072-3300504

מה לומדים בתואר במשפטים

מידע כללי

לימודי תואר ראשון במשפטים יתנו לסטודנטים את הבסיס הדרוש להם כדי שיתפקדו בתור עורכי דין. אך הדרך לשם לא כרוכה רק בשינון חוקים. הלימודים מתחילים בפיתוח החשיבה המשפטית של הסטודנט, דבר הנעשה באמצעות הקניית כלים פרקטיים כאשר ניגשים לתיק מסוים. הדבר מוביל לכך שהסטודנטים לומדים משננים את הדינים השונים אלא גם למודים גם תיאוריות משפטיות, כלכליות וחברתיות.
 
 
שנה א´

בשנה הראשונה ללימודים הסטודנטים לומדים המון קורסי חובה בסיסיים: דיני נזיקין, דיני ראיות, דיני עונשין, דיני חוזים, וכדומה. הלימודים כוללים בתוכם מבואות לסוגי משפט- משפט פלילי, משפט ישראלי, משפט חוקתי, משפט ציבורי וחשיבה משפטים. חלק גדול מלימודי תואר ראשון במשפטים יעשו
בשיטת לימוד עצמי.
 

התמחויות בתואר ראשון במשפטים

במסגרת תואר ראשון במשפטים צריכים הסטודנטים לבחור התמחות אחת בה הם יתמקצעו ויעסקו בה לאחר סיום הלימודים. בין תחומי ההתמחות העיקריים נוכל למצוא:
 
  • התמחות במשפט בינלאומי - התמחות זו מעניקה לסטודנטים את הידע והכלים אשר דרושים להשתלב בעולם העסקים והמשפטים העולמית. בעקבות התגברות המסחר הבינ"ל והשתלבות ישראל בתוך הכלכלה העולמית, דרושים משפטנים שידעו להתמחות בעולם במשפט הבין לאומי וידעו לייעץ ולטפל משפטית בחברות ישראליות שמנהלות את עסקיהן בחו"ל.
 
  • התמחות במקרקעין - זוהי התמחות שנותנת לסטודנטים ידע נרחב בתחום הנדל"ן בישראל ובעולם. התמחות זו מתאימה למי שרוצה לעסוק בתחום המקרקעין מהצד המשפטי שלו או בכלל לעסוק בעולם הנדל"ן. בהתמחות זו לומדים את כל הנושאים הרלוונטיים למקצוע, שיעזרו לקבל החלטות נכונות ולהצליח בתחום. בין הנושאים הנלמדים-  שמאות, שיווק, הנדסה, משפט וכלכלה.
 
  • התמחות במשפט פיננסי - זוהי התמחות אשר מכשירה את הסטודנטים לעסוק בפן המשפטי בתחום הפיננסי. מי שעושה התמחות במשפט פיננסי יעבוד בעבור מוסדות פיננסים דוגמת בנקים, חברות ביטוח וכו' או לחילופין במחלקות כספים של חברות ותאגידים.  התמחות זו כוללת קורסים במימון, בנקאות, שוק ההון ועוד.
 
  • התמחות ביישוב סכסוכים - התמחות זו מעניקה לסטודנטים ידע והבנה ביישוב סכסוכים וגישור על כל סוגיה- סכסוכים בינלאומיים, אזוריים, לאומיים ואתניים. בין הקורסים הנלמדים במסגרת התמחות ביישוב סכסוכים נוכל למצוא: ניהול משא ומתן, גישור, אפיקים בלתי פורמאלי, ארגונים חוץ-ממשלתיים ועוד.
 
  • התמחות במשפט מסחרי - התמחות זו עוסקת בתחום רחב מאוד אשר עוסק בפן המסחרי של חיי היומיום של כולנו. בין הנושאים שקשורים למשפט מסחרי נוכל למצוא- חוזים והתקשרויות, הוצאה לפועל, הקמת חברות, תביעות כספיות, כינוס נכסים ועוד.

  • התמחות בפלילים - התמחות זו היא אולי הידועה ביותר מתוך ההתמחויות שיש במסגרת הלימודים, היא עוסקת בכל התחום הפלילי שכולל בתוכו תחומים רבים ביניהם- רצח , גניבה, פגיעה גופנית או נפשית, אונס ועוד המון מקרים שמבחינת החוק אסורים. מי שהולך להתמחות בפלילים יעבור קורסים בקרימינולוגיה, עבירות מין, דיני מעצר, זכויות הנאשם, הזכות להליך הוגן, ראיות מדעיות, ועוד המון קורסים שרלוונטיים לנושא.
*קיימים עוד המון סוגי התמחויות שונות בתחום המשפטים.
 
 
קורסי בחירה ועבודות

בשאר השנים בלימודי תואר ראשון במשפטים ממשיכים ללמוד קורסי חובה אולם בכמות מועטה יותר ויצטרפו הרבה קורסי בחירה שונים במגוון נושאים. בנוסף בשנים שלוש וארבע יתווספו ללימודי התואר עבודות סמינריוניות בנושא מחקרי כלשהו בתחום המשפט.
 
רוצים לדעת עוד ולקבל מקיף על לימודי משפטים? לחצו כאן וקראו עוד על התואר
 
 
 
 
 
מעניין אותך מה לומדים בתואר במשפטים?
השאר/י פרטים לייעוץ
לימודים חינם!
מעניין אותך ?
השאר/י פרטים לייעוץ לימודים חינם!

מוסדות לימוד לפי איזור

כל התארים והמסלולים במקום אחד! ניתן לראות את כל מוסדות הלימוד המציעים את מה שחיפשת. ניתן לנווט על ידי לחיצה על האזור המבוקש לרשימת המוסדות באותו אזור בלבד.
כל התארים והמסלולים במקום אחד! בחרו את הלימודים שחלמתם עליהם ונעזור לכם בבחירת המוסד ע"י היועצים הלימודים שלנו - בחינם!
באר שבע והדרום
גוש דן
הגליל והגולן
השרון
חיפה והסביבה
ירושלים והסביבה
מישור החוף והדרום
תל אביב
ישראל
חוות דעת של
סטודנטים על
תואר ראשון
הלל צבי
אוניברסיטת אריאל בשומרון
הגעתי לאריאל מלכתחילה כי זה המקום היחיד שבו יכולתי לשלב לימודים ועבודה. הופתעתי מכך שמדובר במוסד באיכות מאוד גבוהה
רונן דביר
אורנים המכללה האקדמית לחינוך
הקשר הבין אישי עם המרצים והסגל במכללת אורנים הוא מעולה, ומאוד תורם להווי בתוך המכללה. הסטודנט לא מרגיש כמו תעודת זהות, אלא כמו בנאדם, והוא מקבל המון תמיכה ועזרה
רועי רשף
המכללה האקדמית ספיר
בגדול, מכללת ספיר היא מקום שנעים ללמוד בו. מכללה מטופחת עם אחלה חבר'ה, מתקדמת ומלאה במרחבים ירוקים.
רננה אלבג
הבינתחומית לעיצוב ואדריכלות
התעניינתי באדריכלות הרבה זמן, עד שנרשמתי למכינה הבינתחומית לאדריכלות ועיצוב – שם נחשפתי לתחום התקשורת החזותית והתאהבתי. מבחינה מעשית בלימודים, אני מתמקדת יותר בתקשורת חזותית ופחות באדריכלות, וברגע שאסיים את המכינה אנסה להתקבל ללימודי תקשורת חזותית
דנה מויסון
האוניברסיטה הפתוחה
הרמה מאוד גבוהה בעיני באוניברסיטה הפתוחה, הספרים מעניינים וכיפים והתמיכה מהמרצים היא מדהימה. התחלתי ללמוד כשעוד הייתי תיכוניסטית, וידעתי כבר בגיל צעיר שאלך ללמוד באוניברסיטה.
שני צדיקריו
המכללה האקדמית ספיר
אני מאוד מרוצה ונהנית מהמכללה האקדמית ספיר ומהחוויה של הלימודים שהם לא באזור הבית ולא בפינה המוכרת. זו חוויה שבה צריך פתאום לשכור דירה ולהתמודד עם דברים של גדולים וספיר זה גם מקום שמתרכזים אליו סטודנטים מכל הארץ וכולם באים ללמוד פה, דבר שהופך את החוויה ליותר מיוחדת בעיני. בנוסף, המרצים פה הם מנחים ומורי דרך לכל דבר
גיורא זינגר
סמינר הקיבוצים
לימודים בסימנר הקיבוצים הם ברמה גבוהה ויש יחס אישי, אבל שום דבר אף פעם לא מושלם. בשביל המקצוע שבחרתי ללמוד זה המקום הכי מתאים בשבילי
לילך מיטלמן
האוניברסיטה הפתוחה
כל ההתנהלות של האוניברסיטה הפתוחה מסודרת, תמיד יש מענה ולמי לפנות, זמינים מאד לסטודנטים
מיקי פיינשטיין
המכללה האקדמית תל חי
זה בדיוק מה שדמיינתי, המקום, האווירה והאנשים עושים חשק לקום בבוקר ולהגיע. ברמה האקדמית יש פה מרצים מהבכירים ביותר, שגם יודעים להעביר את החומר האקדמי בצורה גבוהה וגם יוצרים איתנו קשרים אישיים
מתן פוטשניק
האוניברסיטה הפתוחה
האוניברסיטה הפתוחה מאפשרת לך לעשות המון דברים במקביל ורמת הלימוד היא גבוהה
באנר פירסומי
מה מתאים לך ללמוד?
יש לבחור שיטת חיפוש, להזין את התחום
וללחוץ על אייקון החיפוש
סוג לימודים
  • מכינות, בגרות ופסיכומטרי
  • לימודי תואר ראשון
  • הנדסאים
  • לימודי תואר שני
  • קורסים ולימודי תעודה
  • לימודים בחו"ל
  • לימודי תואר שלישי
קטגוריה
תחום
איזור
345
מקצועות
2538
מוסדות
17566
מסלולי לימוד