תנאי קבלה ללימודי משפטים במכללות מול תנאי הקבלה באוניברסיטאות
לעומת תנאי הקבלה במכללות, תנאי קבלה למשפטים באוניברסיטאות הרבה יותר נוקשים. ציון הפסיכומטרי צריך להיות מאד גבוה (לרוב מעל 700) וגם ממוצע הבגרויות צריך להיות גבוה.
תנאי קבלה ללימודי משפטים במוסדות שונים:
אוניברסיטת תל אביב
תנאי הקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטת תל אביב היה ציון התאמה של 655 בשנה שעברה. נוסף לציון התאמה ציון הפסיכומטרי צריך להיות מינימום 600. יש אפשרות להתקבל עם ציון 700 בפסיכומטרי ותעודת בגרות. קיים מסלול לבעלי תואר ראשון ופסיכומטרי, ויש להגיע לרמת מתקדמים ב' בשפה האנגלית באמצעות ציון האנגלית בפסיכומטרי, אמיר/ם או קורס בבית הספר לשפות באונ'.
האוניברסיטה העברית
הקבלה ללימודי משפטים באוניברסיטה העברית מותנית בציון 100 בחלק האנגלית בפסיכומטרי, וציון 110 בעברית. קבלה ישירה ללימודים תתאפשר עם ציון 725 בפסיכומטרי לבעלי זכאות לתעודת בגרות. הציון משוקלל הבגרות והפסיכומטרי המינימלי לקבלה הוא 22.6. אופן החישוב באתר האוניברסיטה.
אוניברסיטת בר אילן
ממוצע בגרות 112 ללא פסיכומטרי וציון מעל 90 באנגלית 5 יח"ל וציון משולב של הפסיכומטרי והבגרות.
שערי מדע ומשפט
תנאי הקבלה הם בגרות מלאה בציון 85 לפחות. ציון של לפחות 70 ב-4 יח"ל אנגלית. ניתן להתקבל גם באמצעות תואר אקדמי ממוסד אחר להשכלה גבוהה, אוניברסיטה או מכללה. ניתן להתקבל גם עם מכינה במרכז האקדמי שערי מדע ומשפט
אוניברסיטת חיפה
לקבלה אוטומטית: ציון 680 בסכם (שקלול בגרות ופסיכומטרי). ניתן להתקבל עם ציון 630 וציון עובר במבחן התאמה. קיימים שני מסלולים (מן המניין ו"אופק"). קיימים תנאי סף בבקיאות באנגלית ובעברית בכל המסלולים. כמו כן, לעתודאים, לתלמידי מכינה ולמי שלא עומד בתנאי הסף קיימים מסלולים ייחודיים וועדות חריגים.
הקריה האקדמית אונו
הקבלה ללימודי משפטים בקריה האקדמית אונו מותנית בממוצע 95 בבגרות ופסיכומטרי גבוה מ-600. ניתן להתקבל על ידי ראיון קבלה וממוצע בגרות 80-94 או פסיכומטרי מעל 550 בנוסך לבגרות מלאה. ניתן להתקבל גם על פי ציוני מכינה קדם אקדמית שמציע המוסד.
אוניברסיטת רייכמן
ניתן להתקבל ללימודי משפטים באונ' רייכמן על פי ציון בגרות בלבד, על פי פסיכומטרי בלבד ועל פי שקלול של השניים.