072-3300504

תנאי קבלה ללימודי משפטים

תנאי קבלה ללימודי משפטים במכללות מול תנאי הקבלה באוניברסיטאות

 
תנאי הקבלה ללימודי משפטים במכללות שונים מתנאי האוניברסיטאות. למכללות נדרש לרוב ציון פסיכומטרי וממוצע בגרויות נמוך יותר מאשר באוניברסיטאות ויש מכללות שמספיק להם שלסטודנטים יהיה ממוצע בגרות גבוה וניתן יהיה ללמוד בהם גם בלי ציון פסיכומטרי. ללימודי משפטים במכללות יש תנאי קבלה משתנים בכל שנה ולאנשים שלא עומדים ברף הכניסה יש גם ועדה לקבלת חריגים כך שמי שבאמת חש זיקה חזקה לתחום יוכל לעבור ועדה שאולי תחליט לקבלו ללימודים גם ללא תנאי הסף הנדרשים. לדוגמא: אנשים מעל גיל 30 או לחילופין כאלה שעשו מכינה ייעודית יכולים יהיו להתקבל ללימודים בתור חריגים גם אם הם לא עומדים בכל תנאי הסף הנדרשים לתואר.
 
יש מכללות שכל ייעודן הוא לימודי משפטים, ויש מכללות ללימודים רב-תחומיים אר כוללים גם לימודי משפטים בתוך תחומי הלימוד שלהם. בדרך כלל למכללות של לימודי משפטים תנאי קבלה נוקשים מאשר במכללות רב תחומיות, אך פחות גבוהים מאשר באוניברסיטה, אך הרמה הלימודית שם גבוהה מאד.

לעומת תנאי הקבלה במכללות, תנאי קבלה למשפטים באוניברסיטאות הרבה יותר נוקשים. ציון הפסיכומטרי צריך להיות מאד גבוה (לרוב מעל 700) וגם ממוצע הבגרויות צריך להיות גבוה.
 

תנאי קבלה ללימודי משפטים במוסדות שונים: 

 

אוניברסיטת תל אביב

תנאי הקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב היה  ציון התאמה של 655 בשנה שעברה. נוסף לציון התאמה ציון הפסיכומטרי צריך להיות מינימום 600. יש אפשרות להתקבל עם ציון 700 בפסיכומטרי ותעודת בגרות. קיים מסלול לבעלי תואר ראשון ופסיכומטרי, ויש להגיע לרמת מתקדמים ב' בשפה האנגלית באמצעות ציון האנגלית בפסיכומטרי, אמיר/ם או קורס בבית הספר לשפות באונ'.

האוניברסיטה העברית

הקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטה העברית מותנית בציון 100 בחלק האנגלית בפסיכומטרי, וציון 110 בעברית. קבלה ישירה ללימודים תתאפשר עם ציון 725 בפסיכומטרי לבעלי זכאות לתעודת בגרות. הציון משוקלל הבגרות והפסיכומטרי המינימלי לקבלה הוא 22.6. אופן החישוב באתר האוניברסיטה.

אוניברסיטת בר אילן

ממוצע בגרות 112 ללא פסיכומטרי וציון מעל 90 באנגלית 5 יח"ל וציון משולב של הפסיכומטרי והבגרות.

שערי מדע ומשפט

תנאי הקבלה הם בגרות מלאה בציון 85 לפחות. ציון של לפחות 70 ב-4 יח"ל אנגלית. ניתן להתקבל גם באמצעות תואר אקדמי ממוסד אחר להשכלה גבוהה, אוניברסיטה או מכללה. ניתן להתקבל גם עם מכינה במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט

אוניברסיטת חיפה

לקבלה אוטומטית: ציון 680 בסכם (שקלול בגרות ופסיכומטרי). ניתן להתקבל עם ציון 630 וציון עובר במבחן התאמה. קיימים שני מסלולים (מן המניין ו"אופק"). קיימים תנאי סף בבקיאות באנגלית ובעברית בכל המסלולים. כמו כן, לעתודאים, לתלמידי מכינה ולמי שלא עומד בתנאי הסף קיימים מסלולים ייחודיים וועדות חריגים.

הקריה האקדמית אונו

הקבלה ללימודי משפטים בקריה האקדמית אונו מותנית בממוצע 95 בבגרות ופסיכומטרי גבוה מ-600. ניתן להתקבל על ידי ראיון קבלה וממוצע בגרות 80-94 או פסיכומטרי מעל 550 בנוסך לבגרות מלאה. ניתן להתקבל גם על פי ציוני מכינה קדם אקדמית שמציע המוסד.

אוניברסיטת רייכמן

ניתן להתקבל ללימודי משפטים באונ' רייכמן על פי ציון בגרות בלבד, על פי פסיכומטרי בלבד ועל פי שקלול של השניים.

 

למחשבון בדיקת סיכויי קבלה לחצו כאן

 

מעניין אותך תנאי קבלה ללימודי משפטים?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך ?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד