תואר שני בניהול מערכות מידע

מטרת הלימודים לתואר שני בניהול מערכות מידע היא להכשיר הלכה למעשה אנשי מקצוע שיעסקו בתחומי המחקר והתכנון, או בתחומי הפיתוח והניהול במערכות מידע. בשנים האחרונות כל התחום כולו נמצא בעליה משמעותית ולכן הביקוש הולך וגובר. לאור העליה המתמדת ישנה דרישה גבוהה למומחים מקצועיים בתחום. הלימודים לתואר שני, מיועדים לבוגרי תואר ראשון בהנדסה, מקצועות המחשב, או מדעים מדויקים. הלימודים יכולים להתקיים במסלול הכולל עבודת תזה, או במסלול ללא מחקר בו אין צורך בתזה. שימו לב: על מנת להמשיך את הלימודים אל עבר לימודי דוקטורט חובה לעשות מסלול מחקרי הכולל תזה.
בשונה מהלימודים לתואר ראשון במערכות מידע שמתרכזים באופן פעולת המערכות ודרכי השימוש, התואר השני מתמקד בעיקר במחקר ופיתוח, ובתכנון וניהול של המערכות.
מעניין אותך תואר שני בניהול מערכות מידע?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!

מוסדות לימוד מערכות מידע לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
אונליין
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
השאר/י פרטים
לייעוץ לימודים חינם!
הכלים של יורם לבחירת תואר
הישארו מעודכנים בכל הימים
הפתוחים הקרובים
לכל הימים הפתוחים
הישארו מעודכנים בכל
הימים הפתוחים הקרובים
לכל ימים פתוחים

תנאי קבלה לתואר שני בניהול מערכות מידע


ברוב מוסדות הלימוד בתחום זה נדרשים המועמדים לתואר שני בניהול מערכות מידע להיות בעלי תואר ראשון במקצועות ההנדסה השונים, או לחילופין במנהל עסקים או במדעי הטבע והמחשב בממוצע ציונים של בין 80 ל - 85 ומעלה, ובנוסף הם מתבקשים לעבור ראיון אישי לצורך בדיקת התאמתם למקצוע זה.

מה לומדים?


ברוב המקרים הלימודים לתואר שני בניהול מערכות מידע כוללים בין היתר את הנושאים והתכנים הבאים: הגישה המחקרית בניהול של מערכות מידע, סטטיסטיקה למתקדמים, שיטות המחקר השונות במערכות מידע, לוגיקה ומפרטים פורמליים, כתיבה מדעית באנגלית עסקית, ניתוח של דרישות, בינה מלאכותית ובינה עסקית, ניהול ושימוש במערכות מידע רפואיות, הנדסת תוכנה, אחזור מידע, שיטות מתקדמות בתחום התכנות, ניהול ידע, ניהול תהליכים עסקיים בחברות וארגונים, ועוד מגוון נרחב של נושאי לימוד רבים ומרתקים.

כמה זמן לומדים?


ברוב מוסדות הלימוד הלימודים לתואר שני בניהול מערכות מידע נמשכים כשנתיים. - הכל נקבע בהתאם למסלול התואר הספציפי והמוסד בו בחר הסטודנט להעביר את לימודיו. לימודים בתחום מערכות המידע, הנלמדים כחלק מלימודים של הנדסה, נקראים לימודי הנדסת מידע, ובמקרה זה הם נמשכים ארבע שנים שבסופם יקבלו הבוגרים תואר מהנדס.

איפה עובדים?


הבוגרים של הלימודים לתואר שני בניהול מערכות מידע שסיימו בהצלחה את לימודיהם ועמדו בכל דרישות התואר יכולים להשתלב במגוון רחב של עבודות בתחום ההייטק או בתעשיות אחרות, בארגונים ממשלתיים, בארגונים ציבוריים ופרטיים, וכמו כן יכולים לבחור ללכת לתחום ההוראה והמחקר בתחום. הביקוש בשוק למנהלי מערכות מידע נמצא בעלייה מתמדת בשנים האחרונות – כך שסביר להניח  שבוגרי התואר השני בניהול מערכות מידע יצליחו להשתלב במהירות ובקלות יחסית בעבודה רווחית מאוד בתחום זה.

כמה מרוויחים?


גובה השכר של מנהלי מערכות מידע מושפע בדרך כלל מכמה גורמים שונים כמו: האם העבודה היא בחברה קטנה,בינונית או גדולה, האם מדובר על עבודה במגזר הציבורי או במגזר הפרטי, וכמובן מה מספר שנות הוותק שיש להם בתפקיד זה או בתפקידים דומים בתחום. לרוב במגזר העסקי הפרטי השכר צפוי להיות להיות גבוה יותר מבמגזר הציבורי והממשלתי.

מנהל מערכות מידע מתחיל צפוי להרוויח בששנים הראשונות שכר ממוצע של כ - 15,000 - 18,000 ש"ח חודשי. כעבור כמה שנים של נסיון צפוי השכר לעלות משמעותית ולעמוד על כ - 20,000 - 25,000 ש"ח חודשי.

אנחנו ניתן לך את כל המידע שיחסוך לך הרבה זמן וכסף!
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד