מידע כללי
תפקיד של אחות מעשית הינו תפקיד לא פשוט בכלל, תובעני מאד אך בעל חשיבות עילאית. אחות מעשית או אח מעשי הם למעשה החוליה המקשרת בין החולה לרופא. האחות היא שנותנת לפציינט את הטיפול המסור, המקיף והאישי ביותר במהלך שהייתו בבית החולים. תפקיד זה דורש המון מאמצים וזמן אך טומן בחובו סיפוק עצום.
תנאי קבלה ללימודי אחות מעשית
לפי הנחיות משרד הבריאות על מנת להתקבל ללימודי אחות מעשית \ לימודי אח מעשי המועמדים צריכים לעמוד במגוון דרישות כמו:
- תעודת בגרות מלאה
- מעבר בהצלחה של מבחני ידע אשר נערכים במוסדות הלימוד עצמם
- ראיון קבלה - במהלך ראיון הקבלה, הצוות המראיין בודק אם יש למתמודדת את הכישורים והאיכויות אשר נחוצים לצורך לימודי אחות ולביצוע התפקיד על הצד הטוב, היעיל והמקצועי ביותר.
תמונה: shutterstock
מה לומדים בלימודי אח מעשי/אחות מעשית?
במהלך לימודי אחות מעשית הסטודנטים לומדים נושאים תיאורטיים-עיוניים הכוללים תכנים כגון:
- פרמקולוגיה
- מדעי החיים
- תזונה
- פתולוגיה
- אנטומיה
- ומבנה גוף האדם ותפקודו
בנוסף, במהלך לימודי אחות מעשית מועברים תכנים בתחומים הבאים:
- סיעוד מבוגרים
- יסודות בריאות וחולי
- התערבות סיעודית
- סיעוד ילדים
- סיעוד נשים הרות
- פסיכיאטריה
- בריאות הנפש
- סיעוד בבריאות הציבור והקהילה ועוד.
דרישות לקבלת התעודה
על מנת לסיים את לימודי אחות בהצלחה ולקבל תעודת אחות מעשית המאפשרת עבודה בתחום, צריך לעבור את כלל המבחנים במהלך הלימודים ולעבור בהצלחה את הקורס המסכם שנערך לקראת סוף הלימודים - מבחן אחיות ממשלתי. אחרי קבלת התעודה, אפשר להשתלב בשוק העבודה במגוון מקומות עבודה: בבתי חולים, מרפאות פרטיות, קופות חולים, בתי אבות או אפילו לעבוד בצורה פרטית.
חשוב לציין כי גם בסיום ההכשרה בהצלחה, לאח או אחות מעשית אין אפשרות להשתלב במקצועות רפואה מסוימים כמו: מחלקות טיפול נמרץ, רפואה דחופה, מחלקת פגים, חדרי לידה, ובמחלקות אונקולוגיות. על מנת לעבוד במחלקות אלו ולהתקדם בתחום צריך לעבור בהצלחה לימודי אחות מוסמכת