072-3300504

תואר שני בהנדסה

עולם ההייטק והטכנולוגיה נמצא בהתפתחות מתמדת ועל כן אנו עדים לביקוש הולך וגדל למהנדסים. מרבית אפשרויות התעסוקה בתחום דורשים מהמועמדים לתפקיד להיות בעלי תואר ראשון בהנדסה אך ככל שהתפקידים נחשקים יותר ניתן לראות מגמה בה המעסיקים דורשים מהמועמדים לתפקיד להיות בעלי תואר שני בהנדסה. כאשר נסתכל על לימודי תואר שני בהנדסה, נראה כי הפונים ללימודים לא בהכרח מעוניינים בקבלת תפקיד או אפילו מעוניינים להגיש מועמדות. רבים מהנרשמים לתואר השני שואפים להשתלב באקדמיה בתור מרצים או חוקרים. על כן, תואר שני במגוון תחומי ההנדסה והמחקר יוכלו להכניס ולשלב אתכם באקדמיה.

תנאי הקבלה לתואר שני בהנדסה

 
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים, אך לרוב תדרשו להיות בעלי תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה, ממוצע ציונים בתואר שעומד על 80 לכל הפחות. בוגרי תואר ראשון שלא מעולם ההנדסה, כמו בעלי תואר ראשון בפיזיקה או בכימיה, יידרשו להשלמת קורסים על מנת להתחיל בלימודים. ישנם מוסדות לימוד אשר בנוסף ידרשו מכם להגיע לראיון קבלה עם ראש החוג, דבר שיעזור בהחלטה לגבי התאמתכם.
 

כמה זמן נמשכים הלימודים?

 
לימודי תואר שני בהנדסה נמשכים לרוב שנתיים. מי שבוחר במסלול מחקרי יעבוד על התזה שלו במקביל ויוכל להגיש אותה עד ליום השנה השלישית מיום תחילת הלימודים. ישנם מוסדות לימוד אשר מציעים את מסלולי ההנדסה במתכונת של לימודי ערב, דבר המאפשר לאנשים שעסוקים או עובדים במהלך היום לשלב את הלימודים עם חיי היום יום שלהם. הבוגרים אשר יסיימו בהצלחה את הלימודים ויעמדו בכלל הדרישות יקבלו תעודת תואר שני - מוסמך בהנדסה בהתאם למסלול אותו למדו (הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל, הנדסת בניין-אזרחית, הנדסת תעשיה וניהול וכו').
 
 

מה לומדים בתואר שני בהנדסה?

 
במידה ואתם בעלי יכולות אנליטיות גבוהות, בוגרי תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה ומעוניינים להיכנס לתחומי המחקר או לעבוד במגוון משרות מבוקשות - לימודי תואר שני בהנדסה זה הדבר המתאים עבורכם. כאשר נפרק לתחומים את התואר השני בהנדסה נראה את תחומי הלימוד הבאים:
 
תואר שני בהנדסת תוכנה - מדובר במסלול מבוקש מאוד אשר בדרך כלל מושך אליו את בוגרי התואר הראשון במדעי המחשב או בהנדסת התוכנה. קיים ביקוש רב למהנדסי תוכנה בעלי תואר שני. הלימודים הם לימודים עיוניים בשילוב עם חומר מעשי. זאת על מנת להכשיר את הלומדים לנהל ולהוביל פרוייקטים בתחום התוכנה. 
 
תואר שני בהנדסת תעשיה וניהול - במהלך הלימודים תלמדו שיטות הנדסיות, כלים ומיומנויות, טכנולוגיות ניהוליות ועוד מגוון רחב של נושאים. כאשר נבחן יתרון משמעותי לתחום הוא העובדה כי בוגרי תואר שני בתעשיה וניהול זוכים ליתרון משמעותי בתחרות והתמודדות על משרות ניהול בחברות סטארט אפ ותעשייה. 
 
תואר שני בהנדסת חשמל - לימודי תואר שני בהנדסת חשמל נחשבים ללימודים לא פשוטים ואף מאתגרים. הלימודים משלבים לרוב לימוד עיוני, מעשי ומחקר. מטרת מסלול זה היא העשרת הידע המקצועי ושילוב הבוגרים במשרות הנחשבות לחזית של עולם הפיתוח הטכנולוגי.
 
תואר שני בהנדסת בניין - לימודי הנדסת בניין לתואר שני נקראים גם "הנדסה אזרחית". תואר שני בתחום זה יפתח דלתות רבות למשרות בתחום (בארץ ובחו"ל). במסלול הנדסת בניין תצטרכו לבחור בין מסלול לימוד מחקרי שכולל תזה לבין מסלול שאינו מחקרי.


היכן לומדים תואר שני בהנדסה?


ישנם מוסדות אקדמיים רבים בישראל המציעים לימודי תואר שני בהנדסה, בניהם אוניברסיטאות ומכללות. 
בין מוסדות הלימוד תמצאו את הטכניון, אוניברסיטת תל אביב, HIT מכון טכנולוגי חולון, אוניברסיטת בן גוריון, אפקה המכללה האקדמית להנדסה, אוניברסיטת אריאל, SCE המכללה האקדמית להנדסה ע"ש סמי שמעון, מכללת אורט בראודה ועזריאלי מכללה אקדמית להנדסה .


אפשרויות תעסוקה לבוגרי תואר שני בהנדסה 

 
עם הביקוש ההולך וגדל למהנדסים, לבוגרי תואר שני בהנדסה ישנן מגוון הזדמנויות תעסוקה. הם יכולים לעבוד בתעשיות כמו רכב, תעופה, אנרגיה וייצור. יתר על כן, הם יכולים גם לבחור להמשיך בקריירה במחקר ופיתוח או לקחת תפקידי הוראה באוניברסיטאות או מכונים טכניים. בוגרי תואר שני בהנדסה יכולים למצוא הזדמנויות תעסוקה גם בתחומי בינה מלאכותית ולמידת מכונה. הסיבה לכך היא שהטכנולוגיות הללו הופכות יותר ויותר נפוצות בעולם כיום, ויוצרות הזדמנויות עבודה חדשות למהנדסים הבקיאים בהן.
לסיכום, לבוגרי תואר שני בהנדסה יש שפע של הזדמנויות תעסוקה. עם מערך הכישורים ובסיס הידע הנכון, מהנדסים יכולים למצוא הצלחה בתעשיות שונות הדורשות את המומחיות שלהם.




מעניין אותך תואר שני בהנדסה?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בלימודי הנדסה כללי בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד לימודי הנדסה כללי לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד