072-3300504

תואר שני בלימודי טכנולוגיה בחינוך

העולם הדיגיטלי הפך לחלק בלתי נפרד מחיינו, והשפעתו ניכרת גם בתחום החינוך. טכנולוגיות חדשניות פותחות צוהר לעולמות ידע אינסופיים, ומאפשרות למידה מותאמת אישית, מרתקת ואינטראקטיבית יותר. לימודי תואר שני בטכנולוגיה בחינוך מעניקים הכשרה מקצועית ייחודית, המשלבת ידע פדגוגי מעמיק עם הבנה מעמיקה של טכנולוגיות למידה מתקדמות.

למי מתאימים לימודי טכנולוגיה בחינוך?


תכנית לימודים זו מיועדת למחנכים, מורים, יועצי חינוך ואנשי מקצוע בתחום החינוך המעוניינים להרחיב את ארגז הכלים הפדגוגי שלהם ולפתח מיומנויות מתקדמות בשילוב טכנולוגיות בחינוך.

הלימודים מתאימים במיוחד לאנשים:

-בעלי סקרנות טכנולוגית וחיבה לחדשנות
-המעוניינים לקדם תהליכי למידה חדשניים ויצירתיים
-המחפשים קריירה מאתגרת ומשמעותית בתחום החינוך
-הרוצים להשפיע על עתיד הלמידה ועל דור העתיד

תואר שני בלימודי טכנולוגיה בחינוך

מה לומדים בלימודי טכנולוגיה בחינוך?


תכנית הלימודים משלבת ידע תיאורטי נרחב עם התנסויות מעשיות מגוונות. בין נושאי הלימוד המרכזיים ניתן למצוא:

תיאוריות למידה ועקרונות פדגוגיים: הבנת היבטים פסיכולוגיים, חברתיים ותרבותיים של למידה, ופיתוח גישות הוראה חדשניות המותאמות לעידן הדיגיטלי.

טכנולוגיות למידה מתקדמות: הכרת כלים טכנולוגיים מגוונים, כגון למידה מבוססת פרויקטים, למידה שיתופית, משחקים חינוכיים, מציאות מדומה ועוד, ופיתוח מיומנויות בשימוש מושכל בהם.

עיצוב סביבות למידה דיגיטליות: פיתוח קורסים מקוונים, יצירת תוכן חינוכי אינטראקטיבי, ניהול קהילות למידה מקוונות ועוד.

מחקר וחדשנות בחינוך: הכרת מתודולוגיות מחקר בתחום החינוך, ביצוע מחקרים בנושא שילוב טכנולוגיות בלמידה, ופיתוח פתרונות חדשניים לאתגרי החינוך המודרני.

מנהיגות טכנולוגית בחינוך: פיתוח מיומנויות ניהול והובלה של תהליכי הטמעת טכנולוגיות במערכות חינוך, ייעוץ ופיתוח מקצועי לצוותי חינוך, וקידום תרבות של חדשנות טכנולוגית בחינוך.

מהם תנאי הקבלה ללימודי טכנולוגיה בחינוך?


תנאי הקבלה לתכנית לימודים זו משתנים בין מוסדות הלימוד השונים. באופן כללי, נדרש תואר ראשון בחינוך או בתחום רלוונטי אחר וניסיון בהוראה או בחינוך.

משך הלימודים בלימודי טכנולוגיה בחינוך


משך הלימודים בתכנית לימודים זו הוא בדרך כלל שנתיים אקדמיות, הכוללות לימודים פרונטליים, קורסים מקוונים ועבודה מעשית. ישנן גם אפשרויות ללימודים במסלול לא מלא, המאפשרים פריסת הלימודים על פני פרק זמן ארוך יותר.

נושאי הלימוד בלימודי טכנולוגיה בחינוך


נושאי הלימוד בלימודי טכנולוגיה בחינוך מגוונים ומשתנים בין מוסדות הלימוד השונים. עם זאת, ניתן למצוא נושאים משותפים רבים, כגון:

למידה מבוססת פרויקטים: תכנון והנחיה של פרויקטים למידה משמעותיים, המעודדים חשיבה יצירתית, שיתוף פעולה ופיתוח מיומנויות המאה ה-21.

