זה לא סוד שאחד ממסלולי הלימוד המבוקשים ביותר במדינת ישראל זה תואר ראשון במשפטים. למרות השוק המוצף והדיבורים על העלאת תנאי הזכאות לתעודת עורך דין, עדיין בכל שנה לא מעט אנשים נרשמים למסלולי הלימוד במכללות ובאוניברסיטאות השונות. אחד מהמכשולים שעומדים בפני מי שהולך ללמוד משפטים הוא הבחינה הפסיכומטרית. המון מוסדות מציבות רף של ציון פסיכומטרי גבוה ובכך הופכות את תנאי הקבלה לקשים ביותר. אך האם ישנה אפשרות ללכת ללמוד משפטים גם בלי לעשות פסיכומטרי?
מסתבר שכן! | תמונה: shutterstock
איך אפשר להתקבל ללימודי משפטים ללא פסיכומטרי?
על פי ההחלטה של המועצה להשכלה גבוהה נקבע כי רק האנשים מעל גיל 30 המעוניינים ללמוד משפטים, לא חייבים בציון פסיכומטרי כדי להתקבל ללימודים אקדמאים ויכולים ללכת אל לימודי משפטים ללא פסיכומטרי וגם ללא תעודת בגרות מלאה. בשביל אנשים שדחו את הלימודים שלהם עד לאחרי גיל 30 מדובר בפתרון טוב ונוח מאד.
מכינה קדם אקדמית
אפשרות נוספת היא לימודים במכינה קדם אקדמית, המון מכללות מציעות למועמדים ללמוד במכינה וכך להתקבל באופן ישיר לתכניות ללימודי משפטים ללא פסיכומטרי, כל זאת אחרי שהם עוברים בהצלחה את הבחינות בסוף המכינה. אפשרות זו רלוונטית לרוב במכללות פרטיות בהן תנאי הקבלה ללימודי משפטים הם פחות גבוהים.
ללמוד במכללה פרטית
דרך נוספת היא ללכת ללמוד באחת מהמכללות הפרטיות למשפטים שיש בארץ. מדובר במכללות שמלמדות לימודי משפטים אך בשכר לימוד גבוה מהשכר האוניברסיטאי. תנאי הקבלה למכללות אלו פחות נוקשים מאשר לאוניברסיטה. למעשה, חלק מהן לא דורשות תעודת בגרות ומציעות לימודי משפטים ללא פסיכומטרי ובגרות אלא רק על בסיס מבחן כניסה בלבד, לדוגמא: המכללה למינהל - תואר ראשון LL.B בלימודי משפטים.