לימודי אפייה
אפייה הינה שיטה להכנת מזון על ידי חימום בתנור וחום, באמצעות שיטה זו ניתן להכין מטעמים מבצק, בשר, עוף, וכמעט כל המרכיבים המושפעים מחימום, למרות זאת המונח אפייה מתייחס יותר לאפיית סוגי עוגות, לחמים, ודברי מאפה. תחום האפייה והקונדיטאות החל להתרחב ולהגיע לקהל הרחב, יותר ויותר אנשים לא מפחדים להתנסות באפיית עוגות פשוטות ומורכבות כאחד, תוכניות טלוויזיה רבות עולות ומציגות מתכונים ודרכי אפייה נכונים והקהל אינו חושש לנסות ואף מצליח ברוב המקרים.
לימודי אפייה - איפה וכמה?
לימודי אפייה הם חלק מתוך לימודי קונדיטאות מקצועית, ומי שחולם לעסוק כקונדיטור יכול לעשות קורס קונדיטור מלא ולהנות מעולם האפייה והמתוקים, כמו כן לימודי אפייה מוצעים לקהל הרחב במסגרת סדנאות ביתיות או מטעם מכללות מקצועיות לתחום, בין היתר בלימודי אפייה תלמדו לאפות עוגות, קישים, פיצות, בריוש, פחזניות, סוגי לחמים ועוד הרבה מאפים טעימים מתוקים או מלוחים. לימודי אפייה אינם נמשכים הרבה זמן, ולעיתים מדובר על מפגשים יחידים כדי ללמוד כיצד אופים מאפה אחד או שניים במפגש.