קורס בישול בריא
עניין המודעות לחשיבות אכילה נכונה ושמירה על הבריאות גדלה יותר ויותר בשנים האחרונות. בהתאם לכך, החלו מוסדות לימוד רבים הכוללים בתי ספר לבישול ומכללות לרפואה משלימה להציע מסלולי לימוד של קורס בישול בריא וסדנאות בישול בריא. בניגוד לדעה הרווחת, בישול של מזון בריא אינו כל כך מסובך וארוך מכיוון שהפחתה בזמן עיבוד מזון משמר יותר את האיכויות החיוניות שלו.
הלימודים מתמקדים בתזונה בריאה ובהתאמת תפריטים בהתאם תוך כדי העלאת רמת המודעות וההאזנה הפנימית למידת הצורך של הגוף במזון ובהכרת כלי המטבח והחומרים השונים. המאכלים שהמשתתפים ילמדו להכין מבוססים על פירות אורגניים, ירקות אורגניים ובשר אורגני שאליהם לא הוחדרו חומרים לא טבעיים או הורמונים כלשהם.
קורס בישול בריא - מה לומדים?
במסגרת קורס בישול בריא חומר הלימוד כולל בדרך כלל נושאים כדוגמת הכרת יסודות הבישול הבריא, חומרי גלם בבישול בריא: סוגי דגנים, סוגים של קטניות, אגוזים, נבטים, ירקות ופירות, אצות ועוד. כמו כן, לומדים משתתפי הקורז איך להרכיב ארוחות בעלות איזון תזונתי לספורטאים ואיך להתאים תפריטי אוכל המכוונים ספציפית לחולים במחלות שונות, הזקוקים לאוכל מסוג ייחודי.