תקשורת ומדעי המדינה
תקשורת ומדעי המדינה הם שני תחומי לימוד נפרדים ומבוקשים מאוד בקרב צעירים. מדובר בשני מקצועות מאתגרים וחשובים, להם נגיעה ברבים מתחומי החיים בהם אנו נתקלים היום. תחום לימודי תקשורת משתלב היטב עם תחום מדעי המדינה, ומאפשר הבנה עמוקה יותר של התנהלות התקשורת בארץ – מזווית הראייה העיתונאית מוצג אופי הסיקור התקשורתי של נבחרי הציבור, ומזווית נוספת נלמדת ההתנהגות הארגונית של מוסדות המדינה והתפתחות הפוליטיקה בישראל לכדי התהוותה הנוכחית.
תקשורת ומדעי המדינה – מה לומדים?
הקורסים הנלמדים בתקשורת ומדעי המדינה הם מגוונים מאוד. אופי הלימוד נקבע על פי המוסד האקדמי בו לומדים. באוניברסיטאות, מבוססים התארים בתקשורת על לימודים תיאורטיים ומחקריים, בעוד שבמכללות שמים דגש רב על עבודה מעשית. בנוסף, סטודנטים שיבחרו ללמוד תקשורת ומדעי המדינה במכללה, אף יסווגו במהלך התואר להתמקצעויות שונות בתחום התקשורת, ביניהן פרסום, שיווק, רדיו, טלוויזיה ואחרים.
בתחום התקשורת נלמדים נושאים כמו אתיקה עיתונאית, אמצעי התקשורת, יחסי עורך-כתב בעיתונות ועוד. מגוון קורסי הבחירה בתחום התקשורת גדול מאוד גם הוא, ונע בין נושאים כמו קולנוע, רדיו, אינטרנט ועוד.
מדע המדינה הוא תחום מרתק, ומתאים עבור כל מי שמתעניין בפוליטיקה של מדינת ישראל. הנושאים הנלמדים הם תפקודו של המגזר הציבורי בישראל, המערכות הפוליטיות לאורך השנים, היסטוריה פוליטית בעולם ועוד.
תקשורת ומדעי המדינה – מה עושים עם זה?
מי שמעוניין לשלב לימודי מדעי המדינה ביחד עם תקשורת בעיסוקו המקצועי, יכול להשתלב במוסדות ציבוריים כמו כנסת ישראל, עיריות ומשרדים ממשלתיים, כדובר או כאיש יחסי ציבור. כמו כן, ניתן להשתלב כעיתונאי במערכות החדשות בארץ – טלוויזיה, עיתונות או רדיו.