מה בנוגע לדרישות קבלה?
מהם תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה חברתית? האם חייבים לכתוב תזה? ומה זה בכלל התחום הזה? באנו לעשות לך סדר יש לך תואר ראשון בפסיכולוגיה או במדעי ההתנהגות? המסלול לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה הפתוחה פורס בפניך תוכנית לימודים ייחודית המשלבת תיאוריה ומחקר עם התנסות מעשית בתחום החברתי-ארגוני-תעסוקתי.
בוגרי ובוגרת B.A. שיעמדו בתנאי הקבלה (ועל כך בהמשך), יוכלו לבחור בין מסלול עם תזה לבין מסלול עם עבודת גמר אמפירית. בשני המקרים התואר מוסמך (M.A.) מאפשר רישום בפנקס הפסיכולוגים.
דרישות הסף למסלול לתואר שני בפסיכולוגיה חברתית באוניברסיטה הפתוחה הן ממוצע ציונים 88 ומעלה בלימודי פסיכולוגיה /מדעי ההתנהגות וציון מתא"ם 100 לפחות. עם זאת, מועמדים עם ציון B.A. של 93 ומעלה יכולים להגיש מועמדות גם ללא ציון מתא"ם. מועמדים עם ציון מתא"ם 120 ומעלה, יכולים להגיש מועמדות עם ציון B.A. הנמוך מ-88. כמו כן מועמדים עם ציון B.A. שנע בין 90 ל-93 יכולים להגיש מועמדות ללא ציון מתא"ם. שני האחרונים יידונו בוועדת חריגים.
בוגרי תואר ראשון בתחומים אחרים המעוניינים להצטרף לתוכנית, יידרשו לעבור בהצלחה חוג שלאחר תואר.
עם או בלי תזה?
תוכנית הלימודים מחייבת הגשת עבודה סמינריונית, במהלכה יש לערוך מחקר אמפירי בליווי צמוד וחניכה אישית שתסייע לך להתעמק בתהליך המחקר. מסלול זה יכיר לך את הבסיס התאורטי, ילמד אותך לבחור מתודולוגיות מתאימות לבחינת שאלות המחקר, כולל הנחיות לביצוע איסוף נתונים, ניתוחם והצגתם בכתב או בעל פה.
לסיום הלימודים תתבקש להגיש עבודת תזה או עבודה אמפירית מורחבת שהיקפה קטן מזה של תזה. אם יש לך שאיפה להמשיך בקריירה אקדמית, כדאי לך לשקול את המסלול לתואר עם תזה –שיאפשר לך להמשיך ללימודי דוקטורט, מייד לאחר סיום התואר או בעתיד.
ומה יקרה ביום שאחרי התואר?
הפסיכולוגיה החברתית הולכת וקונה את מעמדה בליבת העשייה בתחומים רבים. חלק ממסיימי התואר השני יבחרו לעסוק בפסיכולוגיה חברתית יישומית ולהשתלב במגוון עיסוקים בעולם העבודה והעסקים כמו ייעוץ תעסוקתי, מיון ואבחון, ייעוץ ארגוני, מדידה והערכה, ניהול משאבי אנוש ועוד. בתפקיד זה יוכלו לעסוק בין היתר בעיצוב תכניות עבודה, בהתייעלות ארגונית, או במציאת פתרונות לסכסוכים עסקיים ואירגוניים.
אחרים יכולים לפנות (עם או בלי דוקטורט) למחקר וייעוץ חברתי יישומי וישתלבו כחוקרים וכחוקרות, במכונים ובגופים עצמאיים או ממשלתיים, או ביחידות מחקר בחברות גדולות. בתפקיד זה הם יעסקו בייעוץ ללקוחות, בפתרון בעיות, בעיצוב מוצרים ושירותים ובגיבוש אסטרטגיות על בסיס מחקר יישומי שיערכו.
וכמובן שאלו שיבחרו ללמוד במסלול המחקרי עם תזה, יוכלו להמשיך ללימודי דוקטורט וישתלבו באוניברסיטאות או במכללות.