עולם ההייטק והטכנולוגיה נמצא בהתפתחות מתמדת ועל כן אנו עדים לביקוש הולך וגדל למהנדסים. מרבית אפשרויות התעסוקה בתחום דורשים מהמועמדים לתפקיד להיות בעלי תואר ראשון בהנדסה אך ככל שהתפקידים נחשקים יותר ניתן לראות מגמה בה המעסיקים דורשים מהמועמדים לתפקיד להיות בעלי תואר שני בהנדסה. כאשר נסתכל על לימודי תואר שני בהנדסה, נראה כי הפונים ללימודים לא בהכרח מעוניינים בקבלת תפקיד או אפילו מעוניינים להגיש מועמדות. רבים מהנרשמים לתואר השני שואפים להשתלב באקדמיה בתור מרצים או חוקרים. על כן, תואר שני במגוון תחומי ההנדסה והמחקר יוכלו להכניס ולשלב אתכם באקדמיה.
תנאי הקבלה לתואר שני בהנדסה
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים, אך לרוב תדרשו להיות בעלי תואר ראשון באחד מתחומי ההנדסה, ממוצע ציונים בתואר שעומד על 80 לכל הפחות. בוגרי תואר ראשון שלא מעולם ההנדסה, כמו בעלי תואר ראשון בפיזיקה או בכימיה, יידרשו להשלמת קורסים על מנת להתחיל בלימודים. ישנם מוסדות לימוד אשר בנוסף ידרשו מכם להגיע לראיון קבלה עם ראש החוג, דבר שיעזור בהחלטה לגבי התאמתכם.
כמה זמן נמשכים הלימודים?
לימודי תואר שני בהנדסה נמשכים לרוב שנתיים. מי שבוחר במסלול מחקרי יעבוד על התזה שלו במקביל ויוכל להגיש אותה עד ליום השנה השלישית מיום תחילת הלימודים. ישנם מוסדות לימוד אשר מציעים את מסלולי ההנדסה במתכונת של לימודי ערב, דבר המאפשר לאנשים שעסוקים או עובדים במהלך היום לשלב את הלימודים עם חיי היום יום שלהם. הבוגרים אשר יסיימו בהצלחה את הלימודים ויעמדו בכלל הדרישות יקבלו תעודת תואר שני - מוסמך בהנדסה בהתאם למסלול אותו למדו (הנדסת תוכנה, הנדסת חשמל, הנדסת בניין-אזרחית, הנדסת תעשיה וניהול וכו').