קהל היעד
הלימודים לתואר מתאימים לכאלה שהספורט הוא אהבתם הגדולה ויש בהם את הרצון לעבוד בתחום. הלימודים לתואר שני בחינוך גופני נועדו להעמיק את הידע המקצועי של כאלה שכבר עובדים בפועל בתחום (וגם של כאלה המעוניינים להשתלב בתחום) ולהכשיר אותם הלכה למעשה לתפקידים של אימון, ייעוץ וניהול במסגרות החינוכיות השונות.
כמה זמן לומדים?
ברוב המקרים משך הלימודים לתואר זה הינם שנתיים. בחלק מהמקרים ניתן למצוא מסלולים מותאמים לאנשים עובדים אשר מעוניינים להמשיך בשגרת חייהם במקביל לעבודה. במקרה כזה משך הלימודים עלול להיות ארוך יותר.
איפה עובדים?
בוגרים שסיימו את לימודיהם ועמדו בהצלחה בכל דרישות הלימודים יכולים למצוא עבודה כמורים לחינוך גופני או למצוא עבודה בתפקידי הדרכה בתחום. אימון בנוסף, ניתן להשתלב כיועצים בארגוני ספורט, ברשויות מקומיות, במסגרת של כוחות הביטחון או כיועצים במסגרות פרטיות. כמו כן, ניתן למלא תפקידי ייעוץ וארגון, תכנון ופיקוח במסגרות פרטיות או ציבוריות. בנוסף, יכולים הבוגרים לעבוד בתחום השיקום אצל אוכלוסיות מיוחדות כמו קשישים ונכים או אצל תלמידי החינוך המיוחד.
חשוב להדגיש כי כדי לעסוק בהוראת חינוך גופני במערכות החינוך יהיה על המועמדים להיות בעלי תעודת הוראה, ועל מנת לעסוק באימון והדרכה מעשית בתחום – יהיה עליהם להיות מוסמכים רשמית מטעם מוסד הלימודים.
כמה מרוויחים?
מועמד לעבודה שסיים את לימודיו לתואר השני בהצלחה צפוי להרוויח בשנים הראשונות לעבודתו שכר שיעמוד על כ- 8,000 - 11,000 ש"ח חודשי - תלוי בסוג העבודה ובנסיונו של המועמד לעבודה. לאחר כמה שנות ותק ועם צבירה של שם בתחום צפוי השכר לעלות ולעמוד על כ - 11,000 - 15,000 ש"ח חודשי. בנוסף, ישנם כאלה שבוחרים אחרי כמה שנים של עבודה כשכירים להקים עסק עצמאי בתחום. ברוב המקרים השכר של עצמאיים יהיה שעתי ולא גלובאלי. מאמן שפתח מקום משל עצמו יכול לדרוש שכר שעתי של 250 - 300 ש"ח. כעבור כמה שנים של נסיון צפוי השכר לעלות וניתן לדרוש סכומים משמעותיים יותר שנעים על כ - 300 - 400 ש"ח.