072-3300504

במידה ואתם מתעניינים בתואר שני בתחום המדעים המדוייקים ואתם בעלי נטייה אנליטית ורצון ללמוד תחום מעניין ומסקרן, לימודי תואר שני בכימיה יכולים להיות הפתרון עבורכם. כאשר נסתכל על המדעים כתחום כולל נראה את הכימיה כתחום המרכזי ועל כן מדענים וחוקרים רבים משקיעים מאמץ רב במחקר כימי וזאת על מנת לשפר את חייב ני האדם על כדור הארץ. כאשר נתייחס ללימודי כימיה בארץ נוכל לראות הוכחות לרמת המקצועיות ואיכות ההוראה בתחום. זהו התחום בו הוענקו לישראלים מספר הרב ביותר של פרסי נובל. תעשיית הכימיה בארץ מובילה מאוד וידועה בייצור תרופות, פיתוח רכיהים ואנרגיה ירוקה. שוק זה מגלגל מיליארדים בכל שנה.
 
 
תנאי קבלה
 
תנאי הקבלה משתנים בין מוסדות הלימוד השונים אך לרוב תתבקשו להיות בוגרי תואר ראשון בכימיה ולהציג ממוצע ציונים של התואר הראשון. הציון המינימלי לקבלה הוא ממוצע של 80. ישנם מוסדות לימוד אשר יבקשו ממוצע גבוה יותר שיעמוד על 82-83. במידה ואתם בעלי תואר ראשון מתחום המדעים ולא בהכרח כימיה, תוכלו להגיש בקשה לקבלה ללימודים וישנם מוסדות לימוד אשר יאשרו זאת בתנאי שתתחייבו להשלים מספר קורסים מרכזיים בכימיה.
 
 
מה לומדים?
 
מטרת לימודי תואר שני בכימיה היא להעמיק ולהרחיב את הידע בתחומים השונים, הלימודים יכינו אתכם בצורה הטובה ביותר לעריכת מחקרים ובנוסף תחשפו למגוון רחב של נושאי לימוד כגון: כימיה תרופתית, טכנולוגיה סביבתית, מבנה מולקולרי, כימיה גרעינית, כימיה יישומית, כימיה ביו אורגנית, פיזיקה כימית, אלקטרוכימיה, כימיה אורגנית, חומרי טבע, כימיה חומרים וננוטכנולוגיה, כימיה פיסיקלית ותיאורטית, כימיה אנליטית ועוד. ישנם מוסדות לימוד אשר יציעו לכם לימודי תואר שני למסלול הקלאסי או למסלול המחקרי. ברוב המוסדות תוכלו לראות את המסלול המחקרי שכן מוסדות הלימוד מעוניינים להכשיר כימאים מן המעלה הראשונה. במסלול המחקרי תלמדו קורסי חובה, קורסי בחירה, מעבדות, סמינרים והגשת פרוייקט הגמר - תזה.
 
 
אפשרויות תעסוקה בתחום
 
בוגרי תואר שני בכימיה יעמדו בפני מגוון רחב של אפשרויות תעסוקה. הבוגרים יוכלו להשתלב בתעשיית המזון, הפלסטיקה, התרופות, איכות הסביבה, תחליפי אנרגיה, תעשייה ביטחונית, כימיה אורגנית ועוד. אפשרות נוספת אשר עומדת בפני הבוגרים היא כניסה לתחום ההוראה והאקדמיה. במידה ואתם מעוניינים להמשיך וללמוד תוכלו לעשות זאת ע"י לימודי תואר שלישי - דוקטורט.
 
 
איפה ניתן ללמוד?
 
אוניברסיטת אריאל בשומרון - באוניברסיטה תוכלו ללמוד תואר שני בכימיה ביולוגית וביולוגיה מולקולרית. על מנת להתקבל למסלול תתבקשו להציג תואר ראשון בממוצע 80 ומעלה ממוסד מוכר בארץ או בחו"ל מהמחלקות/ פקולטות כימיה או ביולוגיה. תכנית הלימודים משלבת בין מקצועות הכימיה והביולוגיה ומתאימה לסטודנטים המעוניינים לעסוק במחקר בתחומי הכימיה או הביולוגיה וכן במחקר בינתחומי בנושאים נרחבים. התכנית בנויה בגמישות המאפשרת לסטודנט מידה גדולה של בחירה אישית ואפשרות להתמקד בנושאים השונים בהתאם לנטיות ליבו. תכנית הלימודים כוללת ביצוע מחקר והגשת תזה.
 
בוגרי התואר יוכלו לבחור להמשיך לתואר שלישי-דוקטורט במדעי הכימיה או ביולוגיה מולקולרית באוניברסיטאות בארץ ובעולם וע"י כך להשתלב בפעילות מחקרית בחזית המחקר הטהור והיישומי. בוגרי התואר שאינם ממשיכים בלימודים משתלבים במחקר בתעשייה הכימית, בתעשיית התרופות, התעשיות הרפואיות והביוטכנולוגיה בהתאם לנושאי המחקר שלהם. הבוגרים מבוקשים במיוחד בתחומם כבעלי תואר משולב בין שני מקצועות.
מעניין אותך ?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך לימודי תואר שני בכימיה בישראל?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד כימיה לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד