מנהל עסקים ומימון
כדי להיות מנהל מצליח, מעבר לכריזמה, יכולת מנהיגות וביצועיסטיות יש צורך הכרחי להכיר לעומק את כל עולם הכלכלה ובעיקר את עולם המימון. ידע במימון הוא אינטגרלי בעבור כל חברה אשר רוצה להיות רווחית וכלכלית. הלוואות, השקעות, אגרות חוב קונצרניות, שינויים בריבית, יצוא, שערי חליפין וגיוס הון הם רק חלק קטן מהעולם הזה ולכן על המנהל להכיר את תחום המימון טוב כי זה בדיוק מה שיכול לעשות את ההבדל בין חברה מצליחה לכושלת. לימודי מנהל עסקים עם התמחות במימון נותנים לכם את האופציה להרחיב את הידע הכלכלי שלכם כדי שתצאו לשוק העבודה בשלים ומוכנים לעבוד בשוק ההון בצורה הכי טובה שאפשר.
מהו תחום המימון?
תחום המימון הוא מהדינאמיים והגלובליים שבמנהל עסקים. פירמות ברחבי העולם משתמשות בטכניקות מימון ברמה גבוהה הכוללות תמחור נכסים, גיוס הון, בחירת פרויקטים להשקעה, ניהול סיכונים, מיזוגים ורכישות וכדומה.
בקיאות וידע בנושאי מימון נותנים לנו כלים לעבוד עם אותן טכניקות במגוון דרכים כמו: איזו השקעה היא כדאית, מה הסיכונים בהשקעה מסוימת, איזה משכנתא או הלוואה לקחת. האם כדאי להנפיק מניות ומתי, איך לממן השקעות מסוימת ועוד.
מה לומדים בפועל?
במסגרת לימודי מימון לומדים הסטודנטים מושגי יסוד בתיאוריה של המימון, ובפרט את הנושאים המרכזיים בהם מטפל המנהל הפיננסי בפירמה, כגון, קבלת החלטות פיננסיות והנפקת מכשירים פיננסיים. במסגרת לימודי מנהל עסקים התמחות במימון מתנסים הסטודנטים בעבודה עם דוחות כספיים של פירמות, עבודה עם מכשירים פיננסים שונים ושימוש בכלי ניהול והשקעה.
בין נושאי הקורס הנלמדים נוכל למצוא: מטרת הפירמה, ערך הזמן של הכסף, תמחור פרויקטים, תקצוב הון, מושג שיעור התשואה הנדרש והקשר בינו לבין מושג הסיכון, מבנה ההון של הפירמה והערכת שווי הפירמה.
איפה לומדים?
יש מגוון מוסדות לימוד המציעות התמחות במימון כחלק מלימודי מנהל עסקים. נוכל למצוא בין היתר את: אוניברסיטת אריאל, המרכז הבינתחומי הרצליה, הקריה האקדמית אונו, המרכז ללימודים אקדמיים, מכללת רמת גן, המסלול האקדמי המכללה למינהל ועוד.
לימודי כלכלה עם התמחות במימון
לימודי כלכלה עם התמחות במימון מכשירים את הסטודנטים לעבוד בתור מנהלי ויועצי השקעות תוך התמקדות במשק הישראלי
המון סטודנטים ללימודי כלכלה בוחרים בהתמחות במימון בתור ההתמחות שבה הם מתמקצעים תוך כדי התואר, ולא במקרה. התמחות במימון נחשבת לפרקטית מאוד בשוק העבודה. התמחות במימון במסגרת לימודי כלכלה מתאימה בעיקר לאנשים בעלי חוש עסקי מפותח אשר מעוניינים ביכולות ניתוח נתונים במטרה לעסוק בניהול פיננסי ובתחום הייעוץ הכלכלי במשק הישראלי. תואר ראשון בכלכלה עם התמחות במימון, מיועד לאנשים הרוצים להתברג בחברות העוסקות בתחום הכלכלה.
מה לומדים בהתמחות במימון?
תכני הלימוד אשר נלמדים במסגרת ההתמחות הם רבים ומגוונים. בין הקורסים הנלמדים נוכל למצוא: ייעוץ וניהול השקעות, צורת מימון שונות, המשק הישראלי, מיקרו כלכלה, מאקרו כלכלה, סטטיסטיקה, חשבונאות, מתמטיקה, תורת המחירים, שוק ההון ועוד המון נושאים הקשורים לעולם הניהול הפיננסי עם מדדים כלכליים לסביבה העסקית. בנוסף במהלך הלימודים נערכות הדמיות בנושא הניהול הפיננסי.
מה הן אפשרויות התעסוקה לבוגרים?
אפשרויות התעסוקה לבוגרי לימודי כלכלה עם התמחות במימון הן רבות ומגוונות מאוד. לבוגרים יש אופציה לעבוד במגוון רחב של מקצועות כמו: יועצי השקעות, יועצים פיננסים, בנקאים, כלכלנים, ברוקרים, מנהלי תקציבים, מנהלי רכש ועוד.