למידה שיתופית: טיפוח סביבות למידה שיתופיות המקדמות שיתוף ידע, למידה הדדית ועבודה בצוות.

משחקים חינוכיים: פיתוח ושילוב משחקים חינוכיים בתהליכי למידה, תוך התמקדות בפיתוח מיומנויות חשיבה, פתרון בעיות ולמידה חווייתית.

מציאות מדומה ומציאות רבודה: הכרת טכנולוגיות מציאות מדומה ומציאות רבודה ופיתוח יישומים חינוכיים חדשניים תוך שימוש בהן.

למידה אדפטיבית: פיתוח מערכות למידה מותאמות אישית, המבוססות על ניתוח נתוני למידה ומאפשרות לכל תלמיד להתקדם בקצב שלו.

הערכה דיגיטלית: פיתוח כלי הערכה דיגיטליים חדשניים, המאפשרים הערכה מעמיקה ומותאמת אישית יותר של הישגי תלמידים.

אתיקה ופרטיות במרחב הדיגיטלי: הבנת הסוגיות האתיות והמשפטיות הקשורות לשימוש בטכנולוגיות בחינוך, ופיתוח כלים להגנה על פרטיותם של תלמידים.

מסלולי קריירה לבוגרי לימודי טכנולוגיה בחינוך


בוגרי תואר שני בטכנולוגיה בחינוך נהנים ממגוון רחב של אפשרויות תעסוקה מרתקות. בין מסלולי הקריירה הפופולריים ניתן למצוא:

מורה מוביל טכנולוגיה: תפקיד זה משלב הוראה בכיתה עם פיתוח והטמעה של טכנולוגיות למידה חדשניות בבית הספר.

פדגוג טכנולוגי: פדגוגים טכנולוגיים מסייעים למורים בשילוב טכנולוגיות למידה בתהליכי הוראה, מפתחים תוכניות לימודים דיגיטליות ומעבירים הדרכות לצוותי הוראה.

מעצב סביבות למידה דיגיטליות: תפקיד זה כרוך בפיתוח קורסים מקוונים, יצירת תוכן חינוכי אינטראקטיבי ועיצוב סביבות למידה דיגיטליות מותאמות אישית.

מנהל למידה דיגיטלית: מנהלי למידה דיגיטלית אחראים על ניהול ותכנון אסטרטגיית הטמעת טכנולוגיות למידה במערכות חינוך, פיתוח והטמעה של פתרונות טכנולוגיים חדשניים, והובלת תהליכי שינוי ופיתוח מקצועי.

יזם חינוכי: בוגרים יזמים יכולים לפתח פתרונות טכנולוגיים חדשניים בתחום החינוך, להקים סטארטאפים בתחום EdTech, או לפתח מיזמים חינוכיים עצמאיים.

חוקר בתחום החינוך והטכנולוגיה: חוקרים בתחום זה בוחנים את ההשפעות של טכנולוגיות למידה על תהליכי למידה והוראה, מפתחים מודלים חדשים ללמידה דיגיטלית, ותורמים לקידום הידע בתחום.

לימודי תואר שני בטכנולוגיה בחינוך פותחים צוהר לעולם מרתק ומתפתח, ומאפשרים לבוגרים לתרום רבות לקידום החינוך בישראל ובעולם. שילוב של ידע פדגוגי מעמיק עם הבנה מעמיקה של טכנולוגיות למידה מתקדמות פותח אפשרויות קריירה מרתקות ומאתגרות, ומאפשר השפעה משמעותית על עתיד הלמידה ועל דור העתיד.
מעניין אותך תואר שני בלימודי טכנולוגיה בחינוך?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בטכנולוגיה בחינוך בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד חינוך והוראה לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד