מידע כללי
סטודנטים רבים בוחרים לעשות תואר ראשון ולאחר מכן מבינים שהתואר לא ממש מתאים להם או לא מעוניינים/מוצאים בעבודה בתחום שלמדו. בעקבות זאת הם מגיעים להחלטה לעשות הסבה למקצוע אחר. מקצוע המשפטים זהו מקצוע מבוקש מאד ורבים בוחרים ללמוד אותו. מסלול הסבה למשפטים נותן לאותם אנשים שלמדו כבר מקצוע אחר לעשות הסבה מקצועית בדרך מהירה.
מחקרים שנעשו מצאו כי רק אחד מתוך שלושה אנשים עוסקים במקצוע אשר אותו הם למדו במסגרת הלימודים האקדמאים, יותר משני שליש מהאנשים פונים לתחומים אחרים. מסיבה זו אנשים רבים רוצים תואר שיהיה כמה שיותר פרקטי וכמובן להגדיל את אפשרויות התעסוקה. לימודי משפטים לאקדמאים מעניק ידע פרקטי ומגדיל משמעותית את אפשרויות התעסוקה במגון תחומים (לא רק עריכת דין).
יותר משני שליש מהאנשים שלמדו במסגרת אקדמאים פונים לתחומים אחרים | תמונה: shutterstock
מה לומדים בתואר ראשון במשפטים לאקדמאים?
תכנית הלימודים בהסבה למשפטים מכילה קורסי חובה במגוון נושאים, בנוסף צריך לעשות סמינריונים וקורסים באנגלית.
1. בשנה הראשונה מתמקדים בסוגי דינים שונים כמו:
- עונשין
- נזקים וחוזים
- בנוסף נלמדים נושאים כמו המשפט הציבורי
- תורת המשפט
- מחקר משפטי ועוד.
2. שנה ב' מתמקדת ב:
- דיני משפחה
- מיסים
- חברות וקניין
- המשפט הבינלאומי
3. השנה השלישית מתמקדת ב:
- דיני עבודה
- דיני ראיות
- המשפט העברי
- דין אזרחי ונושאים הנוגעים לנושא פשיטת הרגל
- אתיקה מקצועית ועוד.
בארץ קיימים מספר מוסדות לימוד אשר מציעים מסלול הסבת אקדמאים למשפטים, תכני הלימוד דומים מאד לתכני הלימוד של תואר ראשון במשפטים והקורסים בו חופפים כמעט לגמרי. ההבדל העיקרי הוא שאקדמאים זכאים לפטורים מסוימים במהלך התואר, בהתאם לנושא הלימוד בו התמחו בתואר הראשון.
היתרונות של הסבת אקדמאים למשפטים
אחד היתרונות של הסבה למשפטים הוא שניתן לעשות תואר ראשון במשפטים לאקדמאים בשלוש שנים בלבד. אופציות התעסוקה לבוגרי תואר זה הם גדולות מכיוון שבוגרי התואר התמקצעו בשני תארים. ידע אקדמאי ב 2 תחומים מקנה לסטודנטים אפשרויות תעסוקה רבות.
תנאי קבלה ללימודי משפטים לאקדמאים
הדרישה הבסיסית ללימודי משפטים לאקדמאים היא שתהיה למועמד תעודת תואר ראשון במקצוע אחר. בנוסף דרוש ידע טוב בשפה האנגלית וכמובן, המון מוטיבציה להתמקצע בתחום המשפטים.
*** שימו לב תנאי הקבלה משתנים בין מוסד למוסד בהתאם לשיקוליו.