לימודי תואר שני בהנדסת מכונות מאפשרים לסטודנטים הלומדים לתואר לעבור התמחות באחד מתחומי ההנדסה הנחשבים והמבוקשים ביותר בעולם של הנדסת המכונות כמו למשל: תחום הרובוטיקה והמכטרוניקה, תחום המיקרו מערכות תחום הננו-אופטיקה ועוד ועוד, כך שמדובר גם בהנאה מהלימודים בתחומים המעניינים ביותר והמבוקשים ביותר וגם לקבל התמחות מעשית ורצינית בתחום מבוקש מאוד.
כמו שכבר ידוע, תחום המכונות והטכנולוגיה נמצא בתנופה מתמדת בשנים האחרונות ולפעמים אפילו מחליף יד אדם, וקשה מאוד לדמיין את החיים המודרניים בלי המכונות - אם זה בתחום התחבורה, בתחומי הרפואה, בתחומי התעשיה השונים, ואפילו בתחומי הבידור. לאור כל הנאמר, ברור מאליו שהדרישה למהנדסי מכונות איכותיים ומקצועיים, שיוכלו להוביל תהליכים של תכנון ופיתוח טכנולוגי, וכן הלאה.
תנאי קבלה לתואר שני בהנדסת מכונות
על מנת להתקבל ללימודים לתואר שני בהנדסת מכונות, על המועמדים להיות בוגרים של תואר ראשון בהנדסת מכונות, או לחילופין בוגרי תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה האחרים ותחומים חופפים רלוונטיים אחרים כמו לדוגמא: פיזיקה, מדעי המחשב, מתמטיקה וכו', בממוצע של 80 ומעלה. חשוב להדגיש כי בחלק ממוסדות הלימוד יידרשו המועמדים לתואר השני לעמוד בממצע ציונים גבוה יותר. במידה ומדובר בבוגרי תואר ראשון שלא מתחום הנדסת המכונות ייתכן כי יהיה עליהם להשלים מספר קורסים בסיסיים, על מנת שיוכלו להתקבל ללימודי התואר השני בתחום. בנוסף, בחלק ממוסדות הלימוד יידרשו המועמדים להציג המלצות מהמוסד האקדמי הקודם בו למדו ובנוסף, לפעמים יידרשו לעבור ראיון קבלה אישי שבוחן את מידת התאמתם לתחום הלימודים.
כמה זמן לומדים?
משך הלימודים לתואר שני בהנדסת מכונות נע בין שנתיים לארבע שנות לימוד אקדמיות - תלוי האם הסטודנט יבחר ללמוד ימים מלאים או שיעדיף לעבוד תוך כדי הלימודים וללמוד בפועל רק בשעות הערב/ימי שישי וכדו'.
מה לומדים בתואר שני בהנדסת מכונות?
הלימודים לתואר שני בהנדסת מכונות מציעים מגוון גדול מאוד של מסלולי התמחות שמאפשרים לסטודנטים לבחור את התחום בו ירצו להתמקצע, בדומה ללימודי הנדסאי מכונות. בין תחומי בתחום ניתן למצוא את התחומים הבאים: תחום המכטרוניקה, מיקרו מערכות, תחום הרובוטיקה,תחומי ההנדסה האופטית, הנדסת סביבה וביו הנדסה, בקרה ואוטומציה, מערכות ייצור, ועוד מגוון גדול של התמחויות ותתי התמחויות.
חשוב להדגיש שאמנם נושאי הלימודים משתנים בהתאם לתחומים בהם יבחר המועמד ללימודים, אבל הלימודים בכל ההתמחויות כוללים מעבר לפן העיוני והתיאורטי גם שלל של התנסויות מעשיות במעבדות משוכללות ומצוידות במיטב המכונות והטכנולוגיה.
מה עושים עם תואר שני בהנדסת מכונות?
בוגרי הלימודים לתואר שני בהנדסת מכונות שסיימו בהצלחה את לימודיהם ועמדו בכל תנאי התואר, יהיו מאוד מבוקשים בתחום מתפתח זה. שוק העבוד הצמא לאנשים מקצועיים ובעלי ידע ולכן יהיה קל יחסית למצוא מקום עבודה בתום הלימודים. הבוגרים יוכלו להשתלב במגוון גדול של תפקידים מרוויחים ומעניינים בתעשיות השונות - הכל כמובן בהתאם להתמחויות בהם בחרו במהלך הלימודים לתואר. בוגרי התואר יכולים להשתלב בעבודות בתעשיות ההיי-טק השונות, בתחומי הביוטכנולוגיה, בתחום תעשיית המזון ועוד ועוד.
כמה מרוויחים?
מהנדסי מכונות בוגרי תואר שני בתחום ירוויחו בשנים הראשונות לעבודתם סכומים יפים מאוד שצפויים לעמוד על כ- 15,000 - 12,000 ש"ח חודשי. כעבור שלוש שנות נסיון ועם צבירת ידע ורקורד בתחום צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ - 15,000 - 20,000 ש"ח חודשי. לאחר חמש שנות נסיון ועם צבירת ותק במקום עבודתם צפוי השכר לעלות ולעמוד על סכומים משמעותיים שיעמדו על כ - 25,000 - 35,000 ש"ח חודשי - תלוי בסוג העבודה, תחום ההתמחות ועוד מספר של משתנים.