הרבה אנשים מתעניינים בלימודי תואר שני במנהל עסקים אך ככל שבודקים יותר לעומק על מסלול הלימוד מבינים שזהו שזה לא דבר כל כך פשוט. תנאי קבלה לתואר שני במנהל עסקים הם גבוהים ומצריכים מאיתנו לעבוד קשה על מנת שנוכל להתקבל. מסלול לימודים זה מעניין ומאתגר ומטרתו להכשיר אנשי מקצוע ניהוליים. בוגרי תואר ראשון רבים מעוניינים להתקדם במקום עבודתם ולהתברג לתפקידים בכירים ולעמדות ניהול שונות. לכן רבים פונים ללימודי תואר שני במנהל עסקים. הלימודים מאפשרים לסטודנטים לבחור תחום התמחות אשר ירצו להעמיק בו בנוסף ללימודי מנהל עסקים הקלאסיים.
מאיפה מתחילים?
כיום קיימים למעלה מ-20 מסלולים שונים ללמודי תואר שני במנהל עסקים. לכן חשוב להתמקד במכללות או באוניברסיטאות אשר הכי מתאימות עבורכם הן מבחינת תנאי הקבלה והן מבחינת המסלול עצמו. בסינון זה אתם צריכים לקחת בחשבון מספר פרמטרים כמו למשל מהי הרמה שאתם שואפים להגיע אליה, האם יש לכם ממוצע ציונים גבוה בתואר הראשון, מה ציון הGMAT שדורשים (אם בכלל) ועוד שיקולים נוספים. ניתן לומר כי במהלך השנים האחרונות אנו עדים לעלייה חדה בביקוש ללמודי תואר שני, בהתאם לאותה עלייה בביקוש מוסדות הלימוד העלו את תנאי הקבלה.
משך הלימודים
משך הלימודים משתנה בין מוסדות הלימוד השונים. ישנם מוסדות לימוד בהם תוכלו לסיים את התואר תוך שנה וחצי או שניתיים. מנגד ישנם מוסדות לימוד אשר יאפשרו לכם להתאים את המסלול לחיי היוםיום שלכם ואף לפרוס את הלימודים לתקופה של חמש שנים.
תנאי הקבלה לתואר
אוניברסיטת אריאל בשומרון - הדרישה לתואר שני היא ממוצע ציונים של 80 ומעלה בתואר הראשון והצגת ציון GMAT.
האוניברסיטה הפתוחה - על מנת להתקבל לתואר השני תדרשו להציג ממוצע ציונים של 80 לפחות בתואר הראשון. במידה והציון הממוצע נמוך יותר תוכלו להגיש בקשה חריגה ולנסות להתקבל ללימודים.
האקדמית תל אביב יפו - מסלול זה ידרוש מכם להיות בעלי ממוצע של 80 לפחות, להציג ציון GMT ולעבור ראיון קבלה.
האקדמית נתניה - על מנת להתקבל לתואר השני תדרשו להיות בעלי ממוצע ציונים של 83 ומעלה בתואר הראשון.
המרכז האקדמי פרס - במרכז האקדמי תדרשו להיות בעלי ממוצע ציונים של 75 ומעלה לתואר כמותי או 85 ומעלה לתואר הומני.
אוניברסיטת תל אביב - תנאי קבלה לתואר שני במנהל עסקים כוללים תואר ראשון עם ממוצע מעל 75 וGMAT מעל 45.
האוניברסיטה העברית - תנאי הקבלה למסלול הוא תואר ראשון עם ממוצע מעל 80 וסכום ממוצע GMAT כמותי מעל 130.
אוניברסיטת בר אילן - תתבקשו להציג ממוצע ציונים מעל 80 לתואר ראשון וGMAT בציון גבוה מ-44.
אוניברסיטת בן גוריון - תתבקשו להיות בעלי תואר ראשון מעל 80, GMAT מעל 47.
אוניברסיטת חיפה - תדרשו להיות בעלי ניסיון תעסוקתי של שלוש שנים לאחר סיום התואר הראשון, עם ציון ממוצע מעל 80, וGMAT- מעל 500 בנוסף לראיון קבלה.
טכניון - על מנת להתקבל למסלול תדרשו להיות בעלי ממוצע ציונים לתואר ראשון מעל 80, GMAT מעל 550, כ-80 אחוז מרכיב החלק הכמותי. יש צורך ב3 שנות ניסיון.
המכללה למנהל - על מנת להתקבל ללימודים תדרשו להיות בעלי תואר ראשון וציון בבחינת הGMAT שיעמוד על למעלה מ-44.
המרכז הבינתחומי הרצליה - תנאי קבלה לתואר שני במנהל עסקים כוללים שקלול של התואר הראשון יחד עם הGMAT, ודורשים ניסיון תעסוקתי של 3 שנים בעבודה לאחר התואר.