מידע כללי
ישנם לא מעט אנשים שאחרי גיל 30 החליטו לבצע שינוי בקריירה שלהם ולנסות את מזלם גם בתחומים נוספים שטרם ניסו, לפעמים זה נובע עקב חוסר סיפוק מהעבודה הקיימת, לעתים מרצון להתפתח ולא מעט פעם סתם כדי לרכוש ידע נוסף. אחד התחומים שיותר מבוקשים על ידי אנשים בגילאי ה30+ הוא לימודי משפטים. תחום זה ביחד עם תחומי הסיעוד ומנהל העסקים הם המבוקשים ביותר ובכל שנה נרשמים לא מעט אנשים אל לימודי משפטים לאנשים מעל גיל 30.
איך מתקבלים?
אם יש משהו אחד טוב בלעשות תואר אקדמי אחרי גיל 30 הוא כמובן תנאי הקבלה. לפי חוק המועצה להשכלה גבוהה נקבע כי סטודנטים מעל גיל 30 לא מחויבים בפסיכומטרי כדי להתקבל אל לימודים אקדמיים וברוב המקרים גם לא בתעודת בגרות מלאה. מבחינה זו באים מאד לקראת אלו שמעוניינים בלימודי משפטים מעל גיל 30 . אך כמו תמיד, אליה וקוץ בה, החוק אומנם קובע כי מועמדים מעל גיל 30 יכולים להתקבל, אך הוא אינו מחייב את המוסדות האקדמיים לקבל את אותם המועמדים על פני אחרים. לכן, בעיקר באוניברסיטאות תנאי הקבלה הם עדיין גבוהים ולאנשים בגילאי 30+ יהיה לא פשוט להתקבל, אלא אם כן יהיו להם ציונים גבוהים בבגרויות ובפסיכומטרי. ולכן, בפועל רוב מי שהולך ללמוד משפטים מעל גיל 30 עושה זאת במכללות הפרטיות.
בעיקר מכללות
כבר אמרנו שהסיבה העיקרית לכך שלימודי משפטים לגילאי 30+ מתקיימים בעיקר במכללות היא תנאי הקבלה הנוחים שהם דורשים אך לא זוהי הסיבה היחידה.
סיבה נוספת היא הגמישות בלימודים ובמערכת השעות. להבדיל מאוניברסיטאות ששם כמעט תמיד המערכת היא קבועה וקשה לשחק איתה, במכללות ניתן לבנות מערכת שעות באופן עצמאי אשר תתאים לסטודנטים. בדרך כלל אנשים מעל גיל 30 כבר עובדים בעבודה או שיש להם התחייבויות נוספות המונעות מהם ללמוד כל השבוע ולכן קיימות אפשרויות לימוד עבור אנשים המעוניינים ללמוד משפטים מעל גיל 30- לימודי ערב, לימודי קיץ ועוד.
הביקוש הרב שיש בישראל ללימודי משפטים הביא מכללות רבות להציע מסלולי לימוד במשפטים. מכללות אלו מקבלות בברכה מועמדים מעל גיל 30. בין המכללות האלו ניתן לציין את המרכז הבינתחומי הרצליה, מכללת שערי משפט, המרכז האקדמי למשפט ועסקים, מכללת נתניה, הקריה האקדמית קריית אונו, מכללת צפת, מכללת ספיר ועוד.