודים


בוגרי תואר שני בהנדסה יכולים להשתלב, בתום הלימודים, במגוון רחב של אפשרויות תעסוקה. רבים משתלבים בחברות סטארט אפ בתעשייה הביו-רפואית, שם הם מפתחים מכשור רפואי חדשני, תרופות או טכנולוגיות רפואיות אחרות. אחרים מוצאים את מקומם בחברות גדולות יותר בתחום הביוטק וההייטק, בתפקידי פיתוח, מחקר, בקרת איכות או שיווק של מוצרים רפואיים. בוגרים המעוניינים בקריירה אקדמית יכולים להמשיך לתואר שלישי ולהשתלב במחקר במוסדות אקדמיים או במכוני מחקר. ישנם גם בוגרים המשתלבים בבתי חולים ומרכזים רפואיים, שם הם עוסקים בפיתוח ותחזוקה של מערכות רפואיות מתקדמות.

מבחינת שכר, מהנדסים רפואיים בעלי תואר שני נהנים בדרך כלל משכר גבוה יחסית. מהנדסים מנוסים יכולים להגיע לשכר של 12,000 עד 19,000 ₪ בחודש, כאשר בעלי תפקידים בכירים, כמו מנהלי פרויקטים, עשויים להרוויח בין 18,000 ל-25,000 ₪ בחודש ואף יותר. השכר משתנה בהתאם לסוג הארגון, כאשר תעשיות ההייטק והביוטק נוטות להציע את השכר הגבוה ביותר בתחום.

אנחנו ניתן לך את כל המידע שיחסוך לך הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